Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

50 Jaar BMW M en 20e BMW M Award: de eerste BMW M3 Competition Touring als exclusieve prijs voor de winnaar van 2022.

50 Jaar BMW M en 20e BMW M Award: de eerste BMW M3 Competition Touring als exclusieve prijs voor de winnaar van 2022.

Sinds 2003 is de BMW M Award een integraal onderdeel van het partnerschap tussen BMW M GmbH en Dorna Sports, eigenaar van MotoGP™ rechten . Dit jaar is er een dubbel jubileum te vieren: BMW M GmbH viert zijn 50e verjaardag en de prijs voor de snelste MotoGP™ kwalificatie wordt voor de 20e keer uitgereikt. Ter gelegenheid daarvan stelt BMW M een exclusief hoogtepunt ter beschikking als auto voor de winnaar: de eerste BMW M3 Competition Touring met xDrive.

Dit nieuwe model beleefde nog maar een paar weken geleden zijn wereldpremière. De marktintroductie is gepland voor november. De Winner’s Car voor de BMW M Awards 2022 wordt dit weekend officieel voorgesteld tijdens de Britse Grand Prix in Silverstone. De eerste BMW M3 Touring MotoGP™ Safety Car zal daar ook zijn racedebuut maken.

De allereerste BMW M3 Touring combineert een authentiek autosportgevoel met een heel eigen karakter en een bredere spreiding van praktische kwaliteiten. De 375 kW/510 pk versie van de zescilinder lijnmotor met M TwinPower Turbo technologie, de achttraps M Steptronic transmissie met Drivelogic en het M xDrive vierwielaandrijvingssysteem zorgen samen voor indrukwekkende prestaties. De nieuwste aanwinst in het gamma is daarom uitsluitend verkrijgbaar als BMW M3 Competition Touring met M xDrive. Het variabel in te delen interieur van de eerste BMW M3 Touring biedt nieuwe mogelijkheden om M-typische prestaties in het dagelijks gebruik te ervaren. Op unieke wijze verbindt de BMW M3 Touring de kenmerkende M combinatie van dynamiek, wendbaarheid en precisie met onbeperkte geschiktheid qua dagelijks gebruiksgemak en lange-afstandscapaciteiten.

De Frozen Black kleurstelling geeft de BMW M3 Competition Touring voor de winnaar van de BMW M Award 2022 een meer dan indrukwekkend uiterlijk. In het interieur genereren de elektrisch verstelbare M sportstoelen met Merino/zwarte lederen bekleding een echt racegevoel zonder aan comfort in te boeten. Het M Competition remsysteem garandeert een superieur weggedrag op de limiet. U kunt de BMW M3 Touring ook zelf ervaren bij één van de BMW Van Poelgeest vestigingen.

De BMW M3 Competition Touring met xDrive vormde ook de basis voor de eerste BMW M3 Touring MotoGP™ Safety Car, die ook op het Goodwood Festival of Speed aan het publiek werd voorgesteld en nu in Silverstone voor het eerst op de baan verschijnt. De auto draagt een speciale 50 Years of BMW M kleurstelling en alle MotoGP™ Safety Cars van 1999 tot nu zijn op de auto afgebeeld, als eerbetoon aan het lange partnerschap met Dorna Sports.

BMW wint Automotive Lean Production Award

Overzicht

BMW verhoogt accuproductie in fabriek Leipzig flink met tweede productielijn voor accumodules

HomeBMWNieuws50 Jaar BMW M en 20e BMW M Award: de eerste BMW M3 Competition Touring als exclusieve prijs voor de winnaar van 2022.