BMW Group neemt testcentrum voor automatisch rijden en parkeren in gebruik in Sokolov
BMW Group vierde de lancering van zijn nieuwe testlocatie in Sokolov (Tsjechië), het Future Mobility Development Center (FMDC). Als eerste ontwikkelingslocatie in zijn soort in Centraal-Europa zal het FMDC, waarin 300 miljoen euro is geïnvesteerd, een sleutelrol spelen in de toekomstige mobiliteitsontwikkeling van het bedrijf.
Het voormalige mijngebied is veranderd in een innovatiehub waar meer dan honderd geschoolde werknemers werken. Het omliggende terrein biedt de beste praktijkomstandigheden voor het testen van verregaand en volledig geautomatiseerd rijden en parkeren als aanvulling op de virtuele simulatie van rijsituaties. Door deze combinatie van virtuele simulatie en testen in de echte wereld voldoet BMW Group aan de hoogste veiligheidseisen van zijn klanten. Het FMDC in Sokolov vormt een aanvulling op BMW’s bestaande groep testlocaties in Aschheim bij München, Miramas in Frankrijk en Arjeplog in Zweden.
Alle mogelijke rijomstandigheden
Met het nieuwe Future Mobility Development Center heeft het concern een unieke testlocatie gecreëerd die exclusief is ontworpen voor de veeleisende tests van geautomatiseerd rijden en parkeren tot en met niveau 4. Op 600 hectare grond testen de medewerkers alle mogelijke rijomstandigheden met maximale flexibiliteit en een enorme efficiëntie: stad, platteland, snelweg en geautomatiseerd parkeren. Het bijzondere is daarbij dat men de testmodules achter elkaar kan laten draaien zonder te stoppen. Dit maakt de tests zo realistisch, betrouwbaar en klantgericht mogelijk.
Het nieuwe testterrein maakt niet alleen het testen en verder ontwikkelen van technologische innovaties mogelijk, maar is ook een voorbeeld van hoe de hoogste milieubeschermings- en duurzaamheidsnormen consequent zijn geïntegreerd in het concept en geïmplementeerd. Tijdens de planning en inrichting van het testterrein heeft BMW nauw samengewerkt met gespecialiseerde ecologische bouwtoezichthouders.
Plaatselijke biodiversiteit
Naast het gebruik van groene stroom is het terrein uitgerust met een innovatief waterbeheersysteem dat regenwater systematisch opvangt en gebruikt voor irrigatie van het parcours. Tijdens het gehele planningsproces werd ook rekening gehouden met de bescherming en bevordering van de plaatselijke biodiversiteit: er werden overal op het terrein amfibieëncontrolesystemen geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat dieren veilig het oefenterrein konden oversteken. Voor de bouw van het terrein werd 2,2 miljoen kubieke meter grond gebruikt die eerder was afgegraven voor de nabijgelegen mijnbouw. Er werd dus geen extra land in beslag genomen, maar een gebied dat braak had gelegen werd hergebruikt voor toekomstgerichte technologische ontwikkeling.