Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW i3 opladen

BMW i3 opladen met BMW Charging

De BMW i3 is een volledig elektrische auto die de briljante rijprestaties combineert met een CO2-vrij aandrijfsysteem. De BMW i3 opladen is bijzonder toegankelijk gemaakt en op deze pagina kunt u alle voordelen ontdekken van elektrisch laden. Met BMW Charging garanderen wij bovendien dat uw BMW i3 altijd in de buurt een laadpunt kan vinden en voordelig mag laden.

Van Poelgeest biedt diverse laadoplossingen aan om de BMW i3 thuis te laden. U kunt tevens verschillende accucapaciteiten bestellen voor de i3 en hem compatible laten maken voor snelladen. Neem contact op met onze BMW-experts indien u persoonlijk verder geholpen wil worden met uw vragen over het opladen van de BMW i3.

Over BMW Charging

BMW Charging is uw sleutel tot een van de grootste een meest geavanceerde laadnetwerken ter wereld. Nederland heeft daarbij een van de meest uitgebreide laadpaalnetwerken van alle landen. Of u nou eenvoudig uw BMW i3 thuis wil laden of de BMW i3 openbaar wil laden, BMW Charging biedt de oplossing. Standaard wordt de BMW i3 geleverd met een laadpas en abonnement, evenals een Type 2-laadstekker (of Mennekes-stekker genoemd) waarmee u bij de meeste laadpunten kunt laden.

  • Altijd een laadpunt in de buurt
  • Voordelig laden

Verschillende manieren van opladen

BMW i3 Opladen

Thuis opladen

De BMW i3 is geschikt om thuis op te laden. Van Poelgeest biedt diverse laadstations geschikt voor laden op privé terrein aan. Belangrijk daarbij is de installatie, want een elektrische auto heeft voldoende stroom nodig om te laden. Wij raden altijd aan om experts uw laadstation thuis te laten installeren. De BMW i3 opladen via een normaal stopcontact is mogelijk maar wordt afgeraden als u de keus hebt te laden met een laadstation.

BMW i3 Opladen

Openbaar opladen

Met de bijgeleverde Type 2-stekker kunt u bij vrijwel alle openbare laadpunten de BMW i3 laden. Tevens laat de BMW Connected Charging software u altijd de dichtstbijzijnde laadpunten zien, dus u kunt gelijk een route plannen ernaartoe. Zo verloopt openbaar laden makkelijker en sneller dan ooit.

BMW i3 Opladen

Snelladen voordelen

Nederland biedt ook veel snellaadpunten, die uw BMW i3 aanzienlijk sneller kunnen opladen. Nieuwe uitvoeringen van de BMW i3 zijn geschikt voor snelladen. Het accupakket wordt dan binnen een half uur tot wel 80% opgeladen. U betaalt hiervoor wel een hogere kWh-prijs.

Hoe lang duurt de BMW i3 opladen?

De BMW i3 opladen kan op diverse manieren en het is goed om te overwegen welke laadmogelijkheid de beste is voor uw situatie. Thuis opladen of opladen via een normaal openbaar laadpunt, duurt gemiddeld langer. De laadtijd voor de BMW i3 varieert tussen de 6 en 8 uur, afhankelijk van hoe groot uw accupakket is. De BMW i3 is er met de volgende accupakketten:

  • 22 kWh uitvoering
  • 33 kWh uitvoering
  • 42 kWh uitvoering
BMW i3 Opladen

Stel uw eigen laadtijd in

Handig om te weten: de BMW i3 is geschikt voor de gratis My BMW-app, die u kunt downloaden voor iPhone en Android-toestellen. Via de My BMW-app kunt u de laadtijd van uw BMW i3 instellen. Bijvoorbeeld als u vroeg moet opstaan, stelt u in dat de BMW i3 op dat moment volledig opgeladen moet zijn via uw thuislaadstation. Ook kunt u andere opties instellen van de BMW i3, zoals de temperatuur van het interieur. Zo weet u altijd dat u in een comfortabele auto stapt.

Zoals de naam al zegt, is snelladen de snellere optie, ook voor de BMW i3. Optioneel kunt u de i3 geschikt maken voor snelladen, maar ook dan kunnen er verschillen zitten in de laadtijd. Vuistregel is dat met snelladen het accupakket voor het grootste deel binnen een half uur is opgeladen. Dit zijn de gemiddelden per BMW i3-uitvoering:

  • BMW i3 22 kWh variant: tot 65% opgeladen na 30 minuten
  • BMW i3 33 kWh variant: tot 85% opgeladen na 30 minuten
  • BMW i3 42 kWh variant: tot 80% opgeladen na 30 minuten

Hoe moet je de BMW i3 opladen?

De BMW i3 opladen is vergelijkbaar met tanken en de ontwerpers hebben zelfs het laadpunt op dezelfde plek als de brandstoftank geplaatst: rechtsachter. Niettemin moet u rekening houden met een paar zaken die anders zijn wanneer u gaat laden.

De BMW i3 stekker

Allereerst hebt u een stekker nodig en de meeste laadpunten in Nederland zijn geschikt voor een Type 2 stekker (ook wel Mennekes-stekker geheten). Deze wordt standaard geleverd met de BMW i3 en is te herkennen aan het blauwe snoer. Met een lengte van ongeveer 5 meter zult u geen probleem hebben om contact te maken tussen de i3 en het elektrische laadpunt.

