Van Poelgeest

Terug van weggeweest: de MINI Rockingham GT

Terug van weggeweest: de MINI Rockingham GT

De MINI 1275 GT kan met recht een legende worden genoemd. In de jaren 70 was deze MINI bijzonder succesvol op het al even legendarische circuit Rockingham Motor Speedway in Groot-Brittanniƫ. Een halve eeuw later heeft MINI deze legende nieuw leven ingeblazen met een speciale, in gelimiteerde oplage geproduceerde uitvoering: de MINI Rockingham GT. Deze editie is beschikbaar op alle Cooper S-varianten van de MINI 3- en 5-deurs, Cabrio, Clubman en Countryman.

De MINI 1275 GT won race na race op de legendarische Rockingham Motor Speedway in de jaren 70 en werd een ware legende. Ruim 50 jaar later heeft MINI deze legende nieuw leven ingeblazen met een moderne twist. De gelimiteerde speciale uitvoering MINI Rockingham GT is verkrijgbaar is voor alle Cooper S-uitvoeringen van de MINI 3- en 5-deurs, Cabrio, Clubman en Countryman. Deze speciale variant is onder meer voorzien van het JCW Aerodynamica pakket, 17 inch JCW Track Spoke-wielen en designelementen die specifiek zijn voor de MINI Rockingham GT.

De oorspronkelijke MINI 1275 GT

De MINI Rockingham GT vormt een hommage aan de indrukwekkende racegeschiedenis van MINI en met name aan de MINI 1275 GT. Deze compacte auto, die was voorzien van een carburateur, 10-inch wielen, een motor met 60 pk en een toerenteller, was bijzonder succesvol in het British Touring Car Championship en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Sportief en robuust, vanbinnen en vanbuiten

De legende krijgt nu een vervolg in de vorm van de MINI Rockingham GT. Deze MINI kenmerkt zich door een sportief design, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Het exterieur valt op door de combinatie van een afwerking in White Silver (andere kleuren op aanvraag) en zwarte GT-strepen op de motorkap en zijpanelen. Verder is deze uitvoering voorzien van de John Cooper Works-uitrusting, met als highlight het unieke John Cooper Works Aerodynamica pakket. Carbon uitlaatpijpen, pianolak en speciale Rockingham GT-designelementen geven het exterieur een extra bijzondere uitstraling.

Ook het interieur beschikt over Rockingham GT-designelementen, zoals het Rockingham GT-logo op de rechterzijde van het dashboard. Het interieur wordt verder gekenmerkt door de interieurbekleding in de kleur Piano Black, sportstoelen die zijn bekleed met een Dinamica ledercombinatie in de kleur Carbon Black en antracietkleurige hemelbekleding. Voor een nog sportiever, kart-achtig gevoel zorgen het met nappaleder beklede sportstuur en het adaptieve onderstel.

De MINI Rockingham GT  heeft een vanafprijs van 43.000 euro voor de MINI Cooper S 3-deurs (prijzen per januari 2022).

MINI Electric verlicht decembermaand

Overzicht

Berlijn op zijn mooist: in de MINI John Cooper Works GP door de Duitse hoofdstad

HomeMININieuwsTerug van weggeweest: de MINI Rockingham GT