Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Smart City Travel pilot van BMW en Rotterdam maakt duurzamer stadsverkeer mogelijk

Smart City Travel pilot van BMW en Rotterdam maakt duurzamer stadsverkeer mogelijk

Dankzij een unieke samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, deelvervoeraanbieders MOBIAN en felyx en BMW wordt rijden door de stad voor automobilisten gemakkelijker en duurzamer.

Na Safe Drive Zones staat de volgende pilot

Recentelijk hebben BMW en Rotterdam gezamenlijk al de Safe Drive Zones uitgerold, nu staat met Smart City Travel het volgende project in de startblokken. BMW, Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam kijken naar manieren waarop automobilisten kunnen worden overgehaald om op een P+R aan de rand van de stad te parkeren en het laatste stuk van hun reis met het openbaar vervoer of deelvervoer af te leggen.
Na het invoeren van de bestemming in het navigatiesysteem van hun BMW (of de BMW pilot app) krijgen deelnemers via de centrale display in de auto de vraag of hij/zij gebruik wil maken van alternatief vervoer. Als deelnemers hiermee instemmen, checkt het systeem de beschikbaarheid van een parkeerplaats bij de P+R om die vervolgens automatisch te boeken. Er kan ook worden gekozen voor een deelfiets, die dan direct wordt. gereserveerd. Een andere mogelijkheid is een felyx deelscooter, waarvan de beschikbaarheid op de geselecteerde P+R desgewenst wordt gecontroleerd. Via de felyx-app kan deze vervolgens worden geboekt.

100 deelfietsen
De deelfietsen van MOBIAN zijn beschikbaar bij zogenaamde MobiHubs. Deze is in Rotterdam te vinden bij de Van Nelle Fabriek en in het kader van deze pilot zijn ook fietsen beschikbaar bij Slinge, Kralingse Zoom en Meijersplein. Dit aanbod zal gestaag worden uitgebreid naar ten minste tien locaties aan de rand van de stad, waar in totaal 100 deelfietsen zullen komen te staan. De elektrische scooters van felyx hebben geen vaste standplaats, ze staan verspreid over de stad en zijn eenvoudig via een app te reserveren.

Actief bijdragen aan ontwikkeling toekomstige mobiliteit
BMW rijders die dit leuk vinden, kunnen meedoen aan de BMW-Rotterdam pilots en zo actief bijdragen aan de ontwikkeling van de mobiliteit van de toekomst. Deelnemen kan met BMW modellen met brandstofmotor (dus geen PHEV of EV) vanaf bouwjaar 2018 die zijn voorzien van het OS7 besturingssysteem. BMW rijders kunnen zich inschrijven via BMW Labs, waar aan de hand van het BMW ID automatisch wordt gecontroleerd of de gekoppelde BMW geschikt is voor deelname aan de pilot, die begin mei van start gaat.

De BMW i7 is de nieuwe norm van luxe

Overzicht

NIEUWE LOOK VOOR BMW'S SUV-TOPMODEL, DE NIEUWE BMW X7

HomeBMWNieuwsSmart City Travel pilot van BMW en Rotterdam maakt duurzamer stadsverkeer mogelijk