Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW ConnectedDrive

BMW ConnectedDrive beschikt over een hele reeks innovatieve technologieën om het u zelf nog gemakkelijker te maken.  Onderweg bent u voorzien van een uitgebreid informatie- entertainment- en serviceaanbod.  Met BMW online bent u altijd verbonden en geeft u toegang tot actuele en op locatie gebaseerde informatie zoals weer, verkeer en het laatste nieuws. Ook wordt parkeerinformatie, reis- en hotelgids toegankelijk in het ConnctedDrive menu. Daarnaast kunt u een onbeperkt aantal smartphones integreren  op de display. Dankzij BMW ConnectedDrive arriveert u ontspannen op uw bestemming en wordt iedere rit een ware belevenis. Ook kunt u uw BMW omtoveren tot een kantoor dankzij de Microsoft Exchange en BMW Online Office Servieces.  U kunt e-mails ontvangen, lezen en beantwoorden, notities of berichten verzenden. Hieronder vindt u de tal van opties die BMW ConnectedDrive u te bieden heeft.

BMW ConnectedDrive Store
In de BMW ConnectedDrive Store kunt u services en apps samenstellen en downloaden naar u eigen behoefte. De store is toegankelijk onderweg en via de ‘My BMW ConnectedDrive’ portal op internet. Het aanbod van services en apps is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de BMW rijders. De looptijd van de diensten kunt u zelf bepalen. Zo kunt u bijvoorbeeld van services gebruik maken, alleen gedurende een vakantie periode. De service loopt vervolgens automatisch af. Nieuw geactiveerde diensten en apps zijn kort nadat u ze geselecteerd en geboekt heeft zichtbaar in uw BMW.

Apps
Apps is een platform dat ervoor zorgt dat u gemakkelijk gebruikt kunt maken van geselecteerde smartphone apps in uw BMW. Om het complete aanbod in uw BMW beschikbaar te stellen werkt BMW nauw samen met partners zoals Spotify, Napster en Go Pro – zodat deze apps veilig in uw auto gebruikt kunnen worden. U kunt u smartphone aan uw BMW verbinden met de snap-in adapter, een smartphone-USB-snoer of draadloos. Vervolgens kunt u de functies en apps bedienen met de iDrive Controller.

Emergency Call
De Emergency Call is standaard in uw BMW aanwezig en verleent 24 uur per dag snel en gericht hulp in noodsituaties. Gespecialiseerde medewerkers staan voor u klaar in uw eigen taal, ook in het buitenland. Bij een ongeval activeert het systeem automatisch een noodoproep – bijvoorbeeld als de airbags zijn opgeblazen of de gordelspanners in werking zijn gesteld. Middels de geïntegreerde simkaart worden de nodige gegevens – zoals uw positie, ernst van het ongeval en letselrisico – verzonden naar het BMW callcenter. De dichtstbijzijnde hulpcentrale zal vervolgens direct geïnformeerd worden en krijgt u telefonische assistentie totdat de hulpverleners ter plaatse zijn.

Navigation Assistant
Met de Navigation Assistant beschikt u op ieder moment over de actuele verkeersinformatie in uw BMW. Gegevens over de locatie en duur van de verkeershinder worden nauwkeurig weergegeven. Het systeem zorgt voor de meest efficiënte route, zodat u zo snel mogelijk uw bestemming zal bereiken.

 

Personal Assistant Service
Een persoonlijke assistent heeft u tot uw beschikking. Met een druk op de knop kunt u contact leggen met het BMW Callcenter, die 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar staan. Zonder extra kosten en onafhankelijk van uw mobiele telefoon. Voor vragen over het vinden van een restaurant, de dichtstbijzijnde geldautomaat, nachtapotheek – de medewerker van het BMW callcenter zoekt het graag voor u op en stuurt het adres direct naar uw navigatiesysteem.

Online entertainment
Met Online Entertainment heeft u onbeperkt toegang tot maar liefst miljoenen muzieknummers. Uw smartphone is hierbij niet nodig. Bij een van de BMW Muziekpartners, zoals Spotify, kunt u een eenjarig flatrate-account openen hier zonder extra kosten gebruik van maken in zes Europese landen: Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Nederland.

Remote Services
Door het installeren van de BMW Connected App (beschikbaar in de Apple App Store) kunt u diverse functies van uw BMW op afstand bedienen. Bijvoorbeeld het ver- en ontgrendelen van uw portieren en kunt u de status van uw actieradius opvragen en van uw ramen en portieren. Voor gebruik van de functies dient u eenmalig de Remote Services in de BMW ConnectedDrive Portal te activeren.

HomeBMWBMW Kennisbank & Instructievideo’sBMW ConnectedDrive