Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW iX3 opladen

BMW iX3 opladen met BMW Charging

Uw elektrische auto opladen was nooit eerder zo makkelijk als met BMW Charging. De BMW iX3 behoort tot de meest geavanceerde elektrische voertuigen op de weg en hier leggen wij u uit hoe eenvoudig het laden is. Een BMW iX3 opladen kan op diverse manieren en wij vertellen u welke laadoplossingen er beschikbaar zijn, welke standaard uitrusting er voor het laden wordt meegeleverd en hoe flexibel de BMW software elektrisch rijden maakt.

Voor persoonlijk advies over het opladen van de BMW iX3, zijn onze BMW-experts altijd beschikbaar. Vraag vrijblijvend naar laadoplossingen bij Van Poelgeest en bekijk ons ruimte assortiment.

BMW Charging

BMW Charging is een wereld van verschil voor elektrisch rijden en uw BMW iX3 plukt er vanaf dag 1 de vruchten van. U kunt de BMW iX3 opladen thuis en via diverse openbare laadpalen van BMW Charging. Ook snelladen is altijd mogelijk. De BMW iX3 is geschikt voor 3-fase laden en kan met een laadnsnelheid tot 11 kW laden.

Oplaadmogelijkheden BMW iX3

Thuis opladen

Heerlijk eenvoudig thuis uw BMW iX3 opladen is gewoon mogelijk. Van Poelgeest biedt verschillende producten en diensten voor thuisladen aan. Tot 11 kW laden is thuis mogelijk, maar wij raden aan gebruik te maken van ons vrijblijvende advies voor de installatie van een laadpaal. Zo voorkomt u overbelasting van uw stroomnetwerk thuis.

Openbaar opladen

De BMW iX3 heeft een Type 2 laadaansluiting en is compatible met 3-fase stroom. Daarmee kunt u bij nagenoeg alle laadpunten uw BMW iX3 opladen. Met BMW Connected Charging kunt u uw infotainmentsysteem altijd vragen naar het dichtstbijzijnde laadpunt.

Snelladen

Wilt u binnen een half uur de BMW iX3 accu opgeladen hebben? Dat is mogelijk! Met een snellaadpunt wordt uw elektrische auto tot wel 80% opgeladen in 30 minuten. Diverse Nederlandse snelwegen zijn al voorzien van snellaadpunten.

Hoe lang duurt het opladen?

De BMW iX3 opladen was nooit makkelijker, maar hoe lang duurt dit eenvoudige proces ongeveer? Dat is een goede vraag, want met de verschillende laadmogelijkheden, ontstaat er zeker wat tijdsverschil. Hier leggen wij u uit hoe lang u ongeveer uw BMW iX3 moet laden en hoe efficiënt dit door BMW gemaakt is.

BMW iX3 laadcapaciteit

Het BMW iX3 accupakket heeft 80kW capaciteit, want neerkomt op ongeveer 460 kilometer actieradius (volgens WLTP-meting). De elektrische auto is geschikt voor 3-fase stroom en heeft een Type 2 laadaansluiting en bijgeleverde stekker. Dat is goed voor 11 kW maximaal laadvermogen voor een normaal laadpunt.

Thuis opladen of snelladen?

Eenvoudig uw BMW iX3 aansluiten ’s avonds zal in de praktijk het meest voorkomen, maar soms hebt u minder tijd en dan is snelladen bij een openbaar laadpunt de beste oplossing. Welke is beter? De BMW iX3 is geschikt voor zowel thuis laden als openbaar laden bij een laadpaal of snellaadstation.

U moet rekening houden met ongeveer 7,5 uur laadtijd wanneer u de BMW iX3 thuis gaat laden. BMW biedt diverse laadstations voor thuisladen, die rekening houden met uw stroomnetwerk en zorgen dat het niet overbelast raakt. Een modern huishouden heeft meer grote stroomverbruikers, dus wij adviseren om contact op te nemen met onze experts wanneer u een thuislaadstation wilt installeren. U kunt uw BMW iX3 ook met een normaal stopcontact opladen, maar de kans bestaat dan dat er een stop uitspringt.

Hoe voordelig is elektrisch laden?

Een elektrische auto opladen kost minder dan een brandstofauto voltanken, maar ook bij laadstations geldt dat schaarste de prijzen opdrijft. De kWh-prijs kan variëren tussen een woonwijk of langs de snelweg, en zelfs door drukte stijgen omdat stroom moeilijker op te slaan is dan brandstof.

Uw BMW iX3 thuis opladen is echter altijd het voordeligst. Via een laadpaal thuis betaalt u ongeveer € 0,20 per kWh. Het accupakket van de BMW iX3 heet 80 kWh capaciteit. Wilt u langs de openbare weg uw auto opladen, dan betaalt u meer; ongeveer € 0,35 per kWh. Voor snelladen bent u veel minder tijd kwijt maar de prijs is dan ook veel hoger. Houd rekening met ongeveer € 0,66 per kWh wanneer u gaat snelladen.

