Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M Motorsport en LEGO® vieren passie voor de autosport met nieuwe modelset

BMW M Motorsport en LEGO® vieren passie voor de autosport met nieuwe modelset.

Net voor de start van het nieuwe seizoen in de autosport heeft de samenwerking tussen BMW M Motorsport en speelgoedfabrikant LEGO® een nieuwe Speed Champions-set opgeleverd die tot de verbeelding zal spreken. De nieuwkomer zal bij jongere autosportfans vanaf negen jaar in de smaak vallen, maar ook volwassen verzamelaars een authentieke bouw- en speelervaring bieden.

Met in totaal 676 onderdelen stelt deze gedetailleerde set bouwers in staat om niet één, maar twee actuele racewagens van BMW M Motorsport na te bouwen: de BMW M Hybrid V8 en de BMW M4 GT3. Deze twee racers zullen de eer van BMW M Motorsport gaan verdedigen tijdens evenementen zoals de 24 Uur van Le Mans op 15 en 16 juni 2024.

De nieuwe miniatuurleden van de Speed Champions-serie zijn zorgvuldig gebouwde replica’s van de originele auto’s. Authentieke designkenmerken zijn onder andere het karakteristieke BMW M Motorsport lakwerk, prominente diffuser-elementen en opvallende uitlaatpijpen en spoilers, evenals een interieur dat met oog voor detail is gemaakt. Bovendien kunnen de daken van de twee miniaturen eraf worden gehaald, zodat de bij de set geleverde coureurfiguren in het interieur kunnen worden geplaatst. Dit maakt de weg vrij voor spannende races in kinderkamers over de hele wereld.

Gedetailleerde replica’s voor racefans van jong tot oud.

Gedreven door de visie om iconische raceauto’s te reproduceren met behulp van LEGO® stenen, tovert de LEGO® Speed Champions-serie al bijna tien jaar een glimlach op het gezicht van autofans en verzamelaars van alle leeftijden. De nieuwe modelset met de BMW M Hybrid V8 en BMW M4 GT3 past in deze traditie en laat extra doelgroepen kennismaken met de allure van autosport en de technische expertise van BMW M.

De nieuwste toevoeging aan de LEGO® Speed Champions-serie zal de passie voor de autosport aanwakkeren bij de bouwers. De BMW M Hybrid V8 / BMW M4 GT3 set gaat op 4 maart 2024 in de verkoop. De set is te koop bij Van Poelgeest.

BMW M Motorsport: terug op het grote podium.

BMW M Motorsport maakt een langverwachte comeback in de internationale prototype-racerij met de BMW M Hybrid V8. De geëlektrificeerde V8-racer slaagde vorig seizoen voor zijn eerste krachtproef in de prestigieuze GTP-categorie van de IMSA-serie en zal dit jaar ook deelnemen aan het FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Precies 25 jaar nadat de BMW V12 LMR de algemene overwinning op het circuit van Le Mans voor zich opeiste, opent het debuut van de BMW M Hybrid V8 tijdens de legendarische endurance-klassieker een nieuw hoofdstuk in de prototype-racegeschiedenis van het merk BMW.

BMW M Team WRT neemt komend seizoen ook deel met de BMW M4 GT3 aan de FIA WEC-races. Dit betekent dat BMW M Motorsport tijdens de 24 Uur van Le Mans ook in een andere klasse vertegenwoordigd zal zijn: terwijl de twee BMW M Hybrid V8’s in Le Mans zullen deelnemen in de hypercar-categorie, zullen twee exemplaren van de BMW M4 GT3 aan de start verschijnen in de LMGT3-klasse.

BMW 5 Serie wint award World Luxury Car Award 2024

Overzicht

Kunst ontmoet innovatie: de BMW i5 Flow NOSTOKANA

HomeBMWNieuwsBMW M Motorsport en LEGO® vieren passie voor de autosport met nieuwe modelset