bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M5 CS is nu al legendarisch

BMW M5 CS is nu al legendarisch
Met de introductie van de nieuwe BMW M5 CS breiden wij ons gamma van ultra sportieve CS-modellen verder uit. Als vlaggenschip op de CS-ladder is de BMW M5 CS de hoogste trede. En zet nieuwe standaarden door zijn prestaties te combineren met een exclusieve en luxe uitstraling.

Voortbouwend op de recente introductie van de BMW M3 CS, BMW M4 CS en BMW M2 CS is nu, voor het eerst, een exclusieve en beperkte oplage van de nu al legendarische BMW M5 CS beschikbaar. De nieuwe BMW M5 CS staat in de lente van 2021 bij ons in de showroom met een vanaf prijs van 224.523 euro.

Nog sportiever dan de M5 Competition
De 4,4-liter V8-motor met BMW M TwinPower Turbo-technologie levert een indrukwekkende 635 pk in de BMW M5 CS, dat is zelfs 10 pk meer dan in de BMW M5 Competition! Dit maakt van deze nieuwe speciale editie de krachtigste BMW in de geschiedenis van BMW M. De M5 CS combineert dagelijkse bruikbaarheid en rijplezier met uitzonderlijke circuitprestaties. Dankzij een lichtgewicht ontwerp is de BMW M5 CS ongeveer 70 kilogram lichter ten opzichte van de BMW M5 Competition. Door de speciale chassisafstelling en het M xDrive-systeem met zijn gecentraliseerde intelligente besturing en het Active M Differentiël kleeft hij aan het asfalt. De BMW M5 CS sprint in slechts 3,0 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 305 km/u.

Onderscheidend karakter
De speciale editie BMW M5 CS onderscheidt zich van de concurrentie met exclusieve accenten in Goudbronse, plus een groot aantal carrosserie onderdelen uitgevoerd in (zichtbaar) carbon. De BMW nierengrille omlijsting op de BMW M5 CS is ook afgewerkt in Goudbronse, net als de “M5 CS” badges op de nierengrille, de M kieuwen op de voorspatborden. De buitenspiegels, voorbumpersplitter, achterbumperdiffuser en kofferbakspoiler zijn in het carbon afgewerkt.

Het speciale editie-model voegt exclusief een Goudbronse-laklaag toe aan de 20-inch M gesmede wielen in Y-spaakdesign, afkomstig van de BMW M5 Competition. De dorpellijsten zijn voorzien van verlichte ‘M5 CS’-badges. Daarnaast is de M5 CS standaard uitgerust met keramische carbon BWM M remmen en een sportuitlaatsysteem.

Een interieur om verlief op te worden
De BMW M5 CS is naast een luxe sportieve sedan die elke dag gebruikt kan worden, ook een krachtige sportwagen met voldoende ruimte voor vier personen. De indeling van het interieur – bestaande uit vier individuele kuipstoelen – is exclusief voor de BMW M5 CS samengesteld. De M Carbon voorstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en verlichte M5-logo’s verminderen het gewicht van de auto. Ook de styling van de stoelen is uniek: De korrelige speciale Merino lederen stoelen voorin en achterin zijn uitgevoerd in het zwart, met opvallende panelen en decoratieve stiksels in Mugello Red. Het legendarische Nürburgring-circuit bedrukt op de hoofdsteunen bevestigd het legendarische karakter van de BMW M5. De M Carbon stoelen voorin zijn elektrisch in hoogte verstelbaar, kantelbaar, net als de lengte van het zitkussen en de hoek van de rugleuning, terwijl de breedte van de rugleuning pneumatisch kan worden gewijzigd.

Nieuwe individual lakken voor de M5 CS
De BMW M5 CS is verkrijgbaar in drie verschillende lakken. Brands Hatch Grey metallic maakt deel uit van de reguliere kleurselectie voor de BMW M5 en BMW M5 Competition, maar de BMW M5 CS is ook te bestellen in de exclusieve BMW Individual matte lakken Frozen Brands Hatch Grey metallic en Frozen Deep Green metallic.

Nieuwe generatie BMW iDrive verbindt mens en machine meer dan ooit.

Overzicht

BMW 2 Serie Gran Coupé nu ook met vierwielaandrijving

HomeBMWNieuwsBMW M5 CS is nu al legendarisch