Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW iX5 Hydrogen.

Scroll

De eerste BMW waterstofauto: de BMW iX5 Hydrogen

BMW schrijft geschiedenis met hun eerste productiemodel die op waterstof rijdt. BMW produceert de BMW iX5 Hydrogen in een speciale proeffabriek in het Research and Innovation Center (FIZ) in München. De komende jaren laat BMW tientallen exemplaren van deze waterstof-elektrische BMW X5 wereldwijd aan de tand voelen. Daarnaast laat het merk ook diverse doelgroepen kennismaken met wat de BMW iX5 Hydrogen allemaal te bieden heeft. De eerste exemplaren zijn reeds gepresenteerd.

Met de BMW iX5 Hydrogen maakt het concern een spannende nieuwe stap richting duurzaam rijden. Het enige dat de BMW iX5 Hydrogen uitstoot is waterdamp! Wij brengen u volledig op de hoogte van alles omtrent de BMW iX5 waterstofauto.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van nieuws over de BMW iX5 Hydrogen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

BMW iX5

Revolutionair en iconisch: het BMW iX5 exterieur.

De BMW iX5 Hydrogen is gebaseerd op BMW i Hydrogen Next Concept die getoond werd in 2019. Het productiemodel dat later dit jaar leverbaar wordt, is aanzienlijk meer in lijn met recent uitgebracht BMW’s.

Onder andere de iconische grille valt meteen in het oog met de bekende BMW-snuit. De nieren zijn ook lekker prominent maar wel afgesloten omdat de elektrische motor geen luchtkoeling nodig heeft. Omdat de waterstofauto onder de i-lijn valt zijn blauwe details zeer aanwezig, ook aan de onderzijde van de Hydrogen. Met name de blauwe details in de exclusieve 22-inch velgen vallen gelijk in het oog.

Omdat de BMW iX5 Hydrogen zo duurzaam mogelijk geproduceerd is, wordt er samengewerkt met Pirelli voor volledig natuurlijke rubberen banden. Die zijn standaard geleverd bij de iX5.

BMW iX5

BMW iX5 Interieur

Hoe ziet het interieur van de BMW iX5 eruit?

Dezelfde mooie duurzaam blauwe details vloeien door in het BMW iX5 Hydrogen interieur. Van de versnellingspook tot het dashboard en de deuren. Het infotainmentscherm vloeit ook mooi door in de digitale cockpit, net als bij andere nieuw uitgebrachte BMW’s.

Van binnen verbergt de BMW iX5 Hydrogen ook twee waterstoftanks die 6 kg aan waterstof kunnen verbergen, onder 700 bar druk. BMW belooft dat de iX5 ondanks de flinke tanks binnen 3-4 minuten volgetankt kan worden.

Meer informatie over de uitrustingsniveaus en accessoires, wordt later bekendgemaakt. U kunt de info hier vinden of direct contact opnemen met onze BMW-experts. Zij brengen u graag persoonlijk op de hoogte en kunnen later dit jaar u een persoonlijk aanbod sturen.

BMW iX5 Hydrogen motorvermogen en actieradius.

De BMW iX5 Hydrogen is misschien wel de meest revolutionaire BMW van 2023. Onder de motorkap vindt u de nieuwste generatie elektrische motor, want de waterstof wordt intern omgezet in elektriciteit. De vijfde generatie BMW eDrive technologie wordt ook al in de BMW iX gebruikt.

De BMW iX5 Hydrogen in cijfers:

 • Maximaal vermogen elektromotor: 295 kW/401 pk.
 • Maximaal koppel elektromotor: 720 Nm.
 • Continu vermogen brandstofcel: 125 kW/170 pk.
 • Acceleratie 0-100 km/u: minder dan 6 seconden.
 • Topsnelheid: 205 km/u (met volledig opgeladen accu), 185 km/u.
 • Waterstofverbruik in WLTP-testcyclus: 1,19 kg/100 km.
 • Actieradius WLTP-testcyclus: 504 km.
 • Capaciteit 2 waterstoftanks: 6 kilogram gasvormig waterstof.
 • Vultijd waterstoftanks: 3-4 minuten.
 • Aandrijving: achterwielen.

