Van Poelgeest

MINI lanceert ‘MINI Sharing’ deelauto-app in Nederland.

MINI lanceert ‘MINI Sharing’ deelauto-app in Nederland
MINI vergroot haar verkennende rol in gedeelde mobiliteit, met de komst van een nieuwe deelauto-app in Nederland. MINI experimenteerde in 2019 al met deelauto’s in Madrid en Barcelona, waar veel gebruikers positief op reageerden. Vanaf oktober 2020 paste MINI de dienst toe in heel Spanje. Sinds 1 maart dit jaar introduceerde MINI het deelauto-concept in Nederland en Duitsland. Vanaf april 2021 is de app voor iedereen beschikbaar in de Google Play Store (Android) en App Store (iOS). Aan deze app kunnen maximaal tien familieleden, vrienden en collega’s deelnemen. In de app kunnen zij een MINI reserveren voor gebruik, vergrendelen en ontgrendelen of de motor starten. Gastgebruikers hebben dus geen autosleutel nodig; alle functies van de sleutel zijn ondergebracht in de MINI Sharing App. Privéauto’s delen was nog nooit zo makkelijk.

Gebruik MINI Sharing-app
Alle mensen die aan de app deelnemen, hebben toegang tot een kalender. Hierin kunnen de deelnemers een aanvraag plaatsen voor de periode waarin zij de auto willen gebruiken. De MINI-eigenaar kan op deze aanvragen reageren en ze managen. Een halfuur voordat de gastrijder de auto in ontvangst neemt, stuurt de app relevante informatie over de betreffende MINI. Zo ziet hij of zij bijvoorbeeld de locatie van het voertuig en de actuele actieradius en/of laadcapaciteit. De gebruiker heeft alleen internetconnectie nodig bij aanvang van de boeking. Vanaf dat moment staat zijn of haar smartphone via Bluetooth in verbinding met de MINI Sharing Module. Dit heeft als voordeel dat de connectie in stand blijft bij gebruik in ondergrondse parkeerplaatsen of gebieden met slechte netwerkverbinding.

Ook voor oudere MINI’s
MINI modellen die vanaf juli 2020 voor de Nederlandse markt gebouwd zijn, zijn uitgerust met de benodigde technologie om ze voor te bereiden op MINI Sharing. MINI installeert indien gewenst ook Flexible Car Sharing Preparation op oudere modellen. Dit kan bij elke MINI Erkend Service Partner; uw MINI is direct na installatie geschikt voor gebruik als deelauto. De kosten van MINI Sharing Service bedragen in het eerste jaar 365 euro, exclusief eventuele installatiekosten van de MINI Sharing Module. De deelautodienst verlengen kost 49 euro per jaar.

‘Nieuwe’ MINI bestaat 20 jaar

Overzicht

Elektrische MINI als Safety Car bij Formule E

HomeMININieuwsMINI lanceert ‘MINI Sharing’ deelauto-app in Nederland.