Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW i4 opladen

Maximaal genieten van de BMW i4 met BMW Charging

De BMW i4 wordt de nieuwste elektrische auto van het concern en belooft meteen ook een van de populairste te worden. Met zijn sportieve uiterlijk en extreem goede rijprestaties, zijn alle ogen gericht op de BMW i4. Maar hoe laad je straks je nieuwe elektrische BMW op? Ontdek hier alle voordelen en details van een BMW i4 opladen.

De BMW i4 nu verkrijgbaar bij Van Poelgeest. Blijf op de hoogte via een van onze BMW-experts of vraag nu al naar een vrijblijvend aanbod en welke oplossingen voor thuisladen wij bieden.

De BMW i4.

Leverbaar vanaf € 60.697

Netto bijtelling vanaf € 337,-


Hoe kun je de BMW i4 opladen?

De BMW i4 actieradius kan maximaal 590 kilometer halen volgens de WLTP-meting. Meer dan genoeg voor gemiddeld dagelijks gebruik. De BMW i4 geeft u bovendien veel verschillende opties om het accupakket op te laden. Tevens is hij voorzien van BMW Connected Charging; software die via uw infotainmentscherm altijd laat zien waar de dichtstbijzijnde laadpunten zijn. We leggen hier uit wat de belangrijkste mogelijkheden zijn om uw BMW i4 op te laden.

BMW i4 thuis opladen

De BMW i4 thuis opladen is het voordeligst en makkelijkst. U kunt de BMW i4 al opladen via een normaal stopcontact, maar wij raden altijd aan om een laadstation te installeren voor uw elektrische auto. Het opladen van een elektrische auto vergt veel van uw stroomnetwerk thuis, maar een expert kan met het laadstation uw stroomtoevoer goed inrichten zodat hij geschikt is om de BMW i4 thuis op te laden. De meeste laadstations zijn met een Type 2 stekker te gebruiken, die standaard geleverd wordt bij de BMW i4.

Openbaar opladen

De Type 2 stekker is ook geschikt voor de meeste openbare laadpunten in Nederland. Ons land heeft een van de meest uitgebreide laadnetwerken ter wereld, dus u hoeft nooit ver te rijden om uw BMW i4 op te laden. Bij uw elektrische auto krijgt u tevens de BMW Charging Card meegeleverd, waarmee u diverse laadstations kunt gebruiken. Via uw infotainment scherm plant u eenvoudig een route naar het dichtstbijzijnde laadstation. Hou er wel rekening mee dat openbare laadpunten een hogere kWh-prijs rekenen dan bij u thuis.

Snelladen

De BMW i4 is geschikt voor snellaadstations. Snelladen is in Nederland mogelijk langs diverse snelwegen en andere punten. Deze stations gebruiken een hogere kW op om te laden dan gewone laadpunten. Daardoor is uw BMW i4 aanzienlijk sneller opgeladen. Gemiddeld is het accupakket binnen 30 minuten al tot 80% opgeladen! De kWh-prijs is wel veel hoger bij een snellaadstation. 

Hoe lang duurt de BMW i4 opladen?

De BMW i4 heeft een accupakket met een capaciteit van zo’n 80 KWh en hij behoort daarmee tot de elektrische auto’s met grotere batterijpakketten. Het opladen van 80 kWh kan sterk verschillen afhankelijk van hoeveel kW het laadstation gebruikt. Op uw thuislader heeft de BMW i4 gemiddeld 6 tot 8 uur nodig. Binnen een avond is uw elektrisch auto dus opgeladen en met de My BMW-app kunt u het laadgebruik ook zelf instellen. Wij raden het dagelijks laden van de BMW i4 altijd aan.

Via een openbaar laadstation kunt u een vergelijkbaar resultaat verwachten, maar een snellaadstation zal de BMW i4 aanzienlijk vlugger opgeladen hebben. In ongeveer 30 minuten is uw BMW i4 tot 80% opgeladen. Vanaf daar gaat het laden langzamer en u moet ook rekening ermee houden dat de snellaad kWh-prijs soms het dubbele van andere laadpunten is. Bent u onderweg en moet u een pauze nemen langs de snelweg? Dan is snelladen uw beste keus voor de BMW i4.

De duur van het opladen is afhankelijk van de hoeveelheid kW van het laadstation.

De kWh-prijs varieert tussen de 0,20 en 0,66 cent.

Hoeveel kost het laden van de BMW i4?

We hanteren hier de gemiddelde kWh-prijzen voor het opladen van een elektrische auto. Ze zijn onderhevig aan verandering en de prijzen kunnen ook verschillen per regio of zelfs tijdens drukke tijdstippen op de dag.

