Van Poelgeest

Geëlektrificeerd kunstwerk: première voor de MINI Recharged Lakwena tijdens de Europese Kampioenschappen in München.

Geëlektrificeerd kunstwerk: première voor de MINI Recharged Lakwena tijdens de Europese Kampioenschappen in München.

Met de MINI Recharged Lakwena heeft de Londense kunstenares Lakwena een kunstwerk vol kleur, vrolijkheid en BIG LOVE gemaakt. Passend daarbij viert MINI deze zomer diversiteit als de officiële Premium Partner van de Europese Kampioenschappen van 2022.

Kleurrijk, opvallend en fel – de MINI Recharged Lakwena is een geëlektrificeerd kunstwerk dat letterlijk uit elkaar spat van kleur en patronen. De Londense kunstenares Lakwena Maciver heeft de auto uit 1986, die door MINI naar haar geboortejaar werd uitgekozen, opnieuw vormgegeven en verandert de klassieke Mini in een ambassadeur voor het MINI Recharged-project, waarbij de bestaande motor door MINI Partner Recharge Heritage Ltd. werd verwisseld voor een nieuwe elektrische aandrijving. Naar het voorbeeld van de Britse modeontwerper Paul Smith is dit al de tweede MINI Recharged die omgetoverd wordt tot een kunstwerk.

De kern van Lakwena’s werk zijn moedige statements en felle kleuren. Ze schildert vooral in openbare ruimtes en brengt zo kunst naar mensen die er anders misschien geen toegang toe hebben. De samenwerking tussen Lakwena en MINI begon twee jaar geleden. Onlangs beschilderde ze een voorheen grijze hoogbouwgevel in München tijdens de IAA Mobility 2021-beurs, waarbij ze met haar muurschildering ‘BIG LOVE’ uiting gaf aan joie de vivre en MINI’s centrale motto.

De MINI Recharged Lakwena op de Europese kampioenschappen in München

Voor de in Londen geboren kunstenares is de Britse cultuur sterk beïnvloed door de uitwisseling door lange reizen die veel mensen hebben gemaakt. Het ontwerp van de MINI Recharged Lakwena viert de uiteenlopende reizen en paden van verschillende mensen met fel aangebrachte patronen en kleuren. “Ik hoop dat deze MINI Recharged mensen een goed gevoel zal geven en een glimlach op hun gezicht zal toveren. Deze MINI is een kleurenfestival van culturen,” verklaart de kunstenares. Het kunstwerk is bij uitstek geschikt voor de Europese Kampioenschappen van dit jaar, die van 11 tot 21 augustus in München worden gehouden. De wedstrijden, waaraan atleten in negen verschillende disciplines meedoen, staan voor wederzijds respect, tolerantie en diversiteit.

De BMW Groep, met zijn merken BMW, BMW Motorrad en MINI, is officieel Premium Partner van de Europese Kampioenschappen 2022. Als onderdeel van dit veelzijdige sportevenement presenteert MINI op 11 augustus op de Königsplatz voor het eerst de MINI Recharged Lakwena. Samen met andere speciale edities van MINI viert de BIG LOVE Collection by MINI diversiteit. Daartoe behoren bijvoorbeeld speciale auto’s die in 1999 zijn ontworpen door Paul Smith en David Bowie voor de 40e verjaardag van MINI. MINI fans kunnen op alle elf evenementdagen in het partnergebied een ander, bijzonder MINI model ontdekken met de ‘Car of the day’ en ze delen met selfies voor de kenmerkende BIG LOVE slogans van de voertuigen.

MINI zal de BMW Groep vertegenwoordigen als sponsor van de beachvolleybal- en klimwedstrijden op de Königsplatz in München. Sfeervolle klanken uit een tot DJ-booth omgebouwde MINI begeleiden de spannende wedstrijden in de beachvolleybalarena. In het MINI Pavilion op de Lenbachplatz gaan de Europese Kampioenschappen gepaard met een gevarieerd programma van fitness, voeding, mindfulness, kunst en muziek – waaronder de MINI Recharged Lakwena van 12 tot 17 augustus 2022. Tot slot viert MINI op zaterdagavond diversiteit met een BIG LOVE UNITED feest.

MINI Concept Aceman met Pokémon Mode

Overzicht

MINI Concept Aceman debuteert met nieuwe designtaal, ledervrij interieur

HomeMININieuwsGeëlektrificeerd kunstwerk: première voor de MINI Recharged Lakwena tijdens de Europese Kampioenschappen in München.