Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M Team WRT trapt seizoen 2024 af met de BMW M Hybrid V8 en de BMW M4 GT3

BMW M Team WRT trapt seizoen 2024 af met de BMW M Hybrid V8 en de BMW M4 GT3.

Het debuutseizoen voor BMW M Motorsport in het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) staat voor de deur. De bekendmaking van de officiële inschrijvingslijst bevestigt de deelname van BMW M Team WRT in zowel de Hypercar- als de LMGT3-klasse. Het Belgische team zal twee BMW M Hybrid V8’s en twee BMW M4 GT3’s inzetten.

De eerste rijdersbezetting is ook bevestigd, met Dries Vanthoor (België) en Sheldon van der Linde (Zuid-Afrika) aan het stuur van de twee LMDh-wagens. Augusto Farfus (Brazilië) en Valentino Rossi (Italië) nemen deel met de twee BMW M4 GT3’s.

De negenvoudig wereldkampioen motorrijden gaat met zijn iconische nummer 46 een nieuwe uitdaging aan in de BMW M4 GT3. Vorig seizoen debuteerde hij al op het legendarische circuit van Le Mans tijdens de ‘Road to Le Mans’-races en won meteen een van de twee races. De twee BMW M Team WRT BMW M Hybrid V8 racewagens dragen de startnummers 15 en 20, terwijl de tweede BMW M4 GT3 het startnummer 31 heeft.

De extra coureurs voor BMW M Team WRT in het FIA WEC-seizoen 2024 worden in een later stadium bekendgemaakt. Vanthoor en van der Linde krijgen gezelschap van elk nog twee BMW M-fabrieksrijders in de twee BMW M Hybrid V8 auto’s. Voor de LMGT3-categorie schrijft het reglement voor dat er ook amateurcoureurs mogen deelnemen.

Comeback stap dichterbij.

Andreas Roos (hoofd BMW M Motorsport): “Met de bevestiging van ons team voor de klassen Hypercar en LMGT3 en de eerste rijders, is onze comeback in het FIA WEC weer een belangrijke stap dichterbij gekomen. BMW M Team WRT behoort wereldwijd tot de beste teams in zowel het prototype- als het GT3-segment. Om sportieve en logistieke redenen was het team van Vincent Vosse de logische keuze om zowel de BMW M Hybrid V8 als de BMW M4 GT3 in te zetten. De BMW M fabrieksrijders die we hebben aangesteld, beschikken over de nodige rijvaardigheid en ervaring. Sheldon van der Linde is al bekend met de BMW M Hybrid V8 en Dries Vanthoor maakte een sterke indruk tijdens testritten. Bovendien heeft hij eerder op Le Mans gereden in een LMP2-prototype. Valentino Rossi maakte dit seizoen een sterk debuut op Le Mans en won meteen in de BMW M4 GT3. Over het algemeen was zijn eerste seizoen als BMW M fabrieksrijder erg indrukwekkend. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke rol zal spelen en een publieksfavoriet zal zijn in het FIA WEC. Augusto Farfus zal met zijn ervaring en rijvaardigheid een cruciale pijler zijn voor het LMGT3-programma.

Voorrecht.

Vincent Vosse (Team Principal BMW M Team WRT): “Wat een voorrecht is het voor ons als team om zowel twee BMW M Hybrid V8’s als twee BMW M4 GT3’s voor BMW M Motorsport in te zetten in het FIA WEC. Hoewel we twee aparte bemanningen hebben voor de twee projecten, zal het nog steeds een grote uitdaging zijn. Maar we houden van uitdagingen! De coureurs die met ons gaan samenwerken, kennen we al heel goed van eerdere gezamenlijke raceverplichtingen. Racen met Valentino Rossi in het FIA WEC is echt iets speciaals. We spraken hierover tijdens onze allereerste ontmoetingen. Nu is de cirkel rond en het voelt alsof we de meeste zaken die we toen bespraken al hebben aangevinkt.”

Elektrische BMW’s maximaal 10 keer zo populair als benzine-tegenhanger

Overzicht

Bagnaia wint de BMW M Award en BMW M presenteert de nieuwe MotoGP Safety Car

HomeBMWNieuwsBMW M Team WRT trapt seizoen 2024 af met de BMW M Hybrid V8 en de BMW M4 GT3