Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Endurance racen met hybride BMW’s

Racen met hybride BMW’s

BMW is Back! Met trots melden we dat BMW in 2023 weer meedoet voor de grootste prijzen van de lange afstandsraces met hybride auto’s. In de zeer competitive Le Mans Daytona Hybrid (LMDh) klasse zal BMW in 2023 mee gaan doen voor overwinningen op Daytona, Sebring en Road Atlanta.

Terug aan de top

BMW heeft een lange en zeer succesvolle geschiedenis in de lange afstandsraces. Van de eerste overwinning in de Mille Miglia met de legendarische BMW 328. En het brengen van kunst naar Mulsanne met de even iconische BMW 3.0 CSL Art Car. Tot het behalen van de overall overwinning op Le mans in 1999 met de BMW V12 LMR Le mans Prototype. Deze historie zet zich voort in de prototype voor de toekomst. In de LMDh klasse zijn kosten goed gereguleerd en kunnen de auto’s zeer breed ingezet worden. Zo ook voor de IMSA series in Noord Amerika, een belangrijke doelgroep voor de BMW M divisie. Met een laatste overwinning tijdens de 12 uur van Sebring in 1999, zijn de verwachtingen hoog om bijna 25 jaar later wederom voor de eerste plaats te gaan.

Mike Krack, hoofd van BMW M Motorsport vertelt: “Iedereen in ons motorsportteam deelt dezelfde motivatie: wij willen onszelf testen tegen de sterkste tegenstanders op het circuit en de overwinningen voor BMW vieren. Daarom ligt het LMDh-project zo nauw aan ons hart en is het precies de nieuwe uitdaging waar we op hoopten. Er staat ons een buitengewoon spannend project te wachten”.

2023 LMDh Klasse

De LMDh klasse of Le Mans Daytona Hybrid vervangt de huidige Daytona prototypes. Met deze nieuwe regelgeving zullen de auto’s niet alleen met een verbrandingsmotor rijden. Een standaard elektrische motor zal voorzien worden aan alle teams. Ook het accupakket en de transmissie komen van een externe partner. Dit zorgt ervoor dat kosten van de raceserie onder controle blijven en het racen spannend blijft. Met twee fabrieksteams ingezet door BMW M Motorsport, zal BMW in 2023 mee doen aan de IMSA series. Welke coureurs er exact gekozen zijn voor het project zal op een later moment bekend gemaakt worden.

Wil je nu zelf BMW M Motorsport ervaren? Kom dan bij ons langs. Van Poelgeest is officieel BMW M Motorsport dealer.

BMW i Hydrogen NEXT waterstof-techniek wordt op de weg getest

Overzicht

BMW M presenteert de vernieuwde X3 M en X4 M

HomeBMWNieuwsEndurance racen met hybride BMW’s