Tevens hebt u de BMW Charging card nodig om in te loggen bij een openbaar laadpunt. Ook deze wordt standaard bij uw BMW i3 geleverd en met de kaart kunt u bij vrijwel alle laadpunten meteen laden. BMW Charging houdt de kosten bij en geeft u iedere maand netjes een overzicht van uw laadkosten.

Maar hoe vindt u zo snel een laadpunt onderweg? Met BMW Connected Charging kunt u via uw infotainmentscherm altijd de dichtstbijzijnde laadpaal vinden. Binnen een paar seconden wordt een route gepland en vervolgens hoeft u er alleen nog maar naartoe te rijden.

Gebruik de BMW Charging Card om in te loggen bij het laadpunt. Steek de stekker in de laadpaal en in uw BMW i3 en het laden begint automatisch. Via de My BMW-app kunt u live op uw smartphone zien hoe ver het batterijpakket is opgeladen.

BMW i3 Oplader

Hoeveel kost de BMW i3 opladen?

Stroom kost geld, ook als u er het milieu mee bespaart door het in een elektrische auto te steken. Via de BMW Connected Charging app vindt u niet alleen de dichtstbijzijnde laadpunten, ook de live tarieven staan erbij vermeld.

De stroomtarieven verschillen per gebied en kunnen zelfs stijgen tijdens drukke momenten op de dag, maar meestal is thuisladen het voordeligst. Openbaar laden kost meer en snelladen heeft het hoogst tarief.

In Nederland de BMW i3 laden kost u nu gemiddeld € 0,20 per kWh wanneer u thuis hem in de laadpaal steekt. Openbaar de BMW i3 laden kost € 0,35 per kWh en snelladen kost € 0,66. Dit zijn gemiddelden en dagelijks aan verandering onderhevig. Uw BMW Charging Card houdt altijd bij wat u betaalt en geeft u maandelijks een overzicht van uw laadkosten.

Van Poelgeest Laadpaal

Laadpaal aanvragen

Interesse om een laadpaal voor thuisladen aan te schaffen? Van Poelgeest biedt diverse laadoplossingen voor de BMW i3, geschikt om op privéterrein geïnstalleerd te worden. Laadpalen zijn in verscheidene soorten en maten leverbaar en onze BMW-experts kunnen u vrijblijvend advies bieden. Wij raden altijd aan om een laadstation thuis te installeren voor uw elektrische BMW, zodat uw stroomnetwerk geoptimaliseerd wordt voor het dagelijks laden van de BMW i3.

My BMW-app

My BMW App

De BMW i3 is geschikt voor de My BMW-app. U kunt de app gratis downloaden in de Apple Store en de Google Play Store. Koppel via de app uw BMW i3 en stel gelijk diverse functies in. Zo kunt u zelf bepalen wanneer uw i3 accupakket volledig geladen moet zijn. Ook is het mogelijk om verschillende interieurfuncties al in te stellen, zoals de temperatuur. Zo is de My BMW-app de perfecte reisgenoot voor uw BMW i3.

BMW i3 Connected Charging

BMW i3 Connected Charging

Op zoek naar een laadpunt onderweg? De BMW i3 wordt geleverd met Connected Charging in zijn infotainmentsoftware. Via GPS houdt Connected Charging altijd bij waar de dichtstbijzijnde laadpunten zijn en u kunt meteen een route uitzetten voor een snelle en eenvoudige laadsessie. Met Connected Charging en het grote accupakket van de BMW i3, is laadstress verleden tijd.

BMW i3 Opladen

Elektrische accu van de BMW i3

Uw BMW i3 is standaard geleverd met een 42 kWh groot accupakket. Eerdere generaties BMW i3 werden geleverd met een 22 kWh groot accupakket en later een van 33 kWh. Bij het grootste batterijpakket kunt u rekenen op een actieradius van maximaal 310 kilometer (WLTP-meting). Niet alleen de actieradius is groter, ook het laden gaat sneller met de nieuwere BMW i3-uitvoeringen. Gemiddeld zal het accupakket bij een normaal laadstation na 3-4 uur opgeladen zijn.

BMW Elektrisch

Alle elektrische BMW-modellen

Benieuwd welke andere elektrische modellen BMW nog meer biedt? Naast de BMW i3 en de BMW i3s zijn ook de BMW iX3 op voorraad bij Van Poelgeest. De BMW i4 wordt daar eind 2021 aan toegevoegd. Alle uitvoeringen zijn leverbaar en diverse leaseopties mogelijk. Bekijk online onze voorraad of maak contact met een van onze BMW-experts om vrijblijvend verder geholpen te worden. Tevens bent u welkom om een proefrit aan te vragen met de BMW i3 of een ander elektrisch model.

BMW i3 Lage Bijtelling

Lage bijtelling op BMW i3

De BMW i3 stoot geen CO2 uit dankzij de elektrische motor. Als een milieubesparende auto komt hij in aanmerking voor een lage bijtelling wanneer u gaat leasen. Met een BMW i3 lease hoeft u slechts 16% bijtelling te betalen voor 60 maanden. Uw BMW i3 aanschaf komt mogelijk ook voor andere subsidies aan aanmerking. Neem contact op met onze BMW-experts voor een verkennend gesprek over een elektrische BMW-lease.

HomeBMWBMW i3BMW i3 opladen