Snelladen kost meer

Hebt u geen 7,5 uur om uw BMW iX3 op te laden? Dan heeft Nederland veel stations voor snelladen staan langs de snelweg. De BMW iX3 is geschikt voor de hogere stroomcapaciteit die een snellaadstation gebruikt. Daarmee wordt het 80 kWh grote accupakket ook sneller opgeladen. In 34 minuten is de BMW iX3 accu tot ongeveer 80% opgeladen. Zo kunt u gewoon na een koffiepauze uw weg vervolgen. Voor snelladen wordt wel een hogere stroomprijs gerekend en met de BMW Connected Charging software kunt u precies zien waar het dichtstbijzijnde en voordeligste laadpunt te vinden is.

Hoe moet je de BMW iX3 opladen?

De BMW iX3 opladen is net zo makkelijk als normaal tanken. Het contactpunt van de BMW iX3 zit zelfs op dezelfde plek waar meestal de tankdop zit bij een brandstofauto: rechtsachter. Hier leggen wij u stap voor stap uit hoe u de BMW iX3 moet opladen.

Stekkers en oplaadpalen

Standaard wordt uw BMW iX3 geleverd met de BMW Charging Card en Publieke laadkabel. Met de BMW Charging Card kunt u laden bij een groot aantal openbare laadpalen en snellaadstations in Nederland. Via de My BMW-app voor iPhone en Android-toestellen vindt u de hele kaart met alle Nederlandse laadpunten. Deze kunt u ook raadplegen via uw infotainmentscherm.

Eenmaal bij het laadstation aangekomen, gebruikt u de BMW Charging Card. Maandelijks krijgt u een handig overzicht van al uw laadmomenten en de kosten. Na het inchecken met BMW Charging, kan het laden beginnen.

De standaard bijgeleverde Publieke laadkabel klaart de klus, te herkennen aan zijn blauwe snoer. U steekt hem in het laadstation en vervolgens in de BMW iX3. Het laden begint en via de My BMW-app kunt u altijd zien wat de voortgang is.

Laadpaal aanvragen

De BMW iX3 thuisladen is het meest ontspannen en ook hiervoor zijn verschillende laadoplossingen leverbaar bij Van Poelgeest. Vraag om een vrijblijvend aanbod bij onze BMW-experts of kom een keer bij een van onze vestigingen langs om de laadpalen voor de BMW iX3 te bekijken. De BMW iX3 staat er trouwens ook, dus u kunt meteen een proefrit aanvragen.

My BMW App

De My BMW-app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store en het is de perfecte toevoeging aan uw BMW iX3. De My BMW-app geeft u alle relevante informatie over uw elektrische auto, maar ook de live voortgang tijdens het laden. U kunt zelfs bepaalde instellingen via uw smartphone aanpassen. Een laadtijdfunctie is beschikbaar waarmee u zelf kunt instellen wanneer de BMW iX3 volledig geladen moet zijn. Het is zelfs mogelijk om de temperatuur van het interieur te bepalen, zodat u meteen in een goed verwarmde of gekoelde auto stapt. De My BMW-app is de perfecte hulp voor de BMW iX3.

Connected Charging

Actieradiusangst is verleden tijd, want een enorm aantal laadstations en snellaadpunten werkt samen met BMW Charging om laden altijd toegankelijk te maken. Uw BMW iX3 laden is zo simpel als het infotainmentscherm gebruiken. Via Connected Charging weet uw elektrische BMW waar de dichtstbijzijnde laadpunten zijn en welke het meest geschikt voor u is. Hij plant zelf de route en levert u alle relevante informatie aan. Connected Charging werkt ook in het buitenland, dus zelfs lange autoritten met de BMW iX3 zijn net zo makkelijk als met een traditionele brandstofauto.

Elektrische accu van de BMW iX3

De BMW iX3 is het neusje van de zalm op het gebied van elektrisch rijden. Volgens BMW staat het iX3 accupakket garant voor wel 460 kilometer op één acculading. Het accupakket is op geniale wijze verwerkt in de bodemsectie van de iX3. Met zo’n 188 batterijcellen, is het accupakket goed voor 80 kWh capaciteit. Dit maakt de BMW iX3 een van de meest geavanceerde elektrische auto’s op de weg en een prachtige aanwinst voor iedereen geïnteresseerd in elektrisch rijden. U kunt hier meer informatie vinden over de BMW iX3 en gelijk uw model configureren. Onze BMW-experts bieden tevens vrijblijvend advies en kunnen zelfs een iX3 proefrit aanvragen.

Alle elektrische BMW-modellen

BMW is koploper met elektrische rijden en biedt een steeds groter wordende range aan modellen met een CO2-vrije aandrijving. De kwaliteit en sportieve rijprestaties van BMW, perfect gecombineerd met de snelste elektrische aandrijvingen. De BMW iX3 is een van de meest indrukwekkende modellen ooit gemaakt door het concern en het is pas het topje van de ijsberg. U vindt hier al onze elektrische BMW-modellen, nu aan te schaffen met diverse fiscale voordelen.

Lage bijtelling

Een elektrische BMW leasen zoals de BMW iX3, is in 2021 extra interessant dankzij de lage bijtelling. Sluit uw lease af bij Van Poelgeest en profiteer van de lagere 16% bijtelling. Deze regeling is speciaal voor auto’s die geen CO2 produceren. Onze BMW-experts brengen u graag op de hoogte over alle andere voordelen van elektrisch rijden.

HomeBMWBMW iX3BMW iX3 opladen