Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

NIEUWE LOOK VOOR BMW’S SUV-TOPMODEL, DE NIEUWE BMW X7

Nieuwe look voor BMW’s SUV-topmodel, de nieuwe BMW X7

De BMW X7 trok al bij zijn marktintroductie in 2019 de aandacht met een opvallend uiterlijk. In het kader van een modelwijziging is de SUV onder meer voorzien van een markante nieuwe voorzijde. Ook onderhuids gebeurde er het nodige.

De nieuwe X7 beschikt als eerste modelserie over de nieuwe designtaal voor topklasse modellen. Naast een aangescherpt design krijgt de SUV een nieuw interieur. Onder de motorkap worden alle motoren mild hybrides. In de toekomst heeft de BMW X7 een horizontaal gesplitst front hebben dat bestaat uit dagrijlichten, grote koplampen en de grote grille. De dubbele nieren kunnen nu tegen meerprijs ook worden verlicht.

Aan de zijkant verandert er eigenlijk niets, wel zijn de grootste wielen die ooit werden gemonteerd op een in serie geproduceerde BMW als optie verkrijgbaar. Met 23 inch zijn de wielen maar liefst twee inch groter dan voorheen. De achterkant werd slechts subtiel herzien. De achterkant krijgt nieuwe achterlichten, waarvan de chroomstrip nu onder plexiglas loopt.

Interieur: nieuwe technologie doet zijn intrede

BMW heeft het interieurconcept van de X7 met zijn drie rijen zitplaatsen niet gewijzigd. De indeling met zeven zitplaatsen blijft standaard; optioneel wordt de SUV een zeszitter met meer comfort. De meest opvallende vernieuwing is het Curved Display, dat het 12,3-inch diagonale instrumentenpaneel en het 14,9-inch infotainmentscherm onder één glazen oppervlak combineert. Daarmee makt ook het nieuwe BMW OS 8.0 besturingssysteem zijn debuut in de X7. De nieuwe sierdelen in het dashboard zijn transparant en voorzien van het opschrift X7.

Uitrusting: nieuw infotainment voor de SUV

Met de infotainment-update van de X7 zijn ook de nieuwste assistenten beschikbaar voor de BMW. Tegen meerprijs zal de SUV ook worden uitgerust met functies als snelheidslimietassistent en een achteruitrijassistent. Het dashboard is ook herzien wat de decors betreft. Nieuw is een lichtstrook voor de voorste passagier. Een nieuw comfortpakket voorziet het achtercompartiment van USB-poorten met maximaal 45 watt laadvermogen, wat ook voldoende is om een notebook op te laden.

Motoren: BMW X7 alleen als mild hybrid

In principe behoudt de BMW X7 het vertrouwde motorenpalet. De basisversie van de grote SUV heeft nu echter 47 pk meer. Alle motoren zijn nu uitgerust met een 48-volt boordnet en een riemaangedreven startdynamo. De dynamo geeft kortstondig een boost wanneer dat nodig is en levert tot 12 pk en 200 Nm in alle drie de modellen.

Naast het instapmodel X7 xDrive 40i met een 380 pk sterke zes-in-lijn is er ook een dieselmotor leverbaar: de xDrive 40d beschikt over een zes-in-lijn die 340 pk levert. Het topmodel M60i xDrive heeft als vanouds een V8 met 530 pk.

Smart City Travel pilot van BMW en Rotterdam maakt duurzamer stadsverkeer mogelijk

Overzicht

THE 8 X JEFF KOONS is verkocht voor 475.000 dollar tijdens liefdadigheidsveiling van Christie’s in New York

HomeBMWNieuwsNIEUWE LOOK VOOR BMW’S SUV-TOPMODEL, DE NIEUWE BMW X7