Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De nieuwe BMW 1 Serie

Meer ruimte en het sterke sportieve BMW uiterlijk in een nieuw jasje kenmerkt de nieuwe BMW 1 Serie. De derde generatie van de populaire BMW 1 Serie heeft voor het eerst het moderne BMW voorwielaandrijving wat zorgt voor een flink ruimer interieur met behoud van de sportieve, veilige en hoogwaardige eigenschappen die u van BMW gewend bent.

De nieuwe BMW 1 Serie

Leverbaar vanaf € 34.726

Netto bijtelling vanaf € 235


Private lease vanaf € 399
Naar BMW Private Lease »


Voorraad BMW 1 Serie
Bekijk de huidige Voorraad nieuwe en gebruikte BMW 1 Serie


BMW 1 Serie nieuw en occasions op voorraad


Voorwielaandrijving

De nieuwe BMW 1 Serie is qua aandrijving anders dan zijn voorganger, van achterwielaandrijving naar voorwielaandrijving. Dit zorgt voor meer interieurruimte en voor een veel betere rijdynamiek die de BMW 1 Serie aanmerkelijk wendbaarder maakt dan voorheen. Wilt u toch meer wielen aangedreven hebben, dan kunt u kiezen voor de BMW 1 Serie met intelligente vierwielaandrijving: BMW xDrive.

De voorwielaandrijving zorgt voor een directe, precieze en wendbare manier van sturen en voorkomt het doorslippen van de voorwielen. Deze techniek wordt ARB-technologie (Aktornahe Radschlupfbegrenzung) genoemd en is geen onbekende voor BMW, deze werd eerder succesvol toegepast op de BMW i3 en is nu voor het eerst in een auto met verbrandingsmotor geplaatst. De aansturing van dit systeem gebeurt via het motormanagement en wordt daardoor drie keer zo snel doorgegeven en verwerkt. Als bestuurder voelt dit alsof het systeem wel tien keer sneller reageert.


Motoren in de BMW 1 Serie

Bij de nieuwe BMW 1 Serie zijn er twee benzine- en drie dieselmotoren beschikbaar. Met keuze uit 3- en 4-cilinder-in-lijnmotoren. Dankzij de nieuwste generatie BMW EfficientDynamics is er door veel kleine verbeteringen gezorgd voor een zuinigere, schonere en voor een deel ook sterkere motor dan zijn voorgangers.

De BMW M135i xDrive is het topmodel van de motoren voor de nieuwe 1 Serie en gelijk is deze motor ook de sterkste 4-cilinder-in-lijn benzinemotor van de BMW Group. Met 306 pk en een sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 4,7 seconden met M Performance pack is het gerust indrukwekkend te noemen. De topsnelheid van de BMW 1 Serie met M135i xDrive motor is 250 km/h (begrensd).

CO2 Emissie en verbruik

BMW 118i Verbruik gecombineerd: 5,7 – 5,0 l/100 km; CO2 uitstoot gecombineerd: 129 – 114 g/km

BMW M135i xDrive Verbruik gecombineerd: 7,1 – 6,8 l/100 km; CO2 uitstoot gecombineerd: 162 – 155 g/km

BMW 116d Verbruik gecombineerd: 4,2 – 3,8 l/100 km; CO2 uitstoot gecombineerd: 110 – 100 g/km

BMW 118d Verbruik gecombineerd: 4,4 – 4,1 l/100 km; CO2 uitstoot gecombineerd: 116 – 108 g/km

BMW 120d xDrive Verbruik gecombineerd: 4,7 – 4,5 l/100 km; CO2 uitstoot gecombineerd: 124 – 117 g/m


Méér Interieurruimte

De nieuwe BMW 1 Serie is voorzien van aanmerkelijk meer ruimte dan in zijn voorganger. De instap gaat gemakkelijker en de beenruimte achterin is met 33 mm gegroeid. De hoofdruimte achterin is met 19 mm toegenomen (i.c.m. panorama-schuifdak). Daarnaast hebben de achterpassagiers 13 mm meer ruimte op ellebooghoogte, terwijl de inzittenden voorin maar liefst 42 mm meer elleboogruimte hebben.

De bagageruimte meet nu 380 liter, 20 liter meer dan voorheen. Met de achterbankleuning omgeklapt bedraagt de ruimte zelfs 1.200 liter. Bovendien is de minimale breedte van de bagageruimte toegenomen met 67 mm. En voor het eerst is de BMW 1 Serie ook te bestellen met elektrische bediening van de bagageklep.Grotere BMW nierengrille; een nieuw gezicht

De nieuwe BMW 1 Serie is voorzien van een nieuw gezicht: de karakteristieke BMW nierengrille is net als bij de nieuwe BMW X7 en 7 Serie groter en nadrukkelijker aanwezig en voor het eerst zijn ook in dit model de twee nieren in het midden met elkaar verbonden.


