bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

MINI John Cooper Works voltooit een nieuwe mijlpaal op weg naar de 24-uursrace

MINI John Cooper Works voltooit een nieuwe mijlpaal op weg naar de 24-uursrace

Ter voorbereiding op de prestigieuze endurancerace op de Nürburgring heeft MINI John Cooper Works met succes de eerste testritten uitgevoerd op het testterrein van BMW Group in Zuid-Frankrijk.

De nieuwe MINI John Cooper Works van Bulldog Racing heeft zijn vuurdoop doorstaan. Op het Circuit de Provence bij de Zuid-Franse stad Marseille voltooide de auto de afgelopen weken het uitgebreide testprogramma.
Het doel van de tests was om gegevens en kennis te verzamelen over de voortdurende belasting van het onderstel en de aandrijfcomponenten en hun duurzaamheid. Patrick Häussler, chassisingenieur bij BMW Group, zat achter het stuur van de ongeveer 225 kW (306 pk) sterke MINI. Dit is een groot voordeel voor het raceteam: Patrick werkt fulltime aan de ontwikkeling van modellen voor BMW en MINI en kent de testlocatie in Miramas op zijn duimpje na jarenlang testen.

Hele ontwikkelingsspectrum

“Tijdens onze roll-out in maart was het onze taak om ervoor te zorgen dat de MINI John Cooper Works functioneerde. We konden nu het hele ontwikkelingsspectrum testen op de testlocatie van BMW Group in Miramas. Naast de verplichte enduranceruns en de set-up konden we hier ter plaatse snel modificaties en reparaties aan onze auto uitvoeren”, zegt Friedhelm Thelen, teambaas van Bulldog Racing.

“Ik reed voor het eerst met de MINI John Cooper Works die wordt ontwikkeld voor de 24-uursrace op Miramas. De MINI John Cooper Works is gloednieuw en juist daarom is het fascinerend hoe ver de auto al is. We konden elke testdag meer kilometers maken en beginnen met afstelwerk en bandentests. Mijn indruk van de auto is onveranderd positief.  Voor mij was het een groot genoegen om mijn rol te kunnen vervullen en ervoor te zorgen dat we hopelijk een geweldige race hebben op de Nürburgring.”

Ontwikkelingsprogramma voortzetten

Bulldog Racing zal de komende weken het ontwikkelingsprogramma met de nieuwe MINI John Cooper Works op de Nordschleife voortzetten. De eerste race is van 6 tot en met 8 mei 2022 tijdens de ADAC 24h Qualifiers op de Nürburgring. Ook bij Van Poelgeest hebben we trouwens de autosport in ons DNA zitten. Voor autosportactiviteiten is Van Poelgeest Motorsport de aangewezen partner!

MINI Cooper

Overzicht

Meer ruimte, meer comfort, meer klasse: de MINI Cooper 5-deurs in de Resolute Edition

HomeMININieuwsMINI John Cooper Works voltooit een nieuwe mijlpaal op weg naar de 24-uursrace