bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

24H Le Mans: BMW M Hybrid V8 #15 start vanaf de zesde plaats op de grid.

24H Le Mans: BMW M Hybrid V8 #15 start vanaf de zesde plaats op de grid.

Eerst een indrukwekkende prestatie in de kwalificatie, vervolgens een slip in de Hyperpole: Dries Vanthoor (België) verzekerde zich met de BMW M Hybrid V8 met startnummer 15 van de zesde startplaats in de strijd om de pole position tijdens de 24 Uur van Le Mans.

Met de eerste plaats en de snelste tijd na een uitstekende ronde op woensdag overtrof Vanthoor alle verwachtingen. Op donderdag was hij opnieuw snel in de Hyperpole, maar doordat hij na een slip in contact kwam met de bandenbarrières kwam er een einde aan zijn jacht op de snelste tijd. Desondanks bezorgde hij zichzelf en zijn mede-coureurs Raffaele Marciello (Zwitserland) en Marco Wittmann (Duitsland) in een goede startpositie voor de race.

Terwijl Vanthoor erin slaagde om de de BMW M Hybrid V8 met startnummer 15 te kwalificeren voor de Hyperpole, zal de BMW M Hybrid V8 Art Car met startnummer 20 de race aanvangen vanaf de 16e startplaats. In de LMGT3-categorie kwalificeerde de BMW M4 GT3 met startnummer 46 zich als twaalfde, terwijl de BMW M4 GT3 met startnummer 31 beslag legde op de 15e startplaats.

De 24 Uur van Le Mans beginnen zaterdag om 16:00 uur CEST. Op vrijdagmiddag vindt de beroemde rijdersparade plaats in het centrum van Le Mans.

Tevreden over de kwalificatie
Andreas Roos, hoofd BMW M Motorsport, blikte met een goed gevoel terug op de kwalificatie: “Over het algemeen kunnen we tevreden zijn over de kwalificatie. Het is geweldig om één auto in de Hyperpole te hebben. De voorlopige pole van Dries gisteren was geweldig en een grote motivatieboost voor iedereen in het team. Het was mooi om te zien wat Dries met de auto kan doen. In de Hyperpole ging iedereen tot het uiterste om de laatste honderdste van een seconde uit de ronde te halen. Helaas blokkeerde Dries zijn wielen en ging hij rechtdoor de vangrail in. Gelukkig is hij in orde, wat verreweg het belangrijkste nieuws is. We willen dat onze coureurs alles geven, vooral in de Hyperpole. Het pakte niet goed uit voor ons, maar we zien het als positief dat we om de toppositie hebben kunnen vechten. In de LMGT3-klasse haalden we de Hyperpole niet en dat is jammer. We konden niet de snelheid uit de auto halen die we nodig hadden gehad. Maar het is een lange race. We gaan proberen een goede set-up te vinden en veel plaatsen goed te maken. De omstandigheden kunnen lastig zijn, dus het gaat erom fouten in de race te vermijden, de auto op de baan te houden en geen strafpunten te krijgen. Als we de nacht overleven, zullen we zien waar we zondagmiddag kunnen eindigen.” 

EMOTIONELE ACHTBAAN IN LE MANS: LMGT3-PODIUM VOOR BMW!

Overzicht

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé

HomeBMWNieuws24H Le Mans: BMW M Hybrid V8 #15 start vanaf de zesde plaats op de grid.