Van Poelgeest

MINI koelvloeistof

MINI koelvloeistof

De koelvloeistof is van essentieel belang voor het koelsysteem van de motor. De motor wordt zo op de juiste temperatuur gehouden. De temperatuur van uw MINI kunt u aflezen op de temperatuurmeter op het dashboard. In principe zal de temperatuurmeter altijd ongeveer dezelfde waarde aangeven.

Wanneer het koelsysteem te weinig koelvloeistof heeft kan de motor oververhit raken. Als u regelmatig uw koelvloeistof moet bijvullen dan kan dit duiden op een lek. Laat uw koelsysteem in dit geval controleren door onze MINI Experts.

MINI Koelvloeistof

MINI Koelvloeistof

Wanneer koelvloeistof bijvullen?

Uw MINI geeft zelf aan – middels een lampje op het dashboard –  wanneer de koelvloeistof bijgevuld dient te worden. Zodra het lampje begint te branden raden wij u aan om direct een werkplaatsafspraak te maken, zodat de vloeistof bijgevuld kan worden. Wanneer u te lang blijft doorrijden en de koelvloeistof op raakt, dan kan uw motor oververhit raken en nog verdere schade aan de motor brengen.

Lekkage koelvloeistof

Normaal gezien geeft de temperatuurmeter op het dashboard altijd ongeveer dezelfde waarde aan. Wanneer er op onverklaarbare reden de temperatuur van de motor omhoog schiet op de thermometer, dan is het tijd om uw koelvloeistof en koelsysteem te laten controleren.

Te herkennen aan:

  • Te hoge temperatuur op de thermometer van het dashbord
  • Regelmatig koelvloeistof bij moeten vullen
  • Plasje koelvloeistof op de bodemplaat of onder de auto

Daarom Van Poelgeest

✔️ Altijd een prijsopgave vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan

✔️ BMW opgeleide technici

✔️ Gebruik Originele BMW onderdelen

✔️ Mochten er extra reparaties nodig zijn, dan overleggen wij altijd eerst met u

HomeMINIMINI Onderhoud, Service en AccessoiresMINI OnderhoudMINI koelvloeistof