Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe generatie BMW iDrive verbindt mens en machine meer dan ooit.

Nieuwe generatie BMW iDrive verbindt mens en machine meer dan ooit.

BMW introduceert een vernieuwde versie van iDrive. De digitale, intelligente en proactieve assistent van BMW krijgt een make-over en zal individueler en functioneler zijn dan ooit tevoren. Het nieuwe systeem debuteert in de iX en i4, maar wordt geleidelijk uitgerold over de gehele modellenrange van BMW.

De basis van het nieuwe iDrive is BMW Operating System 8. Dit systeem omvat compleet nieuwe bedieningselementen, beeldschermen en software, die krachtige connectiviteit en dataverwerking garanderen. Het bedieningsconcept is vanuit het ontwerp al toegespitst op touch- en spraakbediening. ‘Great Entrance Moments’ zorgt ervoor dat u vóór het instappen al persoonlijk welkom wordt geheten. Persoonlijke instellingen voor zowel de rijeigenschappen als het interieur, kunnen worden opgeslagen in ‘My Modes’.

‘Curved Display’ vol nieuwe mogelijkheden
Het nieuwe iDrive is direct herkenbaar aan het grote beeldscherm in het interieur. In feite bestaat het scherm uit twee delen; het 12,3” informatiedisplay en het 14,9” bedieningsdisplay lopen naadloos in elkaar over en vormen zo één geheel. Het gecombineerde ‘Curved Display’ loopt van achter het stuur tot de middenconsole en is met een lichte buiging in het oppervlak altijd gericht op de bestuurder. Wat er op het beeldscherm te zien is, is geheel aan u als bestuurder. Zo kunt u kiezen voor een rustige indeling, waarbij alleen de snelheid en de landkaart zichtbaar is. Maar er zijn ook een aantal vensters te openen, zoals: menu, media, communicatie en navigatie. Door op een van deze hoofdvensters te drukken, verschijnen er geavanceerde instellingen in beeld. De deelvensters kunnen op elke gewenste plek in het beeld worden geprojecteerd. Deze rangschikking is eveneens vast te leggen in ‘My Modes’.

Fysieke knoppen nog steeds aanwezig
Er zijn dus meer mogelijkheden via aanraking van het beeldscherm. Maar voor degenen die het huidige iDrive gewend zijn, is het infotainmentscherm nog steeds te bedienen via de fysieke ronde draaiknop. Een verschil met de vorige generatie is onder andere de materiaalkeuze. Waar de slimme draaiknop eerst standaard in het zwart uitgevoerd was, is de knop nu fraaier vormgegeven en gemaakt van glas.

Altijd up-to-date
BMW Maps is slimmer gemaakt door meer kunstmatige intelligentie toe te passen. Door data met andere BMW-rijders uit te wisselen komt er veel handige informatie beschikbaar, zoals optimale routes, vrije parkeerplaatsen en potentiele gevaren op de weg.

Dankzij over-the-air updates blijft uw BMW altijd bij de tijd. Zo zullen er bijvoorbeeld software-updates komen die het mogelijk maken om gedeeltelijk autonoom te rijden, zodra dat wettelijk mogelijk is. Daarnaast zullen er natuurlijk reguliere apps te downloaden zijn, om de mogelijkheden van het infotainmentsysteem uit te breiden.

Het nieuwe iDrive doet zijn intrede met de BMW iX en komt ook in de i4; twee volledig elektrische BMW’s die dit jaar nog op de markt zullen verschijnen.

Modelvarianten BMW iX onthuld: iX xDrive50 en iX xDrive40

Overzicht

BMW M5 CS is nu al legendarisch

HomeBMWNieuwsNieuwe generatie BMW iDrive verbindt mens en machine meer dan ooit.