Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M Hybrid V8 gaat in september de volgende testfase in de VS in

BMW M Hybrid V8 gaat in september de volgende testfase in de VS in

Sinds de uitrol op 25 juli in Varano de’ Melegari heeft de BMW M Hybrid V8 belangrijke meters gemaakt tijdens een aantal tests op Europese circuits. De ingenieurs van BMW M Motorsport hebben waardevolle basisgegevens verkregen en eventuele eerste kinderziektes uit de weg geruimd. Het resultaat is een goede basis om vanaf september de voorbereidingen van de auto in de VS verder te intensiveren, voor de start van het IMSA-seizoen in Daytona in januari 2023.

“De eerste testweken met de BMW M Hybrid V8 zijn goed verlopen,” aldus Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport. “We hebben heel wat kilometers afgelegd, waarbij de eerste zwakke punten, die volkomen normaal zijn bij een nieuwe auto, aan het licht kwamen. Sommige punten hebben we zelfs al opgelost. Bovendien was het belangrijk om van zoveel mogelijk rijders feedback te krijgen, om een goede vroege indruk te krijgen van hoe ons prototype rijdt. Hun reacties zijn in dit vroege stadium zeer positief – iedereen is onder de indruk van het potentieel dat onze LMDh-auto nu al laat zien. Daarop gaan we in de komende maanden voortborduren. We hebben een goede basis gelegd tijdens de tests in Europa. Nu gaan we in de VS de volgende ontwikkelingsfase in.”

Tijdens de vorige tests in Italië en Spanje lag de nadruk op systeemcontroles en de eerste prestatie-gerelateerde onderwerpen. Met de BMW M Hybrid V8 is gereden in hete en droge omstandigheden, in de regen, en in het donker, toen zijn indrukwekkende voor- en achterlichten voor het eerst te zien waren. Over het algemeen zijn er geen fundamentele problemen geweest. Kinderziektes, die normaal zijn voor een nieuwe auto, zijn opgespoord en aangepast met het oog op de komende tests. Tot nu toe hebben BMW M fabriekscoureurs Connor De Phillippi (USA), Sheldon van der Linde (RSA), Marco Wittmann (GER), Augusto Farfus (BRA), Nick Yelloly (GBR) en Philipp Eng (AUT) met de auto gereden. Het BMW Junior Team, bestaande uit Dan Harper (GBR), Max Hesse (GER) en Neil Verhagen (USA), heeft ook al kunnen proeven van de LMDh-actie, ook heeft nieuwkomer René Rast (GER) een aantal ronden afgelegd in de BMW M Hybrid V8.

Vanaf september zullen BMW M Motorsport en BMW M Team RLL het testwerk voortzetten op verschillende circuits in de VS. Prestaties en betrouwbaarheid zullen een steeds grotere rol spelen, met het oog op de 24 Uur van Daytona in januari 2023. Bij deze tests zal weer een groot aantal verschillende coureurs worden ingezet. Op 22 september presenteert BMW M Motorsport de race livery van de BMW M Hybrid V8 tijdens een evenement in het Peterson Museum in Los Angeles (USA).

Vanaf 2023 op de markt: BMW en MINI modellen met veganistisch interieur

Overzicht

BMW Groep begint met de eigen productie van brandstofcellen voor de BMW iX5 Hydrogen in München

HomeBMWNieuwsBMW M Hybrid V8 gaat in september de volgende testfase in de VS in