Van Poelgeest

MINI Anniversary Edition: 60 jaar aan rijplezier

MINI Anniversary Edition: 60 jaar aan rijplezier
Zestig jaar geleden gebruikte de legendarische John Cooper zijn kennis van de racerij op de originele MINI. Uit deze samenwerking is de iconische MINI Cooper gekomen, een samensmelting van formule 1 kennis en Britse vernuftigheid. Nu zestig jaar later viert MINI de samenwerking met een speciale Anniversary Edition. Verkrijgbaar in Nederland op de John Cooper Works.

Revolutie op en van de baan
John Newton Cooper geboren op 17 Juli 1923 in Surrey had een voorliefde voor onorthodoxe oplossingen. Zo wist hij in de jaren vijftig de formule 1 wereld te revolutionairen met het concept van de middenmotor. Ondanks de minder krachtige motoren wist het Cooper-Climax team in 1959 het Formule 1 wereldkampioenschap te winnen met deze revolutionaire indeling.

Met een voorliefde voor bijzondere oplossingen wist John gelijk al dat de MINI een ideale kandidaat zou zijn voor de racerij. Door het vermogen op te schroeven van 34 pk naar 55 pk en tevens grotere remmen te monteren, was de MINI Cooper geboren. Met een zeer korte wielbasis en gunstige gewichtsverdeling wist de MINI niet alleen op de weg te overtuigen, maar ook op de rallyproeven. Wanneer twee jaar later de nog krachtigere MINI Cooper S zijn debuut maakt weet het de zware Rally Monte Carlo te winnen in 1964, 1965 en 1967.

MINI Anniversary Edition op basis van origineel
De MINI Anniversary Edition brengt het erfgoed van de originele MINI Cooper naar het heden. Zo zijn alle MINI’s voorzien van de kleuren Rebel Green of Midnight Black in combinatie met een wit dak, witte spiegels en witte racestrepen. Ook is de MINI Anniversary voorzien van startnummer 74, net zoals bij het race debuut van de originele MINI Cooper.

Sportiviteit is echter niet compleet zonder het juiste onderstel, zo heeft de MINI Anniversary Edition frequentie-selectieve dempertechnologie en lichtmetalen 18-inch John Cooper Works velgen in two-tone design. In het interieur zijn sportieve John Cooper Works sportstoelen gemonteerd in Carbon Black Dinamica leder, RVS pedalen, antracietkleurige hemelbekleding en details in hoogglans Piano Black uitgevoerd. Het originele John Cooper logo mag uiteraard niet ontbreken op het deurpaneel met de handtekening van John Cooper. De MINI Anniversary komt in gelimiteerde oplage van slechts 740 stuks. Hiervan zullen slechts vijftien exemplaren naar Nederland komen. Wij horen graag of we er één voor je mogen reserveren.

MINI en de IAA Mobility 2021: #BIGLOVE – een gevoel dat blijft

Overzicht

Meer dan 15% van alle verkochte MINI’s is elektrisch.

HomeMININieuwsMINI Anniversary Edition: 60 jaar aan rijplezier