Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M presenteert de vernieuwde X3 M en X4 M

De BMW X3 en X4 zijn voorzien van een facelift en daarbij konden de X3 M en X4 M natuurlijk niet achterblijven. BMW M GmbH is aan de slag gegaan om een nóg betere auto neer te zetten. Vooral op het gebied van prestaties en bediening zijn er grote verbeteringen waargemaakt. Met het Competition Pack krijgen de M-modellen nóg betere prestaties en wat extra uiterlijke kenmerken. Vanaf augustus 2021 zijn de X3 M en X4 M bij ons verkrijgbaar.

Met de facelift van de X3 en X4, krijgen ook de M-uitvoeringen een extra sportieve look. De facelift is onder andere herkenbaar aan de gewijzigde verlichting. De koplampen zijn ongeveer tien millimeter smaller dan die van de voorgaande X3 M en X4 M. Ze zijn voorzien van een Matrixfunctie en met het optionele BMW Laserlight lichten ze tot wel 650 meter voorliggend wegdek op. Ook de achterlichten zijn vernieuwd en zitten in een zwarte behuizing.

Veel zwarte accenten

Opvallend zijn de nierengrille en de verticale luchtinlaten in de voorbumper. Beide zijn afgewerkt met hoogglans zwart gelakte bodydelen. Ook de buitenspiegels, de kieuwen en de sportuitlaten en diens sierlijsten aan de achterkant zijn in het zwart uitgevoerd.

Kleur bekennen

Er is dus veel zwart gemaakt, maar is er ook nog iets in kleur te krijgen? Jazeker: het kleurenpalet is uitgebreid met M Marina Bay Blau metallic, M Sao Paulo Gelb, M Carbon Black metallic en M Brooklyn Grau metallic. Daarnaast zijn er extra BMW Individual kleuren leverbaar, zoals Frozen Marina Bay Blau metallic.

Kenmerken BMW X3 M en X4 M Competition

Met het Competition Pack krijgt de X4 M een zwart uitgevoerde achterspoiler op zijn kont. De achterbumper krijgt eveneens een groot zwart bodyonderdeel, in een vorm die doet denken aan een aambeeld. Het zou een onbedoelde verwijzing kunnen zijn naar de 21 inch gesmede wielen die onder de exemplaren met een M Competition Pack komen. Per wiel is er twee kilogram bespaard.

Nieuw multimediasysteem

Net als de gewone X3 en X4, maken ook de M-equivalenten gebruik van een vernieuwd infotainmentsysteem. Het bedieningseiland is overgenomen uit de huidige generatie BMW M3 en M4; daar horen twee knoppen bij, die toegang geven tot een scherm waarin de instellingen van de motor, wielophanging en rijmodi naar smaak aan te passen zijn. Ook de M transmissiekeuzehendel en rode startknop zijn overgenomen vanuit de M3 en M4. Het instrumentenpaneel bevat nu ook het M View, wat we al kennen uit de BMW M8. Alle X3 M’s en X4 M’s krijgen overigens standaard een Harman Kardon Surround Sound System.

Dat zit goed

In M Competition Pack-uitgeruste exemplaren zijn sportstoelen gemonteerd, met een verlicht M-logo in de hoofdsteun. Via het BMW Individual programma zijn er extra exclusieve kleuren beschikbaar voor de optionele Merino-lederen sportstoelen.

Verbeterde prestaties

Bij BMW M-modellen draait alles om de prestaties. In het geval van de X3 M en X4 M zijn die er met deze facelift wéér op vooruit gegaan. De 6-in-lijn benzinemotor heeft een vermogen van 353 kW / 480 pk en 620 Nm koppel. Daarmee duurt het optrekken van 0 naar 100 km/u slechts 4 seconden.

Met het M Competition Pack worden de prestaties en bijbehorende cijfers nog wat verder aangescherpt. Dankzij een nieuwe lichtgewicht krukas beschikken de X3 M en X4 M met Competition Pack over 375 kW/510 pk en 650 Nm aan trekkracht. De Competition-modellen knallen binnen 3,8 seconden naar een snelheid van 100 km/u. Bij de standaard M-modellen houdt de pret op bij 250 km/u. Maar met het optionele M Drivers Pack verwijdert BMW deze elektronische begrenzing en dan ligt de topsnelheid op 285 km/u.

Wat kost het?

In Nederland gaat de BMW X3 M 136.657 euro kosten en de BMW X4 M is verkrijgbaar vanaf 138.386 euro. Met M Competition Pack dient u nog iets dieper in de buidel te tasten. Vanaf augustus 2021 zullen de X3 M en X4 M in de showrooms van Van Poelgeest verschijnen.

Prijsstelling per augustus 2021:

Consumenten-adviesprijsFiscale waardeNetto catalogusprijsBPM*CO2-uitstoot
BMW X3 M€ 136.657€ 135.366€ 76.000€ 43.406246
BMW X4 M€ 138.386€ 137.095€ 78.500€ 42.110243

Endurance racen met hybride BMW's

Overzicht

Gefacelifte BMW X3 en X4 gepresenteerd

HomeBMWNieuwsBMW M presenteert de vernieuwde X3 M en X4 M