Van Poelgeest

Het leven is kleurrijk: de nieuwe MINI Multitone Edition is een eerbetoon aan de gevarieerde MINI community

Het leven is kleurrijk: de nieuwe MINI Multitone Edition is een eerbetoon aan de gevarieerde MINI community

Terwijl de wereldwijd unieke Multitone-technologie voorheen voorbehouden was aan het dakgedeelte, breidt de nieuwe Multitone Edition voor de MINI 3 deurs, de MINI 5 deurs en de MINI Clubman de speciale look uit tot het exterieur en interieur met tal van details.

De ongewone vormgeving van de MINI-daken is altijd een bijzonder kenmerk van de Britse premium modellen geweest, waarmee klanten hun eigen individuele stijl benadrukten. Van de kleurrijke gestreepte versie van de MINI Paul Smith tot de Britse Union Jack en het elegante kleurverloop van het Multitone-dak, het dak is in de hele geschiedenis van MINI altijd het perfecte canvas geweest voor individuele en expressieve vormgeving.

Het nieuwe kleurverloop van de MINI Multitone Edition strekt zich uit van de voorruitlijst tot aan de achterkant over het hele dak. Van het lichte Aspen White in het voorste deel van het dak gaat het kleurenschema elegant over in de meer ingetogen grijze tint van Melting Silver II, en gaat dan over in Jet Black in het achterste deel. De unieke esthetische aantrekkingskracht die door dit kleurverloop ontstaat, wordt in de MINI Multitone Edition aangevuld door een abstracte, witte regenboog op het dak, die ook in het gehele design van de speciale editie terugkomt.

Drie kleurschakeringen

De speciale look wordt mogelijk gemaakt door het innovatieve nat-op-nat lakprocédé dat de Britse MINI fabriek in Oxford toepast. Bij deze Spray Tech lakafwerking worden de drie kleurschakeringen direct na elkaar aangebracht. Door veranderende omgevingsomstandigheden kunnen er afwijkingen in het kleurenpatroon ontstaan, waardoor elke MINI Multitone Edition uniek is.

Zowel de MINI 3 deurs als de MINI 5 deurs zijn verkrijgbaar met Sage Green lak, terwijl de MINI Clubman uitsluitend in Indian Summer Red wordt aangeboden. De grafische regenboog van de speciale editie staat zowel voor diversiteit als voor een positieve houding en wordt afgebeeld als een abstract wit logo op de twee complementaire kleuren rood (Indian Summer) en groen (Sage).

Positieve uitstraling

Zo prijkt het centrale designkenmerk van de MINI Multitone Edition op de iconische luchtinlaten aan de buitenkant en op de C-stijlen. Bovendien hebben de wielen exclusieve wielafdekkingen in een tweekleurige kleurstelling. Afhankelijk van de uitvoering maken 17-inch lichtmetalen wielen in de Scissor Spoke 2-Tone uitvoering of 18-inch lichtmetalen wielen in de Pulse Spoke 2-Tone of Multiray Spoke uitvoering de positieve uitstraling van de speciale editie compleet.

De ‘Multitone’ belettering prijkt op de dorpelbekledingen en als badge op de vloermatten van de bestuurder en de voorpassagier. De abstracte regenboog is afgebeeld op het dashboard en siert de zonnekleppen. Het multifunctionele sportstuur met lederen Edition-embleem op de onderste spaak is een genot om vast te houden, net als de gepersonaliseerde sleutelkap van de MINI Multitone Edition.

Vanaf 2023 op de markt: BMW en MINI modellen met veganistisch interieur

Overzicht

MINI Concept Aceman met Pokémon Mode

HomeMININieuwsHet leven is kleurrijk: de nieuwe MINI Multitone Edition is een eerbetoon aan de gevarieerde MINI community