bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

THE 8 X JEFF KOONS is verkocht voor 475.000 dollar tijdens liefdadigheidsveiling van Christie’s in New York

THE 8 X JEFF KOONS is verkocht voor 475.000 dollar tijdens liefdadigheidsveiling van Christie’s in New York

Op 4 april werd de enige door een kunstenaar gesigneerde BMW M850i xDrive Gran Coupé bij veilinghuis Christie’s verkocht voor 475.000 dollar. Na intense internationale biedingen, zowel online als ter plaatse, ging de hamer van Tash Perrin, vicevoorzitter en veilingmeester bij Christie’s, uiteindelijk omlaag onder het applaus van de genodigden voor een feestelijk diner in de hoofdveilingzaal van Christie’s.

Onder de gasten bevonden zich de kunstenaar zelf, Alexander S. C. Rower, voorzitter van de Calder Foundation, de verzamelaar Larry Warsh en de kunstenaar FUTURA 2000. Deze M850i xDrive Gran Coupé was het allerlaatste exemplaar van de 99 stuks tellende gelimiteerde oplage, die drie weken na de wereldpremière half februari al was uitverkocht. Alle opbrengsten van de veiling gaan naar het International Centre for Missing & Exploited Children (ICMEC), waar Jeff Koons al meer dan twee decennia persoonlijk bij betrokken is.

Handtekening

De live liefdadigheidsveiling van Christie’s op Rockefeller Plaza, waar de auto van 1 tot 4 april voor het publiek te zien was, vestigde de aandacht op het laatste exemplaar dat van THE 8 X JEFF KOONS werd gebouwd. Deze auto is het meest exclusieve exemplaar van de oorspronkelijke serie van 99 stuks en bevat de handtekening van de kunstenaar op de B-stijl. De gelukkige bieder kan zich niet alleen verheugen op het bezitten van een door Jeff Koons gesigneerde auto, maar zal ook door de kunstenaar worden uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding in zijn atelier in Manhattan.

11 verschillende exterieurkleuren

THE 8 X JEFF KOONS vertegenwoordigt een van de meest uitgebreide fabrieksproductieprocessen op maat die BMW ooit heeft ondernomen. De unieke kleurstellingen voor exterieur en interieur zijn authentieke artistieke creaties van de kunstenaar zelf. Het exterieur van de auto wordt gekenmerkt door een expressief en opvallend grafisch ontwerp, waarbij 11 verschillende exterieurkleuren worden gecombineerd.

Na de liefdadigheidsveiling in New York zal THE 8 X JEFF KOONS worden gepresenteerd op tal van kunstbeurzen en evenementen in Europa, Azië en het Midden-Oosten, waaronder de 16e Istanbul Contemporary, Paris Photo, het Goodwood Festival of Speed en West Bund Art & Design Fair Shanghai.

NIEUWE LOOK VOOR BMW'S SUV-TOPMODEL, DE NIEUWE BMW X7

Overzicht

Eerste volledig elektrische BMW 3 Serie maakt in verlengde uitvoering zijn debuut in China

HomeBMWNieuwsTHE 8 X JEFF KOONS is verkocht voor 475.000 dollar tijdens liefdadigheidsveiling van Christie’s in New York