bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

Tussen elfen en trollen: in de MINI Cooper S Countryman ALL4 door het Wilde Westen van IJsland

Tussen elfen en trollen: in de MINI Cooper S Countryman ALL4 door het Wilde Westen van IJsland

Als je de wereld wilt verkennen en een hang naar avontuur hebt, dan heb je een MINI Countryman met vierwielaandrijving nodig. Daarmee kun je veilig reizen, zelfs op plekken waar meer dan de helft van de inwoners van het land heilig gelooft in het bestaan van bovennatuurlijke wezens – in IJsland. Vooral een reis naar de Westfjorden, niet echt toeristisch gebied, brengt bezoekers dichter bij het leven en de cultuur van de eilandbewoners en de adembenemende natuur.

A must drive: Ring Road 1
Als je IJsland wilt ervaren, kun je er niet omheen om een deel van de Ring Road 1 vanuit de hoofdstad Reykjavik te gebruiken. Zelfs hier laat de MINI Cooper S Countryman ALL4 met zijn soepele tweeliter viercilindermotor zien hoe plezierig het reizen is met 131 kW/178 pk. Op weg naar het westen brengt de ‘1’ de eilandverkenners eerst naar Bogarnes, het economische centrum van West-IJsland met een fabelachtig panoramisch uitzicht. Het warme water van de stad is afkomstig van de grootste warmwaterbron van IJsland, Deildartunguhver, met een output van 180 liter per seconde.

Krachten verdelen
Veel paden langs de kusten kunnen weliswaar alleen te voet worden verkend, maar het ALL4 all-wheel drive-systeem biedt de IJslanders de beste tractie  waar auto’s mogen rijden. Immers, losse grond en water-doorwaadplekken zijn aan de orde van de dag bij bijna elke tocht op IJsland. Maximaal 100 procent van het vermogen kan naar achteren worden gestuurd; onder normale rijomstandigheden is de verdeling 50:50. De 16,5 centimeter bodemvrijheid van de MINI Cooper S Countryman ALL4 is daarbij geruststellend.

We rijden door naar het kleine vissersstadje Stykkisholmur, ooit een handelscentrum, nu trots op zijn opvallende moderne kerk en vele oude huizen. We slaan linksaf van de 54 naar de 60 in noordelijke richting, die de reizigers naar het bijzonder wilde en ongerepte Westfjorden-landschap leidt, waar de landmassa’s tussen de fjorden als vingers in de richting van Groenland lijken te reiken.

Vervolgens rijden we door naar onze volgende bestemming, Bildudalur. Verder naar het noorden wordt het lawaaiiger bij Dynjandi, waar de ‘Thundering’, ‘Roaring’ of ‘Raging’ te vinden is: de mooiste waterval van IJsland is ongeveer 100 meter hoog. Het beschermde natuurmonument is 30 meter breed aan de bovenkant en 60 meter breed aan de onderkant. En uiterst indrukwekkend. Bijna net zo indrukwekkend als de MINI Cooper S Countryman ALL4, die met een totale lengte van 4,3 meter en een wielbasis van 2,67 meter veel ruimte biedt aan vijf personen.

Kom de MINI Countryman zelf ervaren bij één van onze vestigingen.

MINI focust in de toekomst op duurzaamheid, diversiteit, innovatie

Overzicht

MINI en de IAA Mobility 2021: #BIGLOVE – een gevoel dat blijft

HomeMININieuwsTussen elfen en trollen: in de MINI Cooper S Countryman ALL4 door het Wilde Westen van IJsland