De BMW i4 thuisladen is het voordeligst. De kWh-prijs thuis is gemiddeld € 0,20 en bij de openbaar laadpunt moet u rekening houden met € 0,35. Snelladen levert u veel tijdwinst op als u vlug de BMW i4 opgeladen wil hebben, maar daar betaalt u ook een hogere prijs voor. De kWh-prijs voor snelladen is gemiddeld € 0,66.

Met uw bijgeleverde BMW Charging Card krijgt u maandelijks een overzicht van uw laadkosten. Ook kunt u via Connected Charging op uw infotainmentscherm zien wat de tarieven per laadpunt zijn.

BMW i4 stekker

De BMW i4 wordt meegeleverd met een Type 2-stekker (ook wel een Mennekes laadkabel genoemd). Hiermee kunt u bij het merendeel van de laadpunten in Nederland laden. Zodra uw BMW i4 geparkeerd staat bij een laadstation, logt u in door de BMW Charging Card te gebruiken. Zodra het laadstation u goedkeurt, kunt u meteen laden. Steek de bijgeleverde laadkabel in het laadstation en daarna uw BMW i4. Het laden kan beginnen!

Het kan verschillen per laadpunt hoe de voortgang van het laden wordt weergegeven. Daarom raden wij altijd aan om uw BMW i4  te registreren via de My BMW-app. Zo kunt u live via uw smartphone zien hoever het accupakket is opgeladen.

Stekkers en een laadpaal bestellen

Van Poelgeest biedt diverse stekkers en laadpalen aan als opties bij uw BMW i4. Voor snelladen kunt u bijvoorbeeld een Combined Charging System (CCS2) kabel gebruiken. Laadpalen en laadstations zijn er bovendien in verschillende soorten en maten, geschikt gemaakt om te passen bij ieder soort huishouden. Onze BMW-experts kunnen u ook vrijblijvend advies geven over het aanvragen van een laadstation bij uw gemeente. Neem contact op voor een verkennend gesprek, dan maken wij u thuis in de wereld van elektrisch rijden.

BMW i4 en My BMW

Altijd op de hoogte blijven van de status van uw elektrische auto? Dan kunt u gratis de My BMW-app downloaden in Apple’s App Store en Androids Google Play Store. Registreer uw BMW in de app en krijg meteen toegang tot veel informatie over de auto. Zo kunt u de laadstatus van uw BMW i4 inzien en ook instellen wanneer hij volledig opgeladen moet zijn. Tevens is het mogelijk om de climate control in uw BMW aan te passen, zodat u altijd plaatsneemt in een comfortabel interieur. BMW doet er alles aan om u de perfecte rit te leveren.

BMW i4 Connected Charging

De BMW i4 wordt standaard geleverd met Connected Charging. Het infotainmentsysteem geeft u daarmee toegang tot alle laadpunten in de omgeving. Gezien Nederland een van de beste laadnetwerken ter wereld heeft, hoeft u nooit ver te rijden voor een laadmomentje.

Via Connected Charging kunt u meteen een route uitstippelen naar een laadstation en nog meer informatie inzien, bijvoorbeeld over de tarieven. Stress over de actieradius is volledig verdwenen dankzij BMW.

Elektrische accu van de BMW i4

Gedetailleerde informatie over het BMW i4 accupakket moet nog vrijgegeven worden door de fabrikant en leest u hier zodra Van Poelgeest die aangeleverd krijgt. Geschat wordt dat het BMW i4 accupakket 80 kWh capaciteit heeft. Daarmee behoort het tot de grootste batterijpakketten op de weg en als resultaat heeft de BMW i4 een zeer indrukwekkende 590 km actieradius (WLTP-meting).

Alle elektrische BMW-modellen

BMW wil de komende jaren een grote range elektrische modellen leverbaar maken bij Van Poelgeest. Naast de BMW i4 hebt u nu al de keuze uit de BMW i3 elektrische stadsauto en de robuuste BMW iX3. Beide elektrische auto’s zijn nu uit voorraad leverbaar, bekijk hier onze voorraad of neem contact op voor een proefrit. Tevens kunnen onze BMW-experts u vrijblijvend helpen met het configureren van de ideale elektrische BMW voor uw situatie.

BMW i4 komt in aanmerking voor lage bijtelling

Elektrisch rijden wordt beloond door de Nederlandse overheid vanwege het milieubesparende effect dat de auto’s hebben. De BMW i4 kunt u leasen met slechts 16% bijtelling. Ook de BMW i3 en BMW iX3 komen in aanmerking voor de lage bijtelling. Diverse andere voordelen komen mee met elektrisch rijden en onze lease-experts kunnen u volledig op de hoogte brengen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek de mogelijkheden voor het leasen van de BMW i4.

HomeBMWBMW i4BMW i4 opladen