Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De BMW i7 is de nieuwe norm van luxe

De BMW i7 is de nieuwe norm van luxe

Met de introductie van de zevende 7 Serie komt een nieuwe formule in het BMW-boek. Namelijk die van dezelfde luxe-ervaring als die van de vorige zes 7 Series, maar dan nog beter, mooier en uitgebreider. En, elektrisch! Baanbrekend design, krachtige rijdynamiek en de nieuwste technische innovaties worden samengevoegd tot deze elektrische oase van luxe en rijcomfort.

Visie op de toekomst en de bestuurder

De BMW i7 is gemaakt voor de toekomst. Hij wordt gebouwd met een groot deel gerecyclede materialen en tijdens het productieproces wordt er gebruikt gemaakt van groene energie. Duurzaamheid en digitalisatie, dat is waar de nieuwe i7 voor staat.

De BMW i7 is gericht op u, namelijk door te focussen op het individu en zijn of haar behoeftes. Denk hierbij aan een hoge mate van connectiviteit en digitalisering. Uitrusting die hierbij komt kijken zijn onder andere het BMW Theatre Screen, een 31 inch scherm waardoor de passagiers achterin een ultieme rij-ervaring kunnen genieten. Ook zal het BMW iDrive systeem u assisteren tijdens het autorijden door makkelijke aansturing via het unieke Curved Display en de hulp die u ontvangt van de Manoeuvre Assistant.

Exterieur

Op het gebied van design, vindt u de iconische BMW-nierengrille terug. Geüpdatet om de huidige designtaal bij te benen en omringd met een verlichte rand pronkt deze nu mooier dan ooit. Het vernieuwende split-headlight ontwerp geeft ruimte voor de optionele nieuwe Iconic Glow kristalkoplampen. Deze optie zorgt voor een uniek en verfijnd lichtpatroon door het gebruik van Swarovski kristallen. In de bovenste licht-units zullen de dagrijverlichting en de knipperlichten zich huizen. Dim- en grootlicht bevinden zich in de onderste units.

De elegante lijnen lopen door in het zijaanzicht, waar onmerkbare afdichtingen de zijruiten laten opgaan in het ontwerp. Een makkelijke instap wordt gegarandeerd door de lange portieren. Aan de achterzijde vindt u elegante, slanke LED-achterlichten die ver doorlopen in de flank. De i7 onderscheidt zich van de reguliere 7-Serie door de blauwe BMW i designelementen die terugkomen rondom te auto. Ook krijgt u nu de optie om uw i7 tweekleurig te laten uitvoeren.

Interieur

Voor de bestuurder is de i7 een dynamisch rijdende sedan, terwijl de passagiers in alle rust kunnen genieten van een luxueuze rijervaring. Er zijn minder knoppen te vinden in het interieur van de i7, deze zijn vervangen door het BMW Curved Display. Deze bestaat uit een 12,3 inch informatiescherm achter het stuur en een 14,9 inch touchscreen boven het middenconsole. Het opnieuw ontworpen stuurwiel en de her-ontworpen transmissehendels zorgen voor een nieuwe designervaring. Een primeur is de BMW Interaction Bar. Dit is een combinatie van design en nagenoeg onzichtbare bedieningselementen die doorloopt vanaf het dashboard over de portieren.

Achterin vindt u het BMW Theatre Screen, een 31 inch touchscreen met 8K resolutie en Bowers & Wilkins Surround Sound. Samen met de optionele shakers in de stoelen en 5,5 inch touchpanels in de achterportieren wordt uw achterbank een echte home-cinema waar u kan streamen, gamen of muziek kan luisteren.

Nieuwe comfortstoelen zijn standaard in de BMW i7. Ze bieden optimaal zitcomfort met elektrische verstelmogelijkheden en verwarming. Als optie kan u ook kiezen voor actieve stoelventilatie, zowel voor- als achterin. Een Executive Lounge is ook mogelijk. Dit is een optie waarbij de stoel rechts-achterin nog meer steun, comfort en mogelijkheden biedt. Het BMW i7 interieur is naar wens aan te passen met een ruime keuze aan leersoorten, uitvoering en kleuren.

Uiteraard zijn er nog veel meer bijzondere opties op de nieuwe i7. Denk hierbij aan een 4-zone klimaatsysteem met optionele, verwarmde armsteunen. Standaard is een vast panoramadak, optioneel is het Sky Lounge panoramadak met onder andere lichtelementen. Ook heeft u de mogelijkheid om elektrisch te openen portieren te kiezen als optie.

Verdere highlights

De BMW i7 maakt zijn debuut als BMW i7 xDrive60 die wordt aangedreven door twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 400 kW en 544 pk. Met een WLTP-range van 590 tot wel 625 kilometer komt u in de nieuwe i7 overal. Later zal de BMW i7 M70 xDrive volgen, die met een tijdelijke Boost functie 485 kW en 660 pk levert. Verder zijn onder andere veel rijhulpsystemen, de luchtvering en het remsysteem verfijnd en verbeterd ten opzichte van de vorige 7-Serie. Ook biedt de i7 de mogelijkheid tot implementatie van Level 3 autonoom rijden in de nabije toekomst. Een andere toekomstige feature is de Manoeuvre Assistant. Dit is een systeem waarbij de auto moeilijke handelingen, zoals inparkeren in een krap parkeervak, zelfstandig kan uitvoeren nadat u het één keer heeft voorgedaan. Dit kan ook vanaf buiten de auto met behulp van de app. Deze functie wordt beschikbaar vanaf voorjaar 2023.

Smart Home meets Smart Mobility

Overzicht

Smart City Travel pilot van BMW en Rotterdam maakt duurzamer stadsverkeer mogelijk

HomeBMWNieuwsDe BMW i7 is de nieuwe norm van luxe