bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW IconicSounds Electric in de nieuwe BMW i7 biedt unieke geluidswerelden

BMW IconicSounds Electric in de nieuwe BMW i7 biedt unieke geluidswerelden

De nieuwe BMW i7 beschikt af fabriek over een geavanceerd volspectrum geluidssysteem dat is ontwikkeld in samenwerking tussen de BMW Group en tweemaal Academy Award winnaar componist Hans Zimmer. De My Modes Expressive en Relax met onderscheidende geluidswerelden zorgen voor een bijzondere interactie tussen bestuurder en voertuig.

De nieuwe, volledig elektrische BMW i7 luidt een nieuw tijdperk in voor het merk, dat rijplezier en exclusief reiscomfort centraal plaatst. Hij belichaamt de innovatieve vorm van individuele mobiliteit in het luxesegment en brengt dit ook tot uitdrukking door de creatie van holistische klankwerelden. Deze reiken van het welkomstscenario over het ready-to-drive signaal en de rijgeluiden voor elke geselecteerde My Mode tot de akoestische soundscapes in combinatie met het BMW Theatre Screen, dat hier voor het eerst beschikbaar is. Met het standaard systeem BMW IconicSounds Electric biedt het lokaal emissievrije premium model van het merk volledig nieuwe soundscapes die worden gegenereerd door de interactie tussen bestuurder en auto en die een belangrijk deel vormen van de unieke rijbeleving.

Individueel geselecteerd

Het complete geluidsspectrum van BMW IconicSounds Electric kan voor het eerst worden ervaren in de nieuwe BMW i7.
De geluidservaring in de BMW i7 kan individueel worden geselecteerd via My Modes. Naast de instellingen Personal, Sport en Efficient zijn ook de modi Expressive en Relax standaard beschikbaar. In de BMW i7 is elk van deze modi ook gekoppeld aan een onafhankelijke geluidswereld. De intensiteit en frequentie van het rijgeluid zijn gebaseerd op de stand van het gaspedaal en de rijsituatie, waardoor voor elke My Mode een individueel afgestemd geluidsprofiel ontstaat.
De nauwe interactie tussen bestuurder en voertuig creëert zo een kenmerkende akoestische achtergrond. Het selecteren van de Expressive- of de Relax-modus resulteert in een bijzonder intense interactie. Ze stellen de bestuurder van de BMW i7 in staat om een individuele, holistische gebruikerservaring te creëren van geluid, lichtstemming en graphics op het BMW Curved Display, gevormd door de stemming en rijstijl van de bestuurder.

Allround gebruikservaring

Met My Modes kan de bestuurder een allround gebruikerservaring creëren die een breed scala aan auto-instellingen omvat. In de BMW i7 hoort daar ook het rijgeluid bij. De sferische klanken van de Personal-instelling benadrukken het progressieve karakter van het model, terwijl de soundscape in de Sport-instelling een krachtige en geprononceerde akoestische aanwezigheid heeft. Een zeer levendig en dynamisch geluid kenmerkt de akoestische ervaring in de Expressive-modus, terwijl in de Relax-modus een enorm ontspannend klankdecor wordt gecreëerd. De karakteristieke klanksequenties bij het starten en uitschakelen van de aandrijving maken deel uit van BMW IconicSounds Electric, net als de geluiden die gepaard gaan met de activering van het optionele Theatre Screen voor de passagiers achterin.

BMW 5 Serie & BMW i5

Overzicht

Smart Home meets Smart Mobility

HomeBMWNieuwsBMW IconicSounds Electric in de nieuwe BMW i7 biedt unieke geluidswerelden