Van Poelgeest

MINI Cooper Multitone Edition staat symbool voor diversiteit

MINI Cooper Multitone Edition staat symbool voor diversiteit

MINI komt met een speciale editie van de 3-deurs MINI Cooper: de Multitone Edition. Bij deze uitvoering wordt het interieur en exterieur gekenmerkt door zwart/witte details en meerkleurige lak op het dak. Het leven is kleurrijk; indien gewenst levert MINI de Cooper Multitone Edition in de nieuwe kleur ‘Sage Green’. Deze speciale editie van MINI is gelimiteerd tot 50 exemplaren voor Nederland.

Overal regenbogen

De Cooper Multitone Edition is op allerlei plekken voorzien van een witte regenboog. Die komt o.a. terug op sierdelen in het zijscherm, de C-stijl en in de deurlijsten. Ook op het dashboard en zonneklep vind je de witte regenboog terug. Dit terugkerende symbool staat voor diversiteit die binnen de MINI community gevierd mag worden. Ook de MINI-logo’s, deurgrepen en sierdelen rond de verlichtingsunits krijgen een witte laklaag om de Multitone Edition een unieke uitstraling te geven. De naam ‘Multitone Edition’ komt op diverse plekken terug. Zo vind je een embleempje op het stuurwiel, op de vloermatten en in de deurlijsten. Het interieur is verder voorzien van zwarte details en zwartlederen stoelen. Ook de sleutelkap is uniek: die is gemaakt met een 3D-printer en de vormgeving ervan verwijst weer naar de strepen van de regenboog.

Veelkleurig dak

Het dak laat zien waarom MINI deze Cooper ‘Multitone Edition’ noemt. Daar is namelijk een kleurverloop aangebracht in drie verschillende kleuren. Van voor naar achter lopen Aspen White, Melting Silver II en Jet Black in elkaar over. Deze daken komen tot stand door een bijzondere nat-op-nat-verftechniek; de kleuren worden kort na elkaar op het paneel gespoten. Hierbij kunnen kleine afwijkingen ontstaan, waardoor echt elke MINI met zo’n Multitone-dak uniek is. Bovenop het veelkleurige dak zijn opnieuw de strepen van de abstracte regenboog aangebracht. Ze versterken het karakteristieke silhouet van de MINI Cooper. Exclusief voor de Cooper in deze speciale editie is de exterieurkleur ‘Sage Green’. Deze kleur contrasteert mooi met de witte regenboog.

Deze unieke Multitone Edition is in Nederland alleen verkrijgbaar voor de 3-deurs MINI Cooper en krijgt een consumentenadviesprijs van 37.590,- euro.

* Let op: de velgen op de foto’s bij dit persbericht zijn niet de 17 inch ‘Tentacle Spoke Black’ velgen die in Nederland worden geleverd bij deze editie.

Ontdek de adembenemende natuur van IJsland met de MINI Cooper S Clubman ALL4

Overzicht

Vanaf 2023 op de markt: BMW en MINI modellen met veganistisch interieur

HomeMININieuwsMINI Cooper Multitone Edition staat symbool voor diversiteit