bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De toekomst is standaard – de nieuwe X2 rolt voor het eerst van de band in Regensburg

De toekomst is standaard – de nieuwe X2 rolt voor het eerst van de band in Regensburg.

Het is nog maar een paar weken geleden dat de eerste foto’s van de nieuwe BMW X2 de wereld over gingen: Nu rolt hij van de band in de BMW Group-fabriek in het Duitse Regensburg. Voortaan worden modellen met verschillende soorten aandrijflijnen op flexibele wijze op één enkele productielijn in Regensburg geproduceerd – van modellen met verbrandingsmotoren tot plug-in hybrides en volledig elektrische voertuigen. Op dit moment verlaten elke werkdag maximaal 1.000 exemplaren van de BMW 1 Serie, de BMW X1 en de BMW X2 de fabriek in Regensburg – bestemd voor klanten over de hele wereld.

Tegen het einde van het jaar zal de BMW Group meer dan 350 miljoen euro hebben geïnvesteerd in de productie van auto’s in Regensburg, waarmee vaste banen worden gecreëerd voor ongeveer 500 nieuwe werknemers op de locatie.

Lean, green, digital: BMW iFACTORY.

De BMW Group produceert ook op de locatie Regensburg volgens de normen van BMW iFACTORY en herdefinieert zo de toekomst van de autoproductie. Zo is BMW Group Plant Regensburg wereldwijd de eerste fabriek in de auto-industrie die gebruikmaakt van een volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd proces voor inspectie, verwerking en markering van gespoten auto-oppervlakken in de standaardproductie dat vertrouwt op robots die worden bestuurd door AI (kunstmatige intelligentie). Voor de fabriek betekent dit een volgende stap op weg naar de digitale, intelligent verbonden fabriek.

BMW Group-fabrieken Regensburg en Wackersdorf.

De BMW Group beschouwt zichzelf al tientallen jaren als de benchmark op het gebied van productietechnologie en operationele uitmuntendheid op het vlak van autoproductie – ook op de locaties in Regensburg en Wackersdorf. De BMW Group-fabriek in Regensburg is sinds 1986 in bedrijf en is een van de meer dan 30 productielocaties van de BMW Group wereldwijd.

Lokaal geproduceerd.

De hoogvoltage-batterijen voor de elektrische modellen die in Regensburg worden gebouwd, worden ook lokaal geproduceerd, in de directe nabijheid van de autofabriek. Ze worden geassembleerd in de productiefaciliteit voor elektrische onderdelen, die in 2021 werd geopend op de locatie aan de Leibnizstrasse.

BMW Innovation Park Wackersdorf hoort ook bij de locatie Regensburg. De 55 hectare grote campus die in de jaren tachtig werd gebouwd, was oorspronkelijk bedoeld als nucleaire verwerkingsfaciliteit. De BMW Group heeft er zijn dashboardproductie gevestigd, evenals de onderdelenvoorziening voor overzeese fabrieken. Naast BMW als grootste werkgever zijn er ook verschillende andere bedrijven gevestigd op Innovation Park Wackersdorf. In totaal werken er ongeveer 2.500 werknemers. Het kernpersoneel van BMW Group op de locaties Regensburg en Wackersdorf in Oost-Beieren bestaat uit ongeveer 9.000 werknemers, waaronder meer dan 300 stagiaires.

BMW 5 Serie, BMW i5 en BMW i7 M70 xDrive aan de pers voorgesteld in Kroatië

Overzicht

Expertise ingebouwd in elke cel: BMW Group produceert batterijcelmonsters in Parsdorf

HomeBMWNieuwsDe toekomst is standaard – de nieuwe X2 rolt voor het eerst van de band in Regensburg