bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Vernieuwde BMW 8 Serie met subtiele stylingaanpassingen

Vernieuwde BMW 8 Serie met subtiele stylingaanpassingen

Als onderdeel van een tussentijdse opfrisbeurt voor BMW’s luxueuze 8 Serie Coupé, Cabriolet en vierdeurs Gran Coupé heeft het model tal van innerlijke en uiterlijke wijzigingen ondergaan. Subtiele designwijzigingen en de toevoeging van meer technologie en uitrusting zijn de belangrijkste veranderingen, waarbij alle uitvoeringen van de 8 Serie nu standaard zijn voorzien van een M Sport carrosseriepakket.

Dit pakket omvat aerodynamisch geoptimaliseerde designelementen die zijn afgewerkt in de gekozen carrosseriekleur (waarvan vier nieuwe opties beschikbaar zijn) aan de voor- en achterzijde en op de side skirts, plus een nieuw vormgegeven voorbumper met grotere inlaten, die nu worden gescheiden door horizontale steunen.

Aan de achterzijde is er een nieuwe diffuser, afgewerkt in Dark Shadow metallic, terwijl 20 inch lichtmetalen M wielen een M Sport remsysteem met blauwe remklauwen bedekken. Net als andere topmodellen uit het modellengamma van het Duitse merk is ook de nieuwe 8 Serie  voorzien van verlichting voor de grille als onderdeel van BMW’s ‘Iconic Glow’-pakket.

Groter infotainmentdisplay

De grille heeft ook vernieuwde U-vormige spijlen en krijgt een klein M logo bij de M850i-uitvoeringen met V8-motor, terwijl driekleurige stiksels op het stuurwiel het interieur van deze versie kenmerken. Adaptieve LED-koplampen met bochtfunctie zijn standaard, terwijl laserlichten als optie leverbaar zijn.

Het interieur is voorzien van een groter 12,3-inch centraal infotainmentdisplay met BMW’s nieuwste besturingssysteem en een digitaal dashboard. Bovendien is het zitmeubilair van de 8 Serie bekleed met individueel Merino-leder om de status van luxueus topmodel te benadrukken.

De reguliere Coupé, Cabriolet en Gran Coupé zijn elk verkrijgbaar met een keuze uit twee motoren, los van de M8 Competition-varianten. Het gamma begint met de 840i, een 3,0-liter zescilinder turbo-benzinemodel dat 328 pk en 500 Nm koppel levert en een CO2-uitstoot van 186 tot 207 g/km heeft, afhankelijk van de carrosserievorm.

De M850i xDrive, een 4,4-liter twin-turbo V8-benzine met 523 pk en 750 Nm, is de topuitvoering van het reguliere 8 Serie-gamma. Een automatische versnellingsbak met acht versnellingen is standaard op alle modellen.

De nieuwe BMW X2 GoldPlay Edition

Overzicht

BMW M8 KRIJGT OPFRISBEURT

HomeBMWNieuwsVernieuwde BMW 8 Serie met subtiele stylingaanpassingen