bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Eerste volledig elektrische BMW 3 Serie maakt in verlengde uitvoering zijn debuut in China

Eerste volledig elektrische BMW 3 Serie maakt in verlengde uitvoering zijn debuut in China

De BMW Group blijft zijn portfolio van elektrisch aangedreven voertuigen uitbreiden. De nieuwste aanwinst is de volledig elektrische BMW 3 Serie, de i3. In mei wordt de BMW i3 eDrive35L in China op de markt gebracht, in Nederland zal vermoedelijk een variant met de standaard wielbasis in de showrooms gaan verschijnen.

Met een 11 cm langere wielbasis dan een standaard 3 Serie combineert de BMW i3 eDrive35L een premium achterbankervaring met lokaal emissievrij rijden. Tegelijkertijd biedt de volledig elektrische vierdeurs sedan alle sportieve rijdynamiek, het comfort voor lange afstanden en het brede scala aan individualiseringsopties waar de BMW 3 Serie bekend om staat. Een hoog afwerkingsniveau en een lange levensduur zijn eveneens opvallende kenmerken van de BMW i3 eDrive35L, waardoor het een uniek aanbod is in het premium-compact segment.

Nieuwste eDrive-componenten

De BMW i3 eDrive35 wordt geleverd met de nieuwste BMW eDrive aandrijflijncomponenten van de vijfde generatie, die we al kennen van de BMW iX3, BMW i4 en BMW iX. Bovendien maken het BMW OS8 besturingssysteem en een breed scala aan geavanceerde digitale functies en diensten – zoals high-end connectiviteit en de Digital Key – in dit model hun debuut in de 3 Serie.

Verdere specificaties van de BMW i3 eDrive35L zijn:

  • 70,3 kWh accu
  • 285 pk, 400 Nm
  • 0-100 km/u = 6,2 seconden
  • 526 km actieradius op basis van de Chinese CLTC
  • Snelladen gaat met 95 kW, thuis en openbaar laden gaat met 3-fasen 11 kW.
  • De bagageruimte van de BMW i3L is 410 liter.

De afstemming van de ophangingssystemen van de BMW i3 eDrive35L op de Chinese wegomstandigheden is uitgevoerd door de BMW Brilliance Automotive Ltd. R&D-divisie in Shenyang, die ook een aantal onderdelen van de auto heeft aangepast aan de eisen van de toeleveringsketen in China.

Zes modellen

De BMW i3 eDrive35L zal exclusief voor de Chinese markt worden geassembleerd in de BMW Brilliance Automotive Ltd. fabriek in Lydia, Shenyang.

Met de BMW i3 eDrive35L omvat het portfolio van volledig elektrische auto’s van BMW Group nu zes modellen.

De BMW Group streeft ernaar dat volledig elektrische auto’s in 2030 goed zijn voor 50 procent van de wereldwijde verkoop.

THE 8 X JEFF KOONS is verkocht voor 475.000 dollar tijdens liefdadigheidsveiling van Christie’s in New York

Overzicht

BMW M3 Touring

HomeBMWNieuwsEerste volledig elektrische BMW 3 Serie maakt in verlengde uitvoering zijn debuut in China