Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Bagnaia wint de BMW M Award en BMW M presenteert de nieuwe MotoGP Safety Car

Bagnaia wint de BMW M Award en BMW M presenteert de nieuwe MotoGP Safety Car.

Tijdens de finale van het MotoGP™ seizoen 2023 in het Spaanse Valencia stond de BMW XM Label Red twee keer in het middelpunt van de belangstelling. Eerst werd de topvariant van het eerste high-performance model met elektrische aandrijflijn van BMW M gepresenteerd aan de winnaar van de BMW M Award 2023, Francesco Bagnaia. Vervolgens onthulde BMW M GmbH de nieuwe BMW XM Label Red Safety Car voor het MotoGP™ seizoen 2024.

BMW M Award: het krachtigste model van BMW M voor de snelste kwalificatietijd.

In zijn 25e jaar als leverancier van de ‘Official Car of MotoGP™’ leverde BMW M GmbH opnieuw een buitengewone auto voor de winnaar van de BMW M Award, de BMW XM Label Red. Dit model is de belichaming van een extraverte levensstijl en een passie voor absolute topprestaties. De BMW XM Label Red combineert een prestatieverhogend M HYBRID-systeem, dat ervoor zorgt dat dit het de krachtigste model van BMW M ooit is, met individuele designaccenten. Traditiegetrouw werd de auto aan de prijswinnaar uitgereikt na de laatste kwalificatie van het seizoen. De uitreiking werd verzorgd door Carmelo Ezpeleta, CEO van MotoGP™-rechtenhouder Dorna Sports, en Franciscus van Meel, CEO van BMW M GmbH. Dit jaar werd de BMW M Award voor de 21e keer uitgereikt aan de coureur die de snelste kwalificatietijd liet noteren in de MotoGP™ en de naam van de winnaar van dit seizoen stond voor de tweede keer op rij op de exclusieve winnaarslijst.

Topresultaten.

Net als vorig jaar is de winnaar van de BMW M Award 2023 Francesco “Pecco” Bagnaia. De Ducati-coureur liet dit seizoen vooral in de kwalificatie van zich spreken. Bagnaia behaalde constant topresultaten in de kwalificatie en had zijn tweede overwinning in de BMW M Award al binnen tijdens de Grand Prix van Thailand, met nog drie wedstrijden te gaan. In de loop van het seizoen behaalde Bagnaia zeven pole positions en startte hij nog eens acht keer vanaf de eerste startrij. In totaal verzamelde hij 369 punten in het BMW M Award klassement, 93 meer dan zijn naaste rivaal Jorge Martín.

High-performance voor op het circuit: de BMW XM Label Red Safety Car.

Volgend seizoen zal de BMW XM Label Red een belangrijke rol spelen op het circuit als de nieuwe MotoGP™ Safety Car. Het wordt voor het eerst dat een high-performance auto met elektrische aandrijflijn het veld zal aanvoeren in de top van de motorracerij. Dorna CEO Ezpeleta en CEO van BMW M van Meel onthulden de BMW XM Label Red Safety Car officieel tijdens de seizoensfinale in Valencia. De nieuwe safety car komt voor het eerst in actie tijdens de openingsronde van het seizoen 2024, die in maart plaatsvindt in Qatar.

motogp safety car.

De BMW XM Label Red is uitgerust met verschillende safety car-elementen voor zijn inzet op de circuits van de MotoGP™ raceklasse. Daartoe behoren extra knipperende lampen aan de voorzijde, de dakbalk waarover safety cars beschikken, een frontsplitter, Recaro-stoelen, een zespunts racegordel en een brandblusser. Wanneer de nieuwe BMW XM Label Red MotoGP™ Safety Car in maart 2024 voor het eerst zijn opwachting maakt, zal hij de kenmerkende BMW M-kleuren dragen. 

BMW M Team WRT trapt seizoen 2024 af met de BMW M Hybrid V8 en de BMW M4 GT3

Overzicht

BMW 5 Serie, BMW i5 en BMW i7 M70 xDrive aan de pers voorgesteld in Kroatië

HomeBMWNieuwsBagnaia wint de BMW M Award en BMW M presenteert de nieuwe MotoGP Safety Car