Uitrustingen en Opties

De nieuwe BMW 1 Serie is beschikbaar in drie verschillende uitrustingslijnen. Deze lijnen onderscheiden zich zowel qua exterieur als interieur.

 • BMW 1 Serie: Model Luxury Line Binnen deze lijn ligt de nadruk vooral op verfijning en comfort, met carrosseriedelen in Aluminium satiniert en interieurbekleding in Leder ‘Dakota’.
 • BMW 1 Serie: Model Sport Line Deze lijn is voorzien van accenten in Schwarz, raamlijsten in BMW Individual Hochglanz Shadowline en sportstoelen.
 • BMW 1 Serie: Model M Sport Voorzien van accenten in Aluminium satiniert, een voorspoiler en een onderbumper met specifiek gevormde luchtinlaten en een BMW M achterbumperinzet in hoogglanzend Schwarz.

Opties en mogelijkheden

 • Panoramadak en van achter verlichte interieurlijsten Het elektrisch te bedienen panoramadak, dat voor het eerst een optie is voor de BMW 1 Serie, laat meer licht toe in het interieur en geeft een ruimtelijk gevoel.
 • Twee displays in de BMW Live Cockpit Professional Beide met een schermmaat van 10,25 inch – bieden toegang tot het optionele infotainmentaanbod van het nieuwe BMW Operating System
 • BMW Head-Up Display Voor het eerst optioneel in de BMW 1 Serie beschikbaar; Een 9,2 inch grote fullcolour BMW Head-Up Display; alle informatie op het scherm zichtbaar voor de bestuurder zonder dat hij zijn blik van de weg hoeft af te wenden.
 • Collision Warning met voetgangersherkenning Toegevoegd aan de standaarduitrusting
 • City-remfunctie, die ook fietsers signaleert Toegevoegd aan de standaarduitrusting
 • Actieve Lane Departure Warning Toegevoegd aan de standaarduitrusting, waarbij bij snelheden tussen 70 en 210 km/h actieve Lane Departure Warning met actieve stuurcorrectie actief is.
 • Smartphone als autosleutel De BMW Digital Key biedt als optie de mogelijkheid de auto via Near Field Communication (NFC) met de smartphone te ver- en ontgrendelen, waarmee de conventionele autosleutel overbodig is.
 • BMW Intelligent Personal Assistant: expert en gesprekspartner. Na een korte begroeting “Hey BMW” zijn de bediening van de auto en de toegang tot functies en informatie eenvoudig met spraaksturing (Voice Control) te activeren.

Optioneel en standaard zijn er nog veel meer opties mogelijk op de nieuwe BMW 1 Serie:
Active Cruise Control (tot 160 km/h, Optioneel), Automatische transmissie met Stop & Go functie, Driving Assistant met Lane Change Warning, Rear Collision Warning en Crossing Traffic Alert, Park Assistant met innovatieve Reversing Assistant, Connected Navigation en nog veel meer opties.


Carrosseriekleuren

Uni 668 Schwarz – Zwart (standaard)
Uni 300 Alpineweiss – Wit
Metallic A96 Mineralweiss – Wit
Metallic A83 Glaciersilber – Silver
Metallic B39 Mineralgrau – Grijs
Metallic 475 Black Sapphire – Zwart
Metallic C1R Seaside Blue – Licht Blauw
Metallic C10 Mediterranblauw – Donker Blauw
Metallic A75 Melbourne Rot – Rood
Metallic C1D Misano Blue – Licht Blauw
BMW Individual C3N Storm Bay Metallic – Grijs

Brochure en prijslijst

De prijzen van de BMW 1 Serie zijn bekend!

Download de brochure en prijslijst van de nieuwe BMW 1 Serie.

> BMW 1 Serie (2019) Brochure
> BMW 1 Serie (01-202) Prijslijst

BMW 1 Serie Benzine prijs

ModelPrijsCO2 uitstoot
118i € 33.913121
M135i xDrive € 60.766155

BMW 1 Serie Diesel prijs

ModelPrijsCO2 uitstoot
116d€ 35.458100
118d € 39.028108
120dA xDrive € 47.658117


Uw auto inruilen op een BMW 1 Serie?


Ondanks dat wij deze BMW 1 Serie pagina zorgvuldig hebben samengesteld kunnen prijzen, specificaties en afbeeldingen mogelijk afwijken. De getoonde afbeeldingen worden slechts ter illustratie gebruikt en kunnen afwijken van de aangeduide producten. Er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.

HomeBMWDe nieuwe BMW 1 Serie