Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De nieuwe BMW i5 Touring

Verwacht in 2024: De nieuwe BMW i5 Touring.

BMW heeft de volledig elektrische variant van de volgende generatie BMW 5 Serie Sedan inmiddels gepresenteerd. De BMW i5 komt als volledig elektrische variant op de markt in de vorm van de i5 Sedan en als i5 Touring. BMW heeft onlangs bevestigd dat de i5 Touring geproduceerd gaat worden en dat deze begin 2024 zal worden gepresenteerd. In het voorjaar van 2024 gaat de BMW i5 Touring dan op de Nederlandse markt komen.

Het nieuwe model wordt momenteel uitvoerig getest door BMW. Zo is hij al meerdere malen gespot in camouflage livery, onlangs nog op de Nürburgring in Duitsland. Hier ging het om de hybride versie van de nieuwe BMW 5 Serie. De eerste details over de BMW i5 Touring vindt u op deze pagina en Van Poelgeest kijkt ook naar de verdere verwachtingen voor de nieuwe elektrische BMW. U vindt hier alle op dit moment beschikbare informatie over de BMW i5 Touring.

Interesse in dit elektrische model? Schrijf u in voor de nieuwsupdate van de BMW i5 Touring. Zo bent u als eerste op de hoogte van nieuws over de nieuwe i5.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het exterieur van de BMW i5 Touring.

Uit gefotografeerde testmodellen van de nieuwe BMW i5 Touring valt op dat hij onderdeel is van de volgende generatie BMW 5 Serie. De i5 Touring krijgt naar verwachting een iets aflopend front met een bescheiden versie van de BMW nierengrille.

Zo krijgt de nieuwe BMW 5 Serie Touring een sterker oplopende schouderlijn dan het huidige model en lijkt de daklijn iets eerder omlaag te duiken. Net als de i5 Sedan zal ook de i5 Touring portiergrepen hebben die gedeeltelijk in de portieren zijn verzonken.

De iconische BMW-grille is mogelijk aanwezig als bescheiden variant, maar de luchtinlaat wordt onnodig en blijft waarschijnlijk dicht. Het is ook onze verwachting dat de nieuwe BMW i5 diverse blauwe exterieuraccenten krijgt. Andere recent uitgebrachte elektrische modellen zoals de i4 en iX3 hebben dit al. Optioneel kunnen de exterieuraccenten weggehaald worden, dus het is logisch dat de BMW i5 die optie ook krijgt.

BMW i5 Touring

Bron afbeelding: Autoreview.nl

BMW i5 Touring interieur

Het ‘BMW Curved Display’ in de nieuwe BMW i5 Sedan.

Het BMW i5 Touring interieur: wat er nu bekend is.

Over het interieur van de nieuwe BMW i5 Touring is momenteel nog niet veel bekend, maar naar verwachting zal dit grote overeenkomst hebben met het interieur van de i5 Sedan.

Zo wordt de cockpit van de nieuwe i5 Touring waarschijnlijk ook voorzien van het BMW Curved Display dat ook in de i4 en i7 zit. Dit gebogen scherm loopt vloeiend over van de cockpit naar het infotainmentscherm. Niet alleen kunt u zo nog beter alle belangrijke info en instellingen raadplegen, het oogt ook bijzonder strak en elegant.

Daarnaast verwachten wij ook de BMW Interaction Bar in het interieur. Deze strekt zich uit over het gehele dashboard tot in de portieren en is voorzien van aanrakingsgevoelige bedieningspanelen.

De nieuwe BMW i5 Touring wordt verwacht in 2024.

Verwachte BMW i5 Touring aandrijving.

Wij verwachten dat de BMW i5 Touring op dezelfde manier benaderd wordt door de fabrikant als de BMW i4 en BMW i7. Dat zou betekenen dat de i5 wordt gelanceerd met een elektrische eDrive40 aandrijving die goed is voor 340 pk (250 kW). De actieradius van de nieuwe BMW i5 ligt waarschijnlijk boven de 500 km door de 80,7 kWh batterij van BMW.

Naast het basismodel verwachten wij dat de BMW i5 Touring ook als BMW i5 M60 op de markt komt. De i5 M60 Touring deelt dan de motor van de i5 M60 Sedan, waardoor hij 442 kW (601 pk) krijgt. In dat geval kunt u een accelaratie van 0 naar 100 km/u verwachten in minder dan 4 seconden en een actieradius van 455-516 km.

De BMW i5 Touring is nog niet onthuld en wij updaten deze informatie zodra het Beierse concern de specificaties publiceert. Schrijf u in de tussentijd in voor onze BMW i5 nieuwsbrief. Dan hoort u als een van de eersten over de officiële BMW i5 specificaties

BMW i5 Touring 2023 in beeld.

De BMW i5 Touring is nog niet officieel onthuld, maar u vindt hier beelden van de testmodellen die op de weg gefotografeerd zijn. Wij plaatsen officieel beeldmateriaal van de nieuwe elektrische sedan zodra BMW ze vrijgeeft. Neem contact op met onze BMW-experts als u persoonlijk op de hoogte gehouden wil worden.

Bron afbeelding: Autoreview.nl

BMW i5 Touring prijs.

Vanaf prijzen voor de BMW i5 Touring worden na de onthulling van het model bekendgemaakt door BMW. Wij verwachten dat de prijzen in de loop van 2023 verschijnen en wij kunnen meteen contact met u opnemen wanneer dit gebeurt. Zo kunt u gelijk een BMW i5 Touring bestelling plaatsen bij het openen van de orderboeken. De nieuwe BMW i5 Touring wordt na de introductie zo snel mogelijk leverbaar als i5 Sedan en i5 Touring en uiteraard in verschillende uitvoeringen bij Van Poelgeest

Benieuwd naar de nieuwe BMW i5 Sedan?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over de BMW i5 Touring.

Wanneer wordt de nieuwe BMW i5 Touring leverbaar?

De volledig elektrische BMW i5 Touring wordt in het begin van 2024 gepresenteerd door BMW. Wij verwachten hem halverwege 2024 in onze showrooms. Benieuwd naar wat er nu al bekend is over de BMW i5 Touring?. Ontdek alles over de nieuwe BMW i5 bij Van Poelgeest.

Wat wordt de prijs van de nieuwe BMW i5 Touring?

BMW heeft nog geen prijzen bekend gemaakt voor de nieuwe BMW i5 Touring. Bij de officiële onthulling van de i5 Touring zullen waarschijnlijk ook de prijzen bekend gemaakt worden. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuws over de i5 Touring? Schrijf u in voor de nieuwsupdate.

Komt er een BMW i5 Sedan?

De BMW i5 komt zowel als Touring en als Sedan naar Nederland. Benieuwd naar beelden van de nieuwe BMW i5? Ontdek het bij Van Poelgeest.

HomeBMWDe nieuwe BMW i5De nieuwe BMW i5 Touring