Van Poelgeest

Duurzaam rijplezier: de nieuwe, volledig elektrische MINI Cooper

Duurzaam rijplezier: de nieuwe, volledig elektrische MINI Cooper.

Een minimale footprint, in alle opzichten: de nieuwe Mini Cooper Electric combineert compacte buitenmaten met een minimalistisch design en een duurzame elektrische aandrijflijn. Oftewel, het Go-Kart gevoel van de toekomst is hier.

MINi Cooper E.

Het recept van de MINI is feitelijk al 64 jaar onveranderd: mensen individuele mobiliteit bieden door een ruim interieur te koppelen aan compacte buitenmaten en een laag verbruik. De nieuwe MINI Cooper Electric vertaalt dat DNA naar een tijdperk waarin elektromobiliteit een steeds grotere rol gaat spelen. Er zijn twee uitvoeringen verkrijgbaar die beide elektrisch rijplezier in overvloed bieden. Aan de basis staat de 184 pk sterke MINI Cooper E, die een koppel van 290 Nm biedt en die een accucapaciteit heeft van 40,7 kWh. Dit zorgt voor een maximale actieradius van 305 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Oftewel, dit model is bepaald niet alleen geschikt voor lokaal emissievrije ritjes door de stad, maar ook ver daarbuiten. De sprint van 0 naar 100 km/h is in 7,3 seconden voltooid.

MINI Cooper SE.

De MINI Cooper SE doet er nog een schepje bovenop met zijn 218 pk sterke motor, die goed is voor een maximaal koppel van 330 Nm. Daarmee sprint de MINI Cooper Electric SE van 0 naar 100 km/h in slechts 6,7 seconden. De 54,2 kWh hoogvoltage-accu zorgt voor een al even indrukwekkende actieradius van 402 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Mocht de rit zo lang zijn dat de accu toch bijna leeg raakt, dan hoef je maar 30 minuten te laden om de accu van 10 tot 80 procent op te laden in geval van snelladen met gelijkstroom tot 95 kW. Handig is daarbij het feit dat het laadproces geoptimaliseerd kan worden met behulp van instellingen die eenvoudig zijn te bekijken via de MINI App.

Tal van functies in het minimalistisch vormgegeven interieur, zoals navigatie, telefonie en entertainment, kunnen ook worden bediend de eerste volwaardige spraakassistent van het merk. Deze interactie vindt plaats via het ronde OLED display middels een animatie van grafische elementen, typografie en een avatar Spike.

MINI Experience Modes voor nog meer expressiviteit en individualiteit.

De MINI Experience Modes zorgen ervoor dat de berijder zijn of haar MINI nog beter kan afstemmen op de persoonlijke smaak. De MINI Projector belicht het dasboard in kleurenwerelden en patronen die passen bij de gekozen Experience Mode. Dit omvat ook de portierpanelen.

Nieuwe bestuurdersassistentiesystemen voor nog meer veiligheid en comfort.

Twaalf ultrasone sensoren en vier exterieurcamera’s zorgen ervoor dat de MINI Parking Assistant Plus parkeren tot een genoegen maakt waar je geen stress meer van hebt. Eventueel beschikbare parkeerplaatsen worden nog beter herkend dan voorheen. En mocht een parkeervak te smal zijn om in- en uit te stappen, dan kan het parkeerproces ook van buitenaf worden bediend via een smartphone dankzij de Explore Modem die uniek is voor dit segment.

De optie Remote 360 stelt berijders in staat om te omgeving van de geparkeerde MINI te bekijken via de MINI App. Daarnaast kunnen bijzondere momenten met behulp van de snapshot-functie van de interieurcamera en de smartphone alsmede WiFi Direct worden gedeeld met vrienden en bekenden. En dan is er nog MINI Digital Key Plus, dat van de smartphone een digitale autosleutel maakt waarmee autodelen een stuk eenvoudiger maakt. Daarbij kunnen diverse individuele instellingen worden opgeslagen, zodat de betreffende MINI helemaal is toegesneden op de wensen van de berijder.

Prijzen nieuwe MINI Cooper E en MINI Countryman JCW bekendgemaakt

Overzicht

MINI Countryman E in New York

HomeMININieuwsDuurzaam rijplezier: de nieuwe, volledig elektrische MINI Cooper