Van Poelgeest

Prijzen MINI Cooper SE en MINI Countryman C bekend

Prijzen MINI Cooper SE en MINI Countryman C bekend

De prijzen voor de recent gelanceerde elektrische MINI Cooper SE en MINI Countryman C zijn nu bekendgemaakt. Deze modellen behoren tot de nieuwste toevoegingen aan de MINI-familie, die onlangs werd geïntroduceerd tijdens de IAA Mobility 2023 in München. De productie van deze nieuwe modellen begint in november 2023. Hieronder vindt u de consumentenadviesprijzen voor het jaar 2024. De adviesprijzen voor de overige modellen worden naar verwachting medio oktober 2023 bekend.

ModelConsumenten adviesprijs
Fiscale waardeNetto prijsBPM (2024)BTW
MINI Cooper SE
€ 38.990,-€ 37.840,-€ 31.272,73€ 0,-€ 6.567,27,-
MINI Countryman C€ 45.990,-€ 44.690,-€ 30.238,02€ 8.102,-€ 6.349,98,-

De MINI Cooper SE

De MINI Cooper SE biedt een opmerkelijke combinatie van kracht en efficiëntie. Met een accupakket dat een capaciteit heeft van 54,2 kWh, kan deze elektrische MINI een indrukwekkende actieradius van maar liefst 402 kilometer (WLTP) bereiken. De elektromotor, die de topversie van deze MINI aandrijft, levert een vermogen van 160 kW (218 pk) en een koppel van 330 Nm, wat resulteert in een verbazingwekkende acceleratietijd van slechts 6,7 seconden om van 0 naar 100 km/u te gaan. Voor extra gemak en snelheid bij het opladen is de MINI Cooper SE ontworpen om maximaal 95 kW snelladen te ondersteunen. Hierdoor kan de batterij bij een snellaadstation in slechts ongeveer 30 minuten worden opgeladen van 10 procent tot 80 procent. Het exterieur van de MINI Cooper SE kenmerkt zich door korte overhangen, een compacte motorkap, een lange wielbasis, verzonken portiergrepen, het ontbreken van wielkuiplijsten, grote wielen en royale raamoppervlakken die zorgen voor veel natuurlijk licht in het interieur.

Om het ultieme Go-Kart gevoel te behouden, heeft de nieuwe elektrische MINI Cooper een iets grotere spoorbreedte en wielbasis, evenals een vering- en dempingssysteem dat nauwkeurig is afgestemd op sportief rijgedrag. De productie van deze opwindende nieuwe toevoeging aan de MINI-familie begint in november 2023 in de fabriek in China, en vanaf 2026 zal de productie ook plaatsvinden in de MINI-fabriek in Oxford. Deze ontwikkeling belooft een opwindende toekomst voor MINI-liefhebbers over de hele wereld.

De MINI Countryman C

De MINI Countryman, een elegante en ruime alleskunner voor dagelijks gebruik, biedt nu nog meer comfort dankzij zijn verlengde wielbasis. De nieuwe MINI Countryman heeft aanzienlijke afmetingen gekregen, met een lengte van 4.433 mm (een toename van +13 centimeter in vergelijking met de huidige F60), een breedte van 1.843 mm en een hoogte van 1.656 mm (+6 centimeter ten opzichte van de huidige F60). Deze grotere afmetingen zorgen voor meer ruimte en comfort in het interieur. Wat betreft het interieur, heeft de nieuwe MINI Countryman geen extra scherm of instrumentenpaneel achter het stuur. Alle belangrijke functies zijn overzichtelijk te zien op het unieke centrale ronde OLED-display, met optioneel de mogelijkheid om informatie weer te geven via een Head-Up display. De MINI Countryman C wordt aangedreven door de voorwielen, wat zorgt voor een responsieve en efficiënte rijervaring. Met de vergrote spoorbreedte en langere wielbasis biedt de auto uitstekende rijdynamiek, waardoor de iconische MINI Go-Kart sensatie behouden blijft.

De productie van de nieuwe MINI Countryman C begint vanaf november 2023 in de BMW Group fabriek in Leipzig. Deze ontwikkeling belooft een opwindende toevoeging te worden aan de MINI-familie en biedt een stijlvolle en veelzijdige keuze voor automobilisten die zowel prestaties als ruimte waarderen.

MINI Countryman E in New York

Overzicht

MINI-fabriek te Oxford stapt over op elektrisch: investering van 600 miljoen pond voor productie van volledig elektrische MINI’s in Groot-Brittannië

HomeMININieuwsPrijzen MINI Cooper SE en MINI Countryman C bekend