bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Smart Home meets Smart Mobility

Smart Home meets Smart Mobility

BMW en Bosch Smart Home starten een gezamenlijke campagne waarbij Apple CarPlay BMW-bestuurders toegang  geeft tot aangesloten Bosch Smart Home-apparaten via de Apple HomeKit. Alle belangrijke functies kunnen ook worden bediend via Google Assistant en Amazon Alexa.

BMW-rijders kunnen hun Bosch Smart Home eenvoudig, veilig en comfortabel bedienen via de integratie van Apple CarPlay en de spraakassistent Siri tijdens het rijden. Met het nieuwe BMW besturingssysteem 8 in de i4 kunnen bestuurders simpelweg “Hey Siri” zeggen om de digitale spraakassistent te activeren. Het is niet meer nodig om op de microfoonknop op het stuurwiel te drukken. Dankzij de samenwerking van Bosch en BMW wordt een slimme verbinding tussen het Smart Home en de Digital Car gerealiseerd, die intelligent wonen en digitale mobiliteit met elkaar verbindt. Toegang tot Bosch Smart Home-apparaten is ook mogelijk met de spraakassistent Google Assistant in Android Auto en de Amazon Alexa Car Integration. Met Apple’s HomeKit en Apple CarPlay kunnen lampen of de temperatuur naadloos en intelligent worden aangepast en kan de status van deuren en ramen worden gecontroleerd.

Comfort en veiligheid

De campagne is gericht op comfort en veiligheid voor BMW rijders met Smart Home-bediening. De voordelen van de integratie van Apple CarPlay in een BMW en de bijbehorende toegang tot Bosch Smart Home-producten worden gedemonstreerd met de campagne ‘Living the smart life’. In vier verschillende korte films stappen drie vrienden in hun BMW i4 en rijden weg. Op een gegeven vragen de huisgenoten zich in verschillende scenario’s af of thuis de rolluiken gesloten zijn, de verlichting is uitgeschakeld of het alarmsysteem actief is. In plaats van terug te gaan om te kijken, vragen ze het aan Siri via Apple CarPlay.   

Ook reactie op vragen   

Siri reageert niet alleen op commando’s, maar ook op vragen. Zo stelt huisgenoot Audrey in de clips de volgende vraag: “Hey Siri, zijn alle ramen thuis gesloten?” De filmpjes illustreren hoe gemakkelijk en comfortabel Bosch Smart Home-apparaten kunnen worden bediend via de integratie van Apple CarPlay in de BMW en hoe alledaagse routines eenvoudig kunnen worden uitgevoerd tijdens het rijden – bijna alsof je thuis bent.

De bediening brengt nog meer voordelen met zich mee. Gebruikers met Smart Homes gaan zo duurzamer te werk, omdat ze niet-gebruikte apparaten tijdens hun afwezigheid kunnen uitschakelen. Ze hebben ook te allen tijde toegang tot veiligheidsrelevante functies en kunnen zo hun huis optimaal beveiligen.

    

BMW IconicSounds Electric in de nieuwe BMW i7 biedt unieke geluidswerelden

Overzicht

De BMW i7 is de nieuwe norm van luxe

HomeBMWNieuwsSmart Home meets Smart Mobility