bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

MINI focust in de toekomst op duurzaamheid, diversiteit, innovatie

MINI focust in de toekomst op duurzaamheid, diversiteit, innovatie

Positief denken, uitdagingen gebruiken als kansen en op een onconventionele manier rekening houden met de wensen en behoeften van individuen. Op basis hiervan bepaalt MINI de koers voor de toekomst. De nieuwe modellen die in de pijplijn zitten, spelen daar perfect op in.

Dat de MINI uitgroeide tot een klasseloze auto, heeft hij te danken aan zijn revolutionaire concept. Daardoor kreeg het model al snel een schare liefhebbers over de hele wereld. In de afgelopen twee decennia heeft de moderne MINI deze principes op de kaart gezet in het compacte premium-segment. Duurzaamheid, sociale diversiteit, innovatie en het aanspreken van nieuwe doelgroepen zijn daarbij belangrijke aspecten voor het merk. MINI vertaalt dit naar het nieuwe tijdperk van stedelijke mobiliteit.

Zorg voor de planeet

De keuze voor een MINI is ook de keuze voor duurzaamheid. Dat komt naar voren in een continue reductie van de CO2 voetafdruk van elk model van het merk de gehele levenscyclus. Hiertoe behoort ook de toeleveringsketen, terwijl het gebruik van groene stroom bij de productie ook een speerpunt is. Een andere stap is de volledige elektrificatie van het modellenaanbod vanaf 2030, ook worden meer natuurlijke en recyclebare materialen toegepast. Recentelijk liet de MINI STRIP al zien hoe met behulp van creatief denken duurzaamheid gerealiseerd kan worden.

Dat elektrisch rijden uitstekend kan worden gecombineerd met het karakteristieke MINI gevoel, blijkt uit de verkoopcijfers van de plug-in hybride MINI Cooper SE Countryman ALL4 en de volledig elektrische MINI Electric. Nu al zijn deze modellen samen goed voor een aandeel van meer dan 15 procent in de totale verkopen van het merk.

In 2023 maken we kennis met een nieuwe generatie volledig elektrische modellen van MINI, waaronder een MINI 3-deurs en een crossover model. Deze modellen worden ook geleverd met een conventionele verbrandingsmotor, want efficiënte benzine- en dieselmotoren zijn ook in de toekomst de optimale oplossing voor bepaalde klanten en voor gebieden waarin volledig elektrisch rijden nog niet mogelijk is. Naar verwachting zal in 2027 de helft van de wereldwijde verkopen bestaan uit modellen met een elektrische aandrijflijn. In 2025 wordt de laatste nieuwe MINI met verbrandingsmotor aan de wereld voorgesteld, vlak na 2030 zullen alle modellen van MINI volledig elektrisch zijn.

Voor het alsmaar groter wordende crossover-segment ontwikkelt MINI een nieuw, compact model met een volledig elektrische aandrijflijn, in 2023 komt de opvolger van de huidige MINI Countryman op de markt. Deze heeft zowel een geëlektrificeerde aandrijving als een verbrandingsmotor. De opvolger van de huidige Countryman kenmerkt zich door ruimte, comfort en nog meer flexibiliteit.

De opvolger van de huidige MINI Countryman rolt vanaf 2023 van de band in de BMW Group fabriek in Leipzig. De opvolger van de Countryman is daarmee het eerste MINI model waarvan de productie plaatsvindt in Duitsland. De overige modellen van het Britse merk worden geproduceerd in de MINI fabriek in Oxford, dit blijft het kloppende hart van het productienetwerk van MINI. Het Verenigd Koninkrijk is ook in de toekomst het thuisland van MINI.

Berlijn op zijn mooist: in de MINI John Cooper Works GP door de Duitse hoofdstad

Overzicht

Tussen elfen en trollen: in de MINI Cooper S Countryman ALL4 door het Wilde Westen van IJsland

HomeMININieuwsMINI focust in de toekomst op duurzaamheid, diversiteit, innovatie