bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M8 KRIJGT OPFRISBEURT

BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabrio en BMW M8 Gran Coupé krijgen opfrisbeurt

De BMW M8 Coupé, de BMW M8 Cabriolet en de BMW M8 Gran Coupé zijn modellen die zich kenmerken door een hoog prestatieniveau, een krachtige uitstraling en luxueuze features. Een facelift zorgt er met subtiele designwijzigingen en technische updates voor dat deze zaken nog meer worden benadrukt.

BMW M GmbH heeft deze high-performance sportauto voor het luxesegment opgefrist met tal van uiterlijke en technische wijzigingen, waardoor het sportieve en luxueuze karakter van de nieuwe BMW M8 Competition Coupé, BMW M8 Competition Cabrio en BMW M8 Competition Gran Coupé aan de buiten- en de binnenzijde verder is aangescherpt. Ook is de connectiviteit naar een nog hoger plan gebracht.

Nieuwe kleuren en wielen

Aan de buitenzijde behelst de opfrisbeurt de beschikbaarheid van acht nieuwe carrosseriekleuren en de montage van 20 inch lichtmetalen M wielen met sterspaak-design. Daardoor oogt het model nog expressiever en kan de klant de auto nog specifieker afstemmen op zijn of haar persoonlijke smaak. Ook kan voortaan worden gekozen voor M koplampen Shadow Line.

Het vernieuwde interieur kenmerkt zich door de nieuwe, uitgebreidere lederuitrusting Merino/Alcantara in de kleurstelling Schwarz/Sakhir Orange die voor het eerst beschikbaar is voor de standaard M Sportstoelen. De optionele M Carbon kuipstoelen hebben Alcantara delen die aanzienlijk groter zijn dan voorheen. Voor extra bedieningsgemak zorgt het nieuwe Touch Control Display voor BMW’s iDrive bedieningssysteem. Het touchscreen heeft voortaan een diameter van 12,3 inch.

Ongekend prestatieniveau

Maar waar het bij een dergelijk model écht om gaat, is uiteraard de rijbeleving. De M8 Competition bieden een ongekend prestatieniveau dankzij de hoogtoerige V8-motor, die mede dankzij de M TwinPower Turbo technologie een vermogen levert van 460 kW (625 pk). De krachtbron, want daarvan kunnen we in dit geval absoluut spreken, is gekoppeld aan een 8-traps Steptronic transmissie met Drivelogic, de M xDrive vierwielaandrijving en een actief M-sperdifferentieel. De acceleratie van 0 naar 100 km/h vergt daardoor 3,2 seconden (BMW M8 Competition Coupé, BMW M8 Competition Gran Coupé) of 3,3 seconden (BMW M8 Competition Cabrio).

Individuele rijbeleving

De combinatie van dynamiek, wendbaarheid en precisie die kenmerkend is voor de M modellen wordt gerealiseerd met een zeer hoge carrosseriestijfheid en een model-specifiek onderstel met elektronisch aangestuurde demping. De berijder kan de rijbeleving verregaand naar wens aanpassen met de Setup toets, die toegang geeft tot de voertuiginstellingen en de M Mode. Daarmee kunnen de instellingen voor de displays en assistentiesystemen volledig naar wens worden aangepast.

Tot de omvangrijke standaarduitrusting van deze sportieve topmodellen behoren onder meer BMW Laserlight, BMW Head-Up Display, BMW Live Cockpit Professional, Harman Kardon Surround Sound System, Driving Assistant en Parking Assistant.

Vernieuwde BMW 8 Serie met subtiele stylingaanpassingen

Overzicht

BMW M3 CS

HomeBMWNieuwsBMW M8 KRIJGT OPFRISBEURT