Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M2 Coupe Edition Black Shadow

Met een wereldwijde verkoop van meer dan 12.000 exemplaren was de BMW M2 het succesvolste model van BMW M GmbH in 2017. Die enorme populariteit zorgde voor de ontwikkeling van een speciaal ‘editie’-model dat de dynamiek van de compacte high-performance sportwagen andermaal onderstreept. Er komen vijf exemplaren naar Nederland. Prijzen worden later bekendgemaakt.

De racetechnologie en een expressief, hoogpresterend ontwerp helpen de BMW M2 (gecombineerd brandstofverbruik: 8,5 l / 100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 199 g / km) zijn uitzonderlijke positie binnen het premium compacte segment te bereiken. De exclusieve BMW M2 Coupe Edition Black Shadow benadrukt de prestaties van de compacte krachtige sportwagen en met precisie geharmoniseerde ontwerpkenmerken.

De BMW M2 fascineert. De 272 kW / 370 pk zescilinder in-lijn motor, de klassieke achterwielaandrijving en ophanging, ontwikkeld en afgesteld op basis van jarenlange ervaring in het racen, heeft bij sportrijders wereldwijd enthousiasme gewekt. Met de optionele 7-traps M-versnellingsbak met dubbele koppeling en Drivelogic sprint de BMW M2 in slechts 4,3 seconden van stilstand naar 100 km/u.

In zeer korte tijd is de BMW M2 een bestseller geworden, terwijl hij ook nieuwe doelgroepen heeft veroverd. Met meer dan 12.000 verkochte exemplaren wereldwijd tijdens het eerste volledige productiejaar, groeide de BMW M2 uit tot het meest succesvolle model van BMW M in 2017.

De BMW M2 Coupe Edition Black Shadow beschikt over geselecteerde ontwerpeigenschappen die de krachtige uitstraling van de topatleet verder versterken. De Edition Black Shadow is exclusief verkrijgbaar in de kleur Sapphire Black metallic. Bovendien onderstrepen de 19-inch, matzwart gesmede lichte legeringen met een Y-spaak ontwerp en gemengde banden op indrukwekkende wijze de looks van de compacte coupé.

Deze M2 wordt verder uitgevoerd met buitenspiegels in een koolstofafwerking, de kenmerkende M-nier en sierstangen voor de zijpanelen in hoogglans zwart. Met een achterdiffusor in carbon-uitvoering en zwart-chrome afwerking voor de typische M dubbele eindpijpen, die eveneens aan beide zijden in het achterschort zijn geïntegreerd, heeft de BMW M2 Coupe Edition Black Shadow extra race-geïnspireerde accenten.

De BMW M2 Black Edition is vanaf april 2018 verkrijgbaar.

 

Het concept van de BMW M8 Gran Coupé

Overzicht

De nieuwe BMW X4

HomeBMWNieuwsBMW M2 Coupe Edition Black Shadow