bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

Heruitvinding van het origineel: de volledig elektrische MINI Cooper

Heruitvinding van het origineel: de volledig elektrische MINI Cooper

Als 3-deurs model in zijn vijfde generatie, onderstreept de volledig elektrische MINI Cooper de traditie van het merk met het kenmerkende MINI-design en symboliseert tegelijkertijd de volledig elektrische toekomst. Het geëlektrificeerde go-kart gevoel en de bijzondere gebruikerservaring tillen het MINI DNA naar een heel nieuw niveau.

Het puristische design en de volledig elektrische aandrijflijn van de nieuwe MINI Cooper zijn consequent gericht op rijplezier in de stad en benadrukken de uitzonderlijke status van de MINI binnen zijn segment. Er is vrijwel geen ander automodel ter wereld dat erin is geslaagd om zijn eigen geschiedenis en traditie te accentueren op basis van evolutionaire vooruitgang en tegelijkertijd herhaaldelijk nieuwe technische normen te stellen in een periode van meer dan 60 jaar. Wat gebleven is, is de onderliggende gedachte van een auto die ondanks compacte buitenafmetingen de grootst mogelijke ruimtebenutting voor passagiers biedt. Nieuw zijn de digitale ervaringen, de moderne assistentiesystemen en de volledig elektrische aandrijflijn die lokaal emissievrije mobiliteit garandeert. De vijfde generatie is daarmee een typische MINI en staat tegelijkertijd symbool voor de volledig elektrische toekomst van het merk.

Het exterieur: maximale reductie tot de kern

Ook in de nieuwe modelgeneratie belichaamt de MINI 3-deurs de kern van het merk. Met zijn volledig elektrische aandrijflijn is de nieuwe MINI Cooper consequent gericht op rijplezier en neemt hij het karakter van het iconische model mee naar de volledig elektrische toekomst van het merk.

Het dynamische en compacte silhouet heeft de kenmerkende MINI-proporties: de korte overhang voor en achter, de korte motorkap en de contrasterende lange wielbasis met grote wielen geven de vijfde modelgeneratie van de MINI Cooper een fascinerende uitstraling met klassieke designkenmerken.

Het interieur: minimalistisch, digitaal en uitnodigend

In het interieur weerspiegelt het design van het voorste gedeelte het beroemde minimalistische ontwerp van de klassieke Mini. Voor het eerste model in 1959 ontwierp Mini-uitvinder Alec Issigonis een interieur met een rond instrumentenpaneel in het midden met de karakteristieke tuimelschakelaars eronder. In de nieuwe MINI Cooper structureren juist deze twee elementen, in combinatie met het stuurwiel, het interieur met zijn maximale puristische design. Door alles terug te brengen tot de essentie, beschikt het nieuwe interieur over minder componenten die slim zijn ontworpen. Achter het stuurwiel zorgt het optionele head-up display ervoor dat alle relevante content in het gezichtsveld van de bestuurder wordt weergegeven. Het dashboard aan de bestuurderszijde heeft daardoor geen extra display nodig en biedt meer zicht naar voren. Door de achterbank in een verhouding van 60:40 neer te klappen, kan de bagageruimte worden uitgebreid van 200 liter tot een volume van maximaal 800 liter.

Een geheel nieuwe MINI-ervaring: de nieuwe MINI Experience Modes

De MINI Experience Modes, Core, Green en Go-Kart met elk met hun specifieke gebruikersinterface, zijn standaard beschikbaar, met maximaal vier extra modi als voor de optie MINI Experience Modes is gekozen. De optionele MINI-projector op de achterkant van het OLED-display hult het dashboard in bijpassende kleurenschema’s en patronen. Het samenspel van projectie, sfeerverlichting en de MINI Interaction Unit resulteert in een unieke ervaring die ook de portierpanelen omvat.

Nog meer go-kart gevoel dankzij geëlektrificeerde aandrijflijntechnologie

De nieuwe MINI Cooper combineert lokaal emissievrije mobiliteit en volledig elektrisch rijplezier. De 135 kW/184 pk sterke elektromotor van de MINI Cooper E levert een koppel van 290 Nm, waarmee de auto in 7,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereert. Met een vermogen van 160 kW/218 pk sprint de MINI Cooper SE in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u, het maximumkoppel bedraagt 330 Nm. De actieradius bedraagt volgens de WLTP-testcyclus maximaal 305 kilometer voor de MINI Cooper E op basis van de hoogvoltage-batterij met een capaciteit van 40,7 kWh. In de MINI Cooper SE neemt de actieradius toe tot maximaal 402 kilometer dankzij een accucapaciteit van 54,2 kWh.

MINI-fabriek te Oxford stapt over op elektrisch: investering van 600 miljoen pond voor productie van volledig elektrische MINI’s in Groot-Brittannië

Overzicht

Minimalistische allrounder: de nieuwe MINI Countryman

HomeMININieuwsHeruitvinding van het origineel: de volledig elektrische MINI Cooper