bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

Minimalistische allrounder: de nieuwe MINI Countryman

Minimalistische allrounder: de nieuwe MINI Countryman.

Hoger, langer, MINI – met zes centimeter meer hoogte en dertien centimeter meer lengte is de nieuwe MINI Countryman aanzienlijk gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Met bredere wielkasten, een karakteristieke uitstraling en een modern minimalistisch design met duidelijk vormgegeven oppervlakken heeft de auto nu nog meer presence.

In het interieur biedt de robuuste avonturier van MINI nog meer ruimte, comfort en veiligheid – zelfs buiten de gebaande paden dankzij de vierwielaandrijving. De nieuwe MINI Experience Modes en uitgebreide rijassistentiesystemen, waaronder de spraakgestuurde MINI Intelligent Personal Assistant, maken uitstapjes in de nieuwe MINI Countryman nog comfortabeler en leuker. De volledig elektrische aandrijflijn draagt hier ook aan bij door het kenmerkende rijplezier van het merk verder te vergroten met twee vermogensniveaus.

De 4.433 mm lange, 1.843 mm brede en 1.656 mm hoge MINI Countryman is zowel een stijlvolle allrounder als een ruime alledaagse metgezel. Dankzij de wielbasis die is vergroot tot 2.692 mm is het comfort nog verder verhoogd. De volledig elektrische MINI Countryman is verkrijgbaar in twee vermogensniveaus: als MINI Countryman E met een vermogen van 150 kW/204 pk en een koppel van 250 Nm heeft hij een actieradius van 462 km. De MINI Countryman SE ALL4 met een vermogen van 230 kW/313 pk en een koppel van 494 Nm heeft een actieradius van 433 km.

In zijn geëlektrificeerde derde generatie zet het grootste model van de nieuwe MINI familie de reis van het merk naar een tijdperk van lokaal emissievrije elektrische mobiliteit voort. Het compacte crossover-model is al sinds zijn marktintroductie in 2010 succesvol, met vijf deuren en – toen nieuw voor MINI – een lengte van meer dan vier meter. Geen wonder: de optionele vierwielaandrijving van deze krachtig gemotoriseerde avonturier zorgt immers voor veilig en onbegrensd rijplezier – ook buiten de gebaande paden.

Het exterieurdesign: expressief minimalisme met karakter.

Met zijn rechtopstaande en minimalistische silhouet biedt de nieuwe MINI Countryman de avontuurlijke flair, veelzijdigheid en betrouwbaarheid van een compacte crossover. Met de typische MINI-proporties heeft de nieuwe MINI Countryman een zeer herkenbaar uiterlijk. Een korte overhang voor en achter, de korte motorkap en de contrasterende lange wielbasis met grote wielen combineren klassieke MINI-designkenmerken met een atletisch gelijnde, grotere carrosserie.

Het interieur: royaal, digitaal en uitnodigend.

Het dashboard van de nieuwe MINI Countryman heeft geen extra display achter het stuurwiel, maar in basis een groot rond scherm in het midden. Er kan gekozen worden voor een optioneel head-up display of alle relevante informatie ook daarop weer te geven. Deze efficiënte reductie zorgt voor meer zicht naar voren toe.

De strakke vormen in het interieur en de grotere voorstoelen geven het interieur een moderne, luchtige uitstraling. De bestuurder en voorpassagier beschikken over aanzienlijk meer comfort in de nieuwe MINI Countryman, met bijna drie centimeter extra breedte ter hoogte van de schouders en ellebogen. De schouderbreedte op de achterbank is ook met 2,5 centimeter toegenomen. Met neergeklapte achterbank kunnen zelfs grote spullen gemakkelijk worden vervoerd in de bagageruimte met een inhoud van 460 tot 1.450 liter.

Geëlektrificeerd kartgevoel op basis van progressieve aandrijflijntechnologie.

De nieuwe MINI Countryman maakt lokaal emissievrije mobiliteit mogelijk en biedt volledig elektrisch rijplezier. De volledig vernieuwde aandrijflijn en de grotere elektrische actieradius bieden de mogelijkheid om uitstapjes te maken buiten de stadsgrenzen – met behulp van twee krachtige elektromotoren en vierwielaandrijving. De Countryman is ook verkrijgbaar met innovatieve en efficiënte benzinemotoren. Hij wordt aangeboden als MINI Countryman C met voorwielaandrijving, als MINI Countryman S ALL4 met vierwielaandrijving en in een uitvoering met nog meer vermogen en vierwielaandrijving: de MINI Countryman JCW ALL4. De nieuwe MINI Countryman zal ook verkrijgbaar zijn in een dieseluitvoering.

Heruitvinding van het origineel: de volledig elektrische MINI Cooper

Overzicht

Happy Birthday, elektrische mobiliteit in MINI-stijl

HomeMININieuwsMinimalistische allrounder: de nieuwe MINI Countryman