Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW 5 Serie wint award World Luxury Car Award 2024

BMW 5 Serie wint award World Luxury Car Award 2024.

Dynamischer dan ooit, boordevol digitale innovaties, met een ruim interieur dat een premium gevoel uitstraalt en – in de vorm van de BMW i5, voor het eerst met een volledig elektrische aandrijflijn: de nieuwe BMW 5 Serie maakt opnieuw aanspraak op de leiderspositie in het premium executive-segment. Voor de leden van de deskundige jury van de World Car Awards was dit de meest opvallende nieuwkomer in het segment van luxe auto’s die de afgelopen 12 maanden hun debuut maakten op de wereldwijde automarkten. Het succes van de BMW 5 Serie werd bevestigd door de beoordelingen die tijdens uitgebreide testritten werden gedaan door de ongeveer 100 autojournalisten uit 30 landen die deel uitmaakten van de jury. De BMW 5 Serie overtrof de concurrentie in een veld van 13 nieuwe luxe auto’s en overtuigde de jury niet alleen met de indrukwekkende vermogensafgifte van zijn geëlektrificeerde verbrandingsmotoren en de volledig elektrische aandrijflijn van de BMW i5, maar ook met zijn hoge comfortniveau tijdens lange ritten en vele digitale innovaties

Vooruitstrevend karakter

De BMW 5 Serie demonstreert zijn vooruitstrevende karakter met zijn aandrijflijntechnologie, zijn innovatieve digitale diensten en een elegant sportief design, de royale interieurruimte, het geoptimaliseerde akoestische comfort en een vooruitstrevende premium ambiance in het interieur. Geavanceerde assistentiesystemen zoals de snelwegassistent en de actieve rijstrookassistent met kijkbevestiging benadrukken de langeafstandskwaliteiten van de BMW 5 Serie. Met het weergave- en bedienings-/bedieningssysteem BMW iDrive met QuickSelect, het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant is de i5 volledig ingesteld op een interactie tussen de gebruiker en de auto via aanraakbediening en natuurlijke spraak. Wanneer de auto stilstaat, kunnen inzittenden het uitgebreide video streaming-aanbod op het bedieningsdisplay verkennen en genieten van een nieuwe vorm van gaming in de auto – bijvoorbeeld om gebruik te maken van de tijd waarin de hoogvoltage-batterij wordt opgeladen.

Lokaal emissievrij rijplezier

Als volledig geïntegreerd lid van de nieuwe modelreeks biedt de BMW i5 lokaal emissievrij rijplezier. De rijdynamiek en efficiency van de BMW i5 zijn te danken aan de toepassing van de BMW eDrive-technologie van de vijfde generatie. Deze bestaat uit sterk geïntegreerde aandrijfunits en hoogvoltage-batterijen met een extreem hoge energiedichtheid. Daarnaast helpen de nieuwste evolutie van de adaptieve recuperatie en een intelligente combinatie van warmtepomptechnologie voor het verwarmen en koelen van het interieur, de aandrijving en de hoogvoltage-batterij de auto om een actieradius van maximaal 582 kilometer te bereiken in de WLTP-cyclus, afhankelijk van het model en de specificaties. De gecombineerde laadunit van de BMW i5 maakt AC-laden tot 22 kW en DC-laden tot 205 kW mogelijk. Dit betekent dat de actieradius van de auto met maximaal 156 kilometer kan worden vergroot binnen slechts 10 minuten wanneer deze is aangesloten op een snellaadstation.

BMW i5 Touring volgend jaar winnaar World Car Award?

Bij deze wereldwijde verkiezing is nog geen rekening gehouden met de aanstaande BMW i5 Touring. Een elektrische auto die hoge ogen scoort in een uniek segment, die van elektrische premium stationswagons. Deze volledig elektrische stationwagon staat vanaf mei in de showroom bij Van Poelgeest.

Geëlektrificeerd

Het volledige assortiment verbrandingsmotoren is ook geëlektrificeerd. Dankzij een flexibele aandrijfarchitectuur die vanaf het begin geschikt was voor verschillende technologieën, kan de nieuwe BMW 5 Serie Sedan voor het eerst worden aangeboden als volledig elektrisch model, met plug-in hybride systemen en met zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren. De verbrandingsmotoren van de nieuwe modulaire generatie BMW Group Efficient Dynamics-motoren beschikken allemaal over de nieuwste versie van de 48 volt mild hybrid-technologie.

BMW Group Classic is gastheer van het legendarische Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Overzicht

BMW M Motorsport en LEGO® vieren passie voor de autosport met nieuwe modelset

HomeBMWNieuwsBMW 5 Serie wint award World Luxury Car Award 2024