Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW 5 Serie, BMW i5 en BMW i7 M70 xDrive aan de pers voorgesteld in Kroatië

BMW 5 Serie, BMW i5 en BMW i7 M70 xDrive aan de pers voorgesteld in Kroatië.

Van 23 oktober tot 27 oktober konden journalisten en influencers uit heel Europa in het Kroatische Istrië kennismaken met de nieuwe BMW 5 Serie, de volledig elektrische BMW i5 en de BMW i7 M70 xDrive, de krachtigste uitvoering van dit volledig elektrische model. De introductie had bovendien een duurzaam tintje.

Meer dan 80 journalisten en influencers uit 13 landen, waaronder ook Nederland, hebben recentelijk kennisgemaakt met de BMW 5 Serie en de i5, die duurzame mobiliteit opnieuw vormgegeven in het premiumsegment. Daarnaast kon ook de krachtigste uitvoering van de BMW i7 worden beproefd, de M70 x Drive. Dit model mag zich met zijn vermogen van 660 pk en koppel van 1.100 Nm het krachtigste model met een volledig elektrisch aandrijfsysteem in het modellengamma van BMW Group noemen. Daarnaast deed de fabrikant ook de strategie voor duurzaamheid gedurende de gehele levenscyclus van een auto uit de doeken.
De journalisten en influencers konden achter het stuur van een BMW i5 M60 xDrive, BMW i5 eDrive40, BMW 520d xDrive Sedan en BMW i7 M70 xDrive plaatsnemen en het rijplezier zelf ervaren op een fraaie route door Istrië.

De achtste generatie BMW 5 Serie Sedan: nog dynamischer en tal van digitale innovaties.

De BMW 5 Serie beschikt in zijn nieuwste gedaante over een flexibele aandrijflijnarchitectuur met volledig elektrische en plug-in hybride aandrijflijnen plus benzine- en dieselmotoren. Ook zaken als BMW iDrive met ‘QuickSelect’ en BMW Operating System 8.5, de mogelijkheid om te gamen in de auto met behulp van de AirConsole, en de nieuwe My Modes-functies brengen de gebruikerservaring naar een nog hoger niveau.

De BMW i5: de volledig elektrische variant.

Voor het eerst is er een volledig elektrische versie van de nieuwe BMW 5 Serie beschikbaar, de BMW i5. Ook dit model kenmerkt zich door een opvallend design, een unieke balans tussen sportiviteit en rijcomfort, innovatieve uitrustingsfeatures en geavanceerde digitale diensten. Zoals alle voorgaande modelgeneraties wordt de BMW i5 geproduceerd in BMW Group Fabriek Dingolfing, waar BMW Group werkt aan de transformatie en ontwikkeling van zijn fabrieken in het kader van BMW iFACTORY.

De BMW i7 M70 xDrive: elektrische mobiliteit in combinatie met topprestaties.

De genodigden konden ook kennismaken met BMW i7 M70 xDrive, een nieuwe mijlpaal voor BMW M GmbH op het vlak van elektrische mobiliteit. Deze uitvoering wordt aangedreven door twee elektromotoren die respectievelijk de voor- en achteras aandrijven. Het model heeft een maximaal systeemvermogen van 485 kW/660 pk en accelereert in slechts 3,7 seconden naar 100 km/u, zoals tijdens de testrit kon worden ervaren.

Duurzaamheid gedurende de gehele levenscyclus van een auto.

BMW Group streeft ernaar nog grotere stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid door zijn modellen, die in 2030 naar verwachting goed zijn voor 50% van de wereldwijde verkoop van de fabrikant, volledig te elektrificeren. Daarnaast worden de verbrandingsmotoren en waterstoftechnologie ook doorontwikkeld.

Annette Connor, die de functie van Senior Manager Corporate Strategy – Sustainability and Mobility bekleed bij BMW Group, zette de duurzaamheidsstrategie gedurende de gehele levenscyclus van een auto uiteen die de fabrikant toepast. “We willen klanten transparantie bieden gedurende de gehele levenscyclus van de auto en deze verlengen door niet alleen te focussen op de impact van de C02-emissie op het klimaat, maar ook op alle andere aspecten van duurzaamheid, zoals circulariteit en sociale verantwoordelijkheid”, zo zei zij.Bagnaia wint de BMW M Award en BMW M presenteert de nieuwe MotoGP Safety Car

Overzicht

De toekomst is standaard – de nieuwe X2 rolt voor het eerst van de band in Regensburg

HomeBMWNieuwsBMW 5 Serie, BMW i5 en BMW i7 M70 xDrive aan de pers voorgesteld in Kroatië