Van Poelgeest

MINI Countryman E in New York

MINI Countryman E in New York

Als onderdeel van de Climate Week NYC organiseerde URBAN-X een paneldiscussie over het transformeren van stedelijke mobiliteit. Daarbij was een speciale rol weggelegd voor de nieuwe volledig elektrische MINI Countryman.

Slechts een paar dagen na zijn wereldpremière tijdens de IAA Mobility 2023 maakte de nieuwe volledig elektrische MINI Countryman zijn debuut in New York. De aanleiding was het panel ‘Driving Forward: The Transforming of Future Mobility’ dat werd georganiseerd door URBAN-X, de door MINI opgerichte startup-accelerator, als onderdeel van de Climate Week NYC.

Tijdens het evenement maakte de volledig elektrische MINI Countryman zijn Noord-Amerikaanse debuut. De nieuwe MINI Countryman E maakt lokaal emissievrije elektrische mobiliteit mogelijk in combinatie met het rijplezier dat typerend is voor het merk. Het ruimere interieur en de grotere elektrische actieradius tot 462 kilometer nodigen uit tot uitstapjes ver buiten de stadsgrenzen. Het model combineert een onderscheidend design, geavanceerde aandrijftechnologie en een indrukwekkende digitale ervaring.

De nieuwe MINI Countryman Electric is een belangrijke stap voor MINI op de weg van de fabrikant om in 2030 een volledig elektrisch merk te zijn, waarbij lokaal emissievrije elektromobiliteit wordt gecombineerd met de grootst mogelijke milieuvriendelijkheid, ook in het productieproces. Hiertoe behoren oppervlakken in het interieur die van gerecycled polyester zijn gemaakt, evenals gegoten lichtmetalen wielen die tot 70 procent van secundair aluminium zijn gemaakt.

Tijdens de paneldiscussie ‘Driving Forward: The Transforming of Future Mobility’ bespraken vertegenwoordigers uit de startup-wereld, de auto-industrie en stedelijke planning de huidige uitdagingen en mogelijke oplossingen om stedelijke mobiliteit in de toekomst te transformeren. URBAN-X werd in 2016 opgericht door MINI. Sindsdien hebben al meer dan 70 startups uit verschillende landen deelgenomen. Begin september werden nog eens zes urbantech startups toegevoegd die zich toeleggen op het ontwikkelen van oplossingen voor klimaatbescherming.

Duurzaam rijplezier: de nieuwe, volledig elektrische MINI Cooper

Overzicht

Prijzen MINI Cooper SE en MINI Countryman C bekend

HomeMININieuwsMINI Countryman E in New York