De iX5 werd onder andere vlak bij de poolcirkel getest op -20 graden Celsius. In tegenstelling tot elektrische auto’s met een accupakket heeft een waterstofauto in theorie geen capaciteitsverlies door koude temperaturen.

BMW iX5

BMW iX5 Hydrogen uitrusting en opties.

De BMW iX5 Hydrogen wordt in beperkte oplage geproduceerd en zal qua uiterlijk en uitrusting vergelijkbaar zijn met de nieuwe X5-lijn. Momenteel heeft BMW nog niet onthuld welke uitrustingsniveaus en accessoires we kunnen verwachten. Ook is niet bekend of de iX5 Hydrogen exclusieve opties krijgt, maar wij verwachten dat dit het geval wordt.

Voor meer informatie over de BMW iX5 Hydrogen uitvoeringen, houd deze pagina in de gaten. U kunt ook teruggebeld worden door onze BMW-experts zodra de orderboeken opengaan. Neem contact op en laat uw gegevens achter.


De BMW iX5 in beeld.

BMW heeft een groot aantal beelden vrijgegeven van de BMW iX5 Hydrogen. Zo kunt u hun eerste waterstofauto vanuit iedere hoek bewonderen.


BMW iX5 Hydrogen prijs.

BMW heeft nog geen BMW iX5 Hydrogen prijzen vrijgegeven. Ook verdere informatie over de uitvoeringen en accessoires zijn nog niet bekend. U kunt contact opnemen met onze BMW-experts om op de hoogte gehouden te worden. Zij sturen u persoonlijk nieuwe BMW iX5 informatie wanneer dat vrijkomt.

Journalisten over de BMW iX5 Hydrogen.

De BMW iX5 werd op 27 februari 2023 gepresenteerd door BMW. Tevens heeft een select aantal journalisten plaatsgenomen in de waterstofauto. Bekijk hier de launch video en de video’s van hun testritten.

BMW Group

EDrivers

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over de BMW iX5.

Wat wordt de prijs van de BMW iX5?

De prijs van de BMW iX5 of iX5 Hydrogen is nog niet bekend gemaakt door BMW. Wanneer er meer bekend wordt gemaakt over de BMW iX5 communiceren wij dit direct. Op de hoogte blijven? Geef u op voor de nieuwsbrief.

Rijd de BMW iX5 op waterstof?

BMW schrijft geschiedenis met hun eerste productiemodel die op waterstof rijdt. De BMW iX5 Hydrogen wordt de eerste BMW ooit die op waterstof rijdt. Wij verwachten dat de elektrische BMW iX5 zal volgen na de waterstof variant. Lees meer over de BMW iX5 bij Van Poelgeest BMW.

Wat is de actieradius van de BMW iX5?

 De actieradius van de BMW iX5 bedraagt 504 kilometer. Deze actieradius heeft het model met name te danken aan de vijfde generatie BMW eDrive technologie. Ontdek alle specificaties van de nieuwe BMW iX5 bij Van Poelgeest BMW.

Komt de BMW iX5 Hydrogen naar Nederland?

De BMW iX5 wordt in een kleine oplage geproduceerd voor onder andere de Amerikaanse markt. Of de BMW iX5 in Nederland geïntroduceerd wordt is nog niet bekend. Op de hoogte blijven van nieuws over de BMW iX5 Hydrogen? Geef u op voor de nieuwsbrief.

Wanneer wordt de BMW iX5 leverbaar?

De Nederlandse leverdatum is nog niet bekend. Of de nieuwe iX5 überhaupt naar Nederland komt is nog de vraag. Ontdek meer over de BMW iX5.

Ondanks dat wij deze pagina zorgvuldig hebben samengesteld kunnen prijzen, specificaties en afbeeldingen mogelijk afwijken. De getoonde afbeeldingen worden slechts ter illustratie gebruikt en kunnen afwijken van de aangeduide producten. Er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.

HomeBMWBMW iX5