bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest

‘Nieuwe’ MINI bestaat 20 jaar

MINI en de BMW Groep vieren het 20-jarige bestaan van de MINI-productielijnen in Oxford en Swindon. De gebeurtenis markeert een mijlpaal in de geschiedenis van het merk dat bekend staat om haar kleine auto’s in het premium segment.

Groots in kleine auto’s

De nieuwe MINI bestaat 20 jaar. Begin 2001 startte de productie van MINI carrosseriedelen in Swindon. 26 april in datzelfde jaar rolde het eerste exemplaar van de productielijn in Oxford. Sindsdien bouwde MINI meer dan 5 miljoen nieuwe MINI’s in Verenigd Koninkrijk. Reken de ‘classic’ MINI erbij en de teller gaat al ver over de 10 miljoen stuks. De fabriek in Oxford produceert momenteel de 3-deurs en 5-deurs MINI, de Clubman en de volledig elektrische MINI Cooper SE. Deze modellen rollen allemaal van dezelfde productielijn.

Trotse (oud-)directeur

Oliver Zipse is Voorzitter van Raad van Bestuur bij de BMW Groep en was van 2007 tot 2008 verantwoordelijk voor de productie in de Oxford. Hij feliciteert de MINI-fabriek met haar 20e verjaardag. “Proficiat aan iedereen bij MINI-fabrieken Oxford en Swindon, voor het bereiken van zo’n geweldige mijlpaal. Ik heb nog steeds goede herinneringen aan mijn tijd in Oxford. Het was een waar genoegen om in het hart van het MINI-merk te werken met zulke boeiende en gepassioneerde mensen, van wie bijna een kwart deze 20 jaar heeft gewijd aan het bouwen van onze auto’s.” Peter Weber, Algemeen Directeur van de fabrieken in Oxford en Swindon, voegt hieraan toe: “Ik ben enorm trots op onze teams en het werk dat ze doen. Hun voortdurende inzet en passie in de afgelopen 20 jaar, heeft bijgedragen aan het versterken van MINI’s reputatie over de hele wereld.”

Eén MINI per 67 seconden

Momenteel werken er meer dan 4.500 gekwalificeerde werknemers in de twee Britse MINI-fabrieken, 130 daarvan zijn leerlingen. Samen zorgen zij ervoor dat er elke dag ongeveer 1.000 MINI’s het levenslicht zien. Elke 67 seconden rolt er één van de band.

Ook voordat MINI startte met de productie in Oxford en Swindon, kenden die locaties al een lange geschiedenis van autoproductie. In Swindon worden al 65 jaar auto’s gemaakt, in Oxford zelfs al 108 jaar. Lange tijd gebeurde dat rustig, maar gestaag. Maar in de afgelopen jaren is de fabriek in Oxford een trekpleister voor toeristen geworden. Tot nu toe hebben er al ongeveer 26.000 MINI-fans een rondleiding gehad in de fabriek.

Elektrificatie van MINI

De fabriek in Oxford zette in 2020 een grote stap naar de elektro-toekomst, met de MINI Cooper SE, het eerste volledig elektrische model van MINI. En dat is nog maar het begin: vanaf 2030 wil MINI alleen nog maar elektrische auto’s aanbieden. In de afgelopen 20 jaar hebben de MINI-fabrieken een beslissende rol gespeeld bij het verduurzamen van de MINI-productie. Ze zijn onmisbaar voor de strategie van de BMW Group om CO2-uitstoot verder te verminderen.

Feiten BMW Groep

De BMW Groep bestaat uit vier merken: BMW, MINI, Rolls-Royce en BMW Motorrad. Van Poelgeest levert samen met Van Harten alle merken op Rolls-Royce na. De groep heeft onder deze merknamen een leidende rol op het gebied van premium voertuigen. Daarnaast biedt de groep ook financiële en mobiliteitsdiensten. Het productienetwerk van de BMW Group bestaat uit 31 productie- en assemblagefaciliteiten in vijftien verschillende landen. De producten die daaruit voortkomen worden in meer dan 140 landen aan de man gebracht.

MINI John Cooper Works brengt racetechnologie in het dagelijks verkeer

Overzicht

MINI lanceert ‘MINI Sharing’ deelauto-app in Nederland.

HomeMININieuws‘Nieuwe’ MINI bestaat 20 jaar