Van Poelgeest

MINI-fabriek te Oxford stapt over op elektrisch: investering van 600 miljoen pond voor productie van volledig elektrische MINI’s in Groot-Brittannië

MINI-fabriek te Oxford stapt over op elektrisch: investering van 600 miljoen pond voor productie van volledig elektrische MINI’s in Groot-Brittannië

De fabriek in Oxford maakt zich op om vanaf 2026 twee nieuwe volledig elektrische MINI-modellen te bouwen: de MINI Cooper 3-deurs en de compacte crossover MINI Aceman. In 2030 zal het modellengamma uitsluitend elektrisch zijn. De BMW Group heeft sinds 2000 meer dan 3 miljard pond geïnvesteerd in de fabrieken in Swindon, Hams Hall en Oxford.

Deze investering wordt gesteund door de Britse regering en zal bijdragen aan het behoud van banen in de fabriek in Oxford en in de fabriek in Swindon waar carrosseriedelen worden gemaakt.

Oxford blijft de thuisbasis van MINI

De fabriek in Oxford vierde dit jaar zijn 110e verjaardag en produceert sinds 2019 de huidige MINI Electric, waarvan de productie volledig is geïntegreerd in de productielijn waar ook de conventionele modellen met verbrandingsmotoren worden gebouwd.

Stefanie Wurst, hoofd van het merk MINI: “MINI is zich altijd bewust geweest van zijn geschiedenis. Oxford is en blijft het hart van het merk. Ik ben verheugd dat de twee nieuwe, volledig elektrische MINI-modellen – de MINI Cooper en MINI Aceman – ook in Oxford worden geproduceerd en daarmee onze weg naar een volledig elektrische toekomst voortzetten. De aanhoudende grote vraag naar onze lokaal emissievrije modellen onderstreept de belangstelling van de wereldwijde MINI-community in elektromobiliteit, waar we mede dankzij Oxford optimaal op kunnen inspelen.”

MINI versnelt de weg naar volledige elektrificatie met een nieuwe modelreeks en een verbeterd productienetwerk

De MINI-fabriek in Oxford produceert momenteel de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs, de MINI Clubman en de MINI Electric. Vanaf 2024 zal de fabriek ook de productie van de volgende generatie MINI 3-deurs en MINI 5-deurs met verbrandingsmotoren op zich nemen, evenals de nieuwe MINI Cabrio, waarna ze in 2026 gezelschap krijgen van de nieuwe volledig elektrische modellen – de MINI Cooper 3-deurs en de MINI Aceman.

De fabriek zal op de middellange termijn een productiecapaciteit van ongeveer 200.000 auto’s per jaar bieden, waarbij in eerste instantie modellen met verbrandingsmotor en elektrische auto’s op dezelfde productielijn worden gebouwd. Vanaf 2030 zal de fabriek in Oxford uitsluitend volledig elektrische MINI-modellen produceren.

Over een paar weken begint de productie van de nieuwe MINI Countryman in de BMW Group-fabriek in het Duitse Leipzig. Dit grotere crossover-model in het modellengamma van MINI zal worden aangeboden met zowel een volledig elektrische aandrijflijn als verbrandingsmotoren.

De productie van de volledig elektrische MINI Cooper 3-deurs van de volgende generatie en MINI Aceman wordt allereerst opgestart in China. De nieuwe fabriek in Zhangjiagang, in de provincie Jiangsu, is voortgekomen uit een joint venture met Great Wall Motor. De export begint begin 2024.

Prijzen MINI Cooper SE en MINI Countryman C bekend

Overzicht

Heruitvinding van het origineel: de volledig elektrische MINI Cooper

HomeMININieuwsMINI-fabriek te Oxford stapt over op elektrisch: investering van 600 miljoen pond voor productie van volledig elektrische MINI’s in Groot-Brittannië