bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

Meer dan 15% van alle verkochte MINI’s is elektrisch.

Meer dan 15% van alle verkochte MINI’s is elektrisch.

De volledig elektrische MINI Cooper SE is een hit! Sinds de introductie vorig jaar zijn er wereldwijd al meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Ook de stijgende verkoopcijfers van de hybride MINI Cooper SE Countryman ALL4 bewijzen dat klanten enthousiast zijn over elektrisch rijden.

Over een aantal jaar zal MINI volledig overgegaan zijn naar elektrisch rijden. In de aanloop hiernaar neemt het enthousiasme over de elektrische modellen van MINI toe. Duitsland is koploper: bij onze buren is bijna 30 procent van de verkochte MINI’s elektrisch.

Ook ons eigen Nederland hoeft zich nergens voor te schamen. In de eerste helft van dit jaar zijn er maar liefst 304 elektrische MINI’s afgeleverd aan tevreden eigenaren. Dit betekent dat zo’n 15% van de in Nederland verkochte MINI modellen elektrisch is. Dit is in lijn met de wereldwijde verkoop, die soortgelijke percentages laat zien.

Elektrisch of hybride
Het grootste gedeelte van dit succes kan toegeschreven worden aan de MINI Cooper SE. Sinds de introductie van dit volledig elektrisch model vorig jaar zijn er al ruim 31.000 van verkocht. Steeds meer mensen ontdekken de combinatie van de 184 pk sterke elektrische motor en de wendbaarheid die we kennen van MINI. Met een bereik van 234 kilometer (WLTP) is dit een auto om de wereld op een duurzame manier te ontdekken.

Andere doelgroepen laten zich overtuigen door de plug-in hybride MINI Cooper SE Countryman ALL4. Ook hiervan steeg de verkoop in de eerste helft van dit jaar. Met zijn combinatie van elektromotor en benzinemotor levert deze veelzijdige auto een vermogen van 220 pk. Een elektrisch bereik tot 59 kilometer zorgt ervoor dat de dagelijkse rit naar het werk veelal volledig emissieloos kan plaatsvinden.

 “MINI heeft altijd gestaan voor slimme oplossingen en efficiëntie,” aldus Bernd Körber, verantwoordelijk voor het merk MINI. “Daarom is MINI perfect voor elektrische mobiliteit. Rijplezier en lokale emissieloze mobiliteit zijn een ideale match, en onze klanten snappen dat.”

Bent u enthousiast geworden over onze elektrische MINI’s? Wij hebben een ruime selectie voor u klaar staan, zodat u direct de weg op kan.


Ontdek de MINI Electric

MINI Anniversary Edition: 60 jaar aan rijplezier

Overzicht

MINI pendelt bezoekers Dutch Design Week

HomeMININieuwsMeer dan 15% van alle verkochte MINI’s is elektrisch.