bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Meer plug-in hybride opties voor de BMW 3 Serie en 5 Serie

Meer plug-in hybride opties voor de BMW 3 Serie en 5 Serie

De elektrificatie van BMW gaat verder: in maart van dit jaar worden vier nieuwe plug-in hybride instapmodellen toegevoegd aan het gamma. In totaal komt het totale aantal plug-in hybride modellen hiermee op 15 BMW modellen en 1 MINI. Deze modellen dragen bij aan de ambitie van BMW om dit jaar 50% meer auto’s met elektrische aandrijving te verkopen dan in het succesvolle voorgaande jaar. In 2023 wil BMW in totaal 23 geëlektrificeerde modellen aanbieden.

Geëlektrificeerd rijplezier
Aan het BMW 3 Serie aanbod worden de BMW 320e Sedan en de 320e Touring toegevoegd, zodat u voortaan keuze heeft uit vier plug-in hybride modellen (twee 320e’s en twee 330e’s). Deze zijn ook nog optioneel leverbaar te voorzien van BMW’s intelligente xDrive vierwielaandrijving. Bij de 5 Serie komen de BMW 520e Sedan en de 520e Touring erbij, waardoor het aantal plug-in hybride voor deze serie op vijf komt. Twee keer 520e, twee keer 530e en één 545e Sedan. Drie hiervan kunnen ook nog eens voorzien worden van intelligente vierwielaandrijving, xDrive. De vier nieuwe plug-in hybride modellen zijn voorzien van de vierde generatie van BMW’s eDrive technologie.  

320e en 520e zijn nieuw
De nieuwe plug-in hybride instapmodellen zijn voorzien van een 2-liter viercilinder benzinemotor van 120 pk en een elektrische motor. Hiermee produceren zij een totaal vermogen van 204 pk (150 kW). De aandrijving is op de achterwielen via de 8-traps Steptronic automaat of als het nodig is op alle vier de wielen met behulp van BMW xDrive. Zoals u van BMW gewend bent, combineren de nieuwe hybride modellen uitstekende efficiëntie met puur rijplezier.

Vernieuwende technologie
De nieuwe plug-in hybride modellen van BMW zijn perfect voor alledaags gebruik. Een groot gedeelte van het rijden zal volledig elektrisch gebeuren. Hiervoor zorgen de door BMW ontwikkelde en gebouwde 12 kWh lithium-ion accu met een capaciteit van 34 Ah. Afhankelijk van het gekozen model en de uitvoering kan de auto tussen de 46 en 61 kilometer puur elektrisch rijden (WLTP).

Opladen van de accu gaat eenvoudig via de bijgeleverde laadkabels bij laadstations, een wallbox of bij u thuis aan het stopcontact. Bij maximum opladen met 3,7kW is een lege accu na 2,6 uur weer voor 80% gevuld, of is hij na 3,6 uur helemaal opgeladen. Uiteraard wint de BMW tijdens het rijden elektriciteit terug uit remenergie voor een optimale efficiëntie.

Digitale services voor een beter milieu
Dankzij BMW Live Cockpit Plus, inclusief Connected Package Professional kunt u gebruik maken van allerlei digitale services toegespitst op elektrisch rijden. Dit pakket is standaard op alle nieuwe BMW plug-in hybride modellen. Door unieke digitale services kunt u uw BMW nog beter inzetten voor het beperken van CO2-uitstoot en geluid in binnensteden.

Zo schakelt uw BMW met eDrive Zone automatisch over naar elektrisch rijden als u één van de ruim 80 bekende Europese binnensteden binnenrijdt. Door middel van geo-fencing herkent de BMW waar u bent en schakelt hij over naar volledig elektrisch, waardoor u niet alleen de omgeving minder vervuilt maar ook kosten bespaart. In binnensteden is elektrisch rijden namelijk veel efficiënter. Elektrisch rijden wordt daarnaast beloond door BMW Points, die u kunt gebruiken bij het opladen bij openbare BMW laadstations.

Omdat de accu onder de achterbank is gemonteerd, gaat er geen bagageruimte verloren. Naast de ruime bagageruimte mogen de 3 Serie modellen 1500 kg trekken, terwijl de modellen uit de 5 Serie een trekgewicht hebben van maar liefst 1700 kg. Hierdoor zijn deze plug-in hybride’s optimaal bruikbaar. Door de grote brandstoftanks van 40 liter in de BMW 3 Serie en 46 liter in de BMW 5 Serie weet u zeker dat u overal kunt komen.

De nieuwe BMW plug-in hybride modellen zijn ook voorzien van actieve bescherming voor voetgangers. Zo klinkt er een geluid bij het rijden tot 30km/u om andere weggebruikers te waarschuwen. Standaard zijn de plug-in hybride BMW modellen ook voorzien van automatische airconditioning, waarmee uw BMW vóór het rijden al gekoeld of verwarmd kan worden. Dit kunt u op afstand regelen via de My BMW app op uw telefoon.

Nieuwe BMW 430d en M440d meer koppel dan de M4

Overzicht

BMW Digital Key Plus: de betere digitale autosleutel

HomeBMWNieuwsMeer plug-in hybride opties voor de BMW 3 Serie en 